Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Modyfikacje?

Zaczęty przez mama, 2004-01-09, 14:05:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A mnie to akurat zupełnie nie interesuje...  :wink:  :lol:

Radzio

Ale żeby tylko w michę na chwilę zajrzeć. Skąd na przykład tyle jadu w rewanżu za Dobroć. ;) :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-12-22, 16:43:28
Ale żeby tylko w michę na chwilę zajrzeć. Skąd na przykład tyle jadu w rewanżu za Dobroć. ;) :lol:
Ja też bym niektórym zajrzał :D
Skąd taka gadatliwość, skoro milczenie złotem? :lol:

Radzio

Była okazja, nawet stopy specjalnie umyłem. :D Będą następne, przecież ten nadmiar tłuszczu z mleka Matki w końcu nawet "Moby Dick" przepali. :lol:
Ja osobiście jestem ciekaw jaki wpływ będzie miała "wytrzymałość siłowa" na rozmiar kołnierzyka. ;) A Wiesz, że na Forum znam  t y l k o  dwóch Facetów, którzy podali swój rozmiar. 8) Drugi to Marek, ale on... wiadomo, "ekshibicjonista". ;) :D :P
"Milczenie złotem" ma dla mnie podobną wymowę do "bój się Boga". :)  "Gupia" sprawa, ale o tym też się nagadałem , że ho, ho, ho. :lol:
I jeszcze nagadam. :D

Gavroche

Moby Dick był białuchą :D
Pogadamy za rok.
O kołnierzyku :lol:

Radzio

Znaczy mleko mamy było białe, a nie tłuste? :D
Widzę Cię. 8) Ty milczku mój, za rok zaś jakie złoto odkryjesz .
W kołnierzyku. :lol: :lol: :P

anakin

Cytat: anakin w 2013-12-22, 15:19:09
W samych moich 9 żółtkach na śniadanie jest ~28 g białka.

Ale, ale... 9 żółtek waży aż ~180g. Za to tylko w 150g wątroby cielęcej na obiad tego białka jest 29 g. Na moje oko, to trzeba naprawdę pokombinować, aby na ŻO jeść tylko 30 g białka dziennie.

administ

Zapytaj "hanniusia" z dobrychdzieci jak to się robi, bo on potrafił!  :shock:  :lol:

Radzio

Wyręczę hannusia, po co Dzieciaka gonić za miedzę po nocy. ;)

Cytat: anakin w 2013-12-22, 18:15:28
Cytat: anakin w 2013-12-22, 15:19:09
W samych moich 9 żółtkach na śniadanie jest ~28 g białka.

Ale, ale... 9 żółtek waży aż ~180g. Za to tylko w 150g wątroby cielęcej na obiad tego białka jest 29 g. Na moje oko, to trzeba naprawdę pokombinować, aby na ŻO jeść tylko 30 g białka dziennie.

MiTcio nie twierdzi, że jadł zaledwie 30gie, on uważał, że się nie da tak mało zjeść- jak Ty, a do polemiki wybrał fragment z książki mojego Przyjaciela, który mu się nie spodobał. Prowokator i Cymb..., znaczy cyklista w jednej osobie nie zrozumiał, że tekst nie jest przeznaczony dla niego, bo pewnie nadal chce żyć wiecznie, czego mu serdecznie życzę- i szuka w "musku" rozwiązań, nie bacząc na fizjologię i biochemię- napisane przeze mnie w dowolnej kolejności. :D
Mało tego już wtedy zaczął burczeć na napisane w książce słowa o kosmitach, ich Bogu itp., ale to były pierwsze stadia zaburzeń. Ładnie wytłumaczyłem, mój młodszy Kolego. :)

Gavroche

A Teresa je 30 gie i ma was w nosie :lol:

administ

To zależy jaki gruby ten plaster cheddaru...  :wink:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 18:34:50
A Teresa je 30 gie i ma was w nosie :lol:

Wiem. :? Ale to Ona zaczęła tą swoją negacją mój nos gilgać, lata temu. ;)
Ale fakt, gdy dopadły mnie blade chmury, goniła za mną po całym necie, a meldunki błyskawicznie dostarczała na Forum, moja "Listonoszka". 8) :D

Cytat: admin w 2013-12-22, 18:37:13
To zależy jaki gruby ten plaster cheddaru...  :wink:

Wygląda na niewysoki. :D

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-12-22, 18:31:43
Wyręczę hannusia, po co Dzieciaka gonić za miedzę po nocy. ;)
...

Teresa by na to nie pozwoliła. :D
Poza tym Anakin tu świetnie tropi... Toan'a. :lol:

Zyon

Cytat: toan w 2006-03-14, 12:04:32
Zawsze najlepiej jest słuchać organizmu, ale i starać się trzymać proporcję jedząc do syta zgodnie z opisem tego stanu np: tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80 . Do określenia min. zapotrzebowania na węglowodany w orgazmie bada się w moczu poziom ciał ketonowych. U zdrowej osoby w początkowym okresie, może występować jeden krzyżyk, bez obawy o zakwaszenie.
Czyli po poczatkowym okresie adaptacji ten krzyzyk zniknie? Jak to rozumiec?
Work Buy Consume Die

administ

Jasne, ale u wegetarian. A nawet będzie zasadowo...  :wink:
Bo u osoby spożywającej odzwierzęce prawidłowy odczyn moczu jest lekko kwaśny, co nawet na osikanym papierku lakmusowym wychodzi, ku przerażeniu "zakwaszonych".  8)  :lol:

Zyon

Czyli krzyzyk nie oznacza od razu ketozy? Rozumiem, ze zakwaszanie moczu jest celowe, zeby np sie nic nie zaleglo w pecherzu?  :D
Work Buy Consume Die

administ

Prawidłowe pH moczu waha się w granicach 4-8 i jest przeważnie tym bardziej krzyżykowe, czyli kwaśne, im więcej się zjada białka.
Na wszelki wypadek podaję -kolor, a pH - http://www.edukator.pl/Wykrywanie-kwasow-i-zasad,3527.html  - tu na przykładzie wywaru z czerwonej kapusty...  :wink:
A paski krzyżykowe wykrywają tylko acetooctan i aceton, które stanowią zaledwie około 25% ciał ketonowych w moczu i są wysoce nieefektywne (fałszywe wyniki) z upływem czasu po otwarciu opakowania.  :?
Im bardziej ciemnożółty mocz tym większe zafałszowanie krzyżyków do tego, więc naprawdę szkoda pieniędzy na zepsucie sobie samopoczucia.  :wink:
Dlatego jak już, to ciała ketonowe bada się w laboratorium, a nie w wc.  8)

Oczywiście muszę dodać, że chodzi o zdrowe osoby, aby później nie było, że "szlaki siem przetarły"...  :mrgreen:

Radzio

Miałem jak zwykle durny pomysł, żeby napisać, że Zyon i tak będzie próbował lać na pasek, ale się dzielnie powstrzymałem! :D

administ

Niektórych się nie da zniechęcić, od robienia sobie kuku...  :wink: :mrgreen:
Sami muszą spróbować.  :lol:

Radzio

Toż to obowiązek, przy niekwestionowanej już zasadzie uczenia się jednak na własnych błędach. ;)
A rzetelnych podpowiedzi na zacnym Forum jest dostatek i gdyby nie te trolle ... . :lol: :wink: :mrgreen: