Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

pomoc

Zaczęty przez pluton175, 2007-07-29, 20:18:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ewa

Matti, dlaczego ci się życie zawaliło? Ty jesteś taki pogodny.

Matti

Chyba niezbyt chce o tym rozmawiać.Patologie różnorakie najgorsi sa patologiczni rodzice.

Zerwałem znimi kontakt i sie ciesze bo narazie to najlepsze wyjście:
Wczorajszy przykłąd nie odzywam sie do ojca a on cos tam pieprzy i po 5 minutach już drze morde za przeproszeniem choć ja ani słowa (i tak to wygląda od dziecka...)

matka jeszcze gorzej choć ostatnio troche sie wyluzowała.

Chcecie podam wam diete na potwora:

Pół litra lodów co 3 dni
4 kawy dziennie
kupa cukru
same białe oczyszczone pieczywo
długotrwałe niedobory
mieso przetwory i mało
warzywa i owoce raz na tydzień.
kupa chemikaliów (dowody naukowe np. na aspartam że tak działa...)

Ja wiem że to nie oni mówią lecz ich grzyby ich narkotyki i głód na nie i wieleeee innych.

A co rozwoju duchowego odłaczyłem sie własnie dlatego bo jestem człowiekiem i nie amm ochoty sie zadawać z ludżmi zachowującymi sie za często jak potwory a nie jak ludzie nie mam ochoty tego np.słuchać.Ja jestem ludzki.
A tego sie ucze od pewnego czasu coraz bardziej :). Mój rozwój duchowy jest bardzo szybki.

Ale wtedy przerosło to wszystko i tyle.

Generalnie jest prawda do któej doszedłem:Albo ma sie zawsze wystarczająco albo zawsze sie goni i ma za mało.Szczęście należy znaleźć w sobie samym. Należy doceniać co sie ma a nie czego sie nie ma. Należy dostrzegać dobre strony należy afirmować należy sie modlić ale wdg.zasad spełnienia...

I takie tam to bardzo proste i mozę uwspanialić życie troche psychologii i wiedzy duchowej.I pomimo iż jeszcze nie zdobyłęm czego pragne i sytuacja mozę wyglądać do D to jednak i tak pottrafie sie cieszyć co pokazuje ile można osiagnąc taką praca.

pzdr
Marcin

Matti

No i nie chciałem a większość powiedziałem...

adampio

Tak Toan,det er en korekt oversættelse (translation)
bardzo dobrze !!!!

Zaskakujesz, napisales bezblednie.......

adampio

Matti, to co tu napisze nie powinno sie znalesc na tym forum, bo coz... tluszcz Ci tu nie pomoze.
Niemniej jednak bardzo krotko Ci podpowiem....
Wypowiedz Twoja pokazuje bardzo negatywny stosunek do obu rodzicow, a wiec popelniono bledy w fazie wychowawczej 0-7 lat, dlatego powinienes zrozumiec pewne mechanizmy aby sobie pomoc...tu polecam przeczytanie pare ksiazek znanego psychologa Eriksona, ktory sie zajmowal psychologia rozwojowa wieku dzieciecego.
Pozniej wez ksiazke dunskiego psychologa/filozofa Kirkegaard, ktory rozprawia o egzystencjalizmie i problemow z tym zwiazanych.
Ci dwaj psychologowie i ich dziela dzialaja jak wysokiej wartosci bialko i najlepszy tluszcz w diecie JK.

toan

Adampio,
wychodzę z założenie, że nie ważne co się wie, ważne czy umie się znaleźć, gdy jest potrzeba, przyswoić i zastosować w praktyce.

Glad dag for Dig.

adampio

CytatGlad dag for Dig.
- to jest slownikowe tlumaczenie, ale fajnie zlozone, natomiast duny mowia na koniec

have en god day /wymawia sie " ha in gu dej"/ - czyli: dobrego dnia, czego i Tobie zycze

toan

Szkoda tylko, że polski aż tak się oddalił od pasterskiego języka praojców.  :?

Ewa

Matti, odpowiedziałam ci, na temat twojej trudnej sytuacji domowej, w nowym wątku w "Wolnych tematach",
tutaj: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1746.new#new

Matti

spoko radze sobie wiem dużo o psychologii i troche wiedzy duchowej sie wrzuci i dokłądnie wiem co jak gdzie i z czym ale oni nie chca mojej pomocy wolą żyć po swojemu więc sie odizolowałem.

To tyle a pytałaś czemu sie zawaliło to ci powiedziałem ale to przeszłość.Mineło 6 miesięcy przynajmniej od tego czasu i wiele sie zmieniło.

pzdr
Marcin

Ewa

Trzymam kciuki, Matti

Matti

Dzięki :).Poprawa raz szybsza raz wolniejsza ale systematyczna do przodu sądze :).