Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

OPTYMALNIK SPRZEDANY!

Zaczęty przez MORGANO, 2007-08-30, 19:57:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Zyon

jak to w glowie, ja chomikuje wszystko co zbieralem przez lata, od pierwszych numerow Bajtka, Komputera i Magazynu Muzycznego po Relaxy, Top Secrety, Mlodego Technika i Widnokregi :D

Czasami wbijam na strych i sie zatapiam w prasie z lat 80, wspaniale przezycia :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-12-07, 12:08:53
Nie o buty Radziu chodzi..
Tak chyba Relaks, wspaniałe komiksy. :D

:lol: :lol: :lol:*

Gavroche

Wiem, wiem, ja nie jestem sentymentalny, kto by teraz te bzdurne historyjki czytał? :D
No tak, Kung Fu Pandę też oglądasz... :?
Ja wolę kiedy przeszłość jest przeszłością.

Zyon

a czytam dobre historykji, a dzisiaj takich nie ma, dzisiaj komixy to taka marnosc, ze zad pupe sciska

a i dziennikarstwo totalnie spsialo  :?
Pacze na stare Razem, perspektywy, Na Przelaj, nawet Przekroj, Karuzele czy Szpilki a nawet Kobieta I Zycie....i wprost sie zaczytuje....
Work Buy Consume Die

Radzio

:lol: :lol: :lol:*

Pomyślałem o Twojej słabości do literówek. 8)

"Nieobuty Radzi chodzi". Rzetelna prawda. :lol:

Dot. historyjek. :D Bzdurnych. :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-12-07, 12:30:45
a czytam dobre historykji, a dzisiaj takich nie ma, dzisiaj komixy to taka marnosc, ze zad pupe sciska

a i dziennikarstwo totalnie spsialo  :?
Pacze na stare Razem, perspektywy, Na Przelaj, nawet Przekroj, Karuzele czy Szpilki a nawet Kobieta I Zycie....i wprost sie zaczytuje....
To pewnie dlatego wszystko przestało smakować... :?

Zyon

Mozliwe, kup sobie dwutomowa Antologie Polskiego Reportazu 100/XX Mariusza Szczygla, bedziesz mial niespotykana szanse obserwowac reportaze polskiego dziennikarstwa przez ostatnie 100 lat. Bedziesz w ciezkim szoku, ze wszystko sie dzieje na odwrot niemal.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Nie przepadam za Szczygłem.
Ale gazet nie kupuję i telewizora nie mam pewnie nie bez przyczyny...

Zyon

Szczygiel tylko redagowal,
CytatAntologia to hołd złożony polskiej szkole reportażu, zbiór prezentujący jej najlepszych twórców, tych najsławniejszych i tych niesłusznie zapomnianych, a wspólnie tworzących reporterską historię XX wieku. Na dwa tomy zebrane przez Mariusza Szczygła składa się sto najciekawszych, najlepszych i najgłośniejszych polskich reportaży opublikowanych pomiędzy 1901 a 2000 rokiem.

Antologia powstała pod opieką rady programowej złożonej z wybitnych reporterów i literaturoznawców. Tworzą ją Hanna Krall, Małgorzata Szejnert, prof. Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Elżbieta Sawicka.
CytatDo każdego tekstu Mariusz Szczygieł napisał szkic o danym autorze, jego warsztacie lub kulisach powstawania tekstu.

Autorami wybranych reportaży są:
reporterzy znani,
reporterzy zapomniani,
reporterzy, którzy sami zapomnieli, że byli reporterami.

A tak poza tym co co do niego masz, Gottland ci sie tak nie podobal czy masz uraz za rozmowy na kazdy temat?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-12-07, 13:34:21
Szczygiel tylko redagowal,
CytatAntologia to hołd złożony polskiej szkole reportażu, zbiór prezentujący jej najlepszych twórców, tych najsławniejszych i tych niesłusznie zapomnianych, a wspólnie tworzących reporterską historię XX wieku. Na dwa tomy zebrane przez Mariusza Szczygła składa się sto najciekawszych, najlepszych i najgłośniejszych polskich reportaży opublikowanych pomiędzy 1901 a 2000 rokiem.

Antologia powstała pod opieką rady programowej złożonej z wybitnych reporterów i literaturoznawców. Tworzą ją Hanna Krall, Małgorzata Szejnert, prof. Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Elżbieta Sawicka.
CytatDo każdego tekstu Mariusz Szczygieł napisał szkic o danym autorze, jego warsztacie lub kulisach powstawania tekstu.

Autorami wybranych reportaży są:
reporterzy znani,
reporterzy zapomniani,
reporterzy, którzy sami zapomnieli, że byli reporterami.

A tak poza tym co co do niego masz, Gottland ci sie tak nie podobal czy masz uraz za rozmowy na kazdy temat?
Nie czytałem, denerwuje mnie jego afektowanie-gejowski sposób bycia.
Zwyczajnie.
Ale chyba trochę gość dojrzał.

Czyli sztuka dziennikarska się mocno przetrenowała?
Pytanie tylko co było pierwsze, jajo czy kura...

Radzio

... kura przecież nie istnieje, ... a jajo tak ...

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-07, 14:15:23
... kura przecież nie istnieje, ... a jajo tak ...
Koń, Radziu, koń nie istnieje :lol:

Radzio

Aha. To nie jest "wsio ryba". :lol: