Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-06-17, 08:32:44
:? :lol: Ale ten znajomy masarz, co nie chciał pieniędzy za te kości, to móżdżek sprzedaje mi nielegalnie, gdyż móżdżki według sanepidu powinny być utylizowane... :?

e tam , są w ofercie legalnej wielu sklepów , może utylizowane z powodu wielkiej ilości choregosterolu ?  ew  mózg wołowy to pokłosie chyba BSE

administ

Mózg jest niezdrowe, bo to uwodniony tłuszcz zwierzęcy!
Skąd się ten tłuszcz tam bierze mimo bariery to młodszy Kwaśniewski wyjaśnił.  8)

administ

Piszę z andku więc autokorekta płata figle
  :?

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2015-06-17, 08:59:28
Mózg jest niezdrowe,

ja liczyłem mózg jako posiłek białkowy,

ale widzę ze to tłuszcze są niezłe

http://www.fitwit.pl/ile-kalorii/34,1813,wieprzowina/mozg--wieprzowy.html

Zyon

Cytat: admin w 2015-06-17, 08:59:28
Mózg jest niezdrowe, bo to uwodniony tłuszcz zwierzęcy!
Skąd się ten tłuszcz tam bierze mimo bariery to młodszy Kwaśniewski wyjaśnił.  8)
W tym artykule o paliwie dla muska?
Work Buy Consume Die

administ

Nieważne, bo i tak niezrozumiałe, i dalszych badań wymaga... ;)  :lol:

Blackend

Lepiej że niezrozumiałe niż zrozumiałe i ukradzione na swoje konto.  :D

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

A miała być taka zdrowa... :roll: może i była zdrowa tylko, że ludzie po niej chorowali... :?

renia

Po co oni chcą tę Dietę Optymalną tak na raty przyjmować? A nie lepiej tak od razu...ciach... 8)

Diogenes z Synopy

koniec z margaryną ?  ale nie u nas !

idąc wielkim hipermarketem  idziesz wzdłuż półek z smarowidłami do chleba ,  i margaryna i idziesz ,  idziesz ,  idziesz , idziesz,   idziesz,  idziesz,  idziesz ,  idziesz , idziesz i dalej margaryny  i KOŃCA nie widać !  Jeszcze kawałek i zaczynają się masła .   3  do wyboru .

Jarek

To jeszcze dobre czasy , może być gorzej ,oby tak zostało.

Gavroche

W dawnej DO był i ceres i margaryna i kupa kazeiny i inna proporcja (1:2:0,3) i ludzie zdrowieli. ;)
Dramatyzujecie.

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-06-18, 16:07:27
koniec z margaryną ?  ale nie u nas !

idąc wielkim hipermarketem  idziesz wzdłuż półek z smarowidłami do chleba ,  i margaryna i idziesz ,  idziesz ,  idziesz , idziesz,   idziesz,  idziesz,  idziesz ,  idziesz , idziesz i dalej margaryny  i KOŃCA nie widać !  Jeszcze kawałek i zaczynają się masła .   3  do wyboru .

Ja nie idę, tylko omijam markety (sporadycznie wchodzę, jak "muszę" (np. po http://www.opinie.senior.pl/President-Smietana-30,37384.html ). W naszym sklepie margaryna schodzi w minimalnych ilościach - coraz mniejszych (głównie "Kasia" do pieczenia), a masło w dużych - coraz większych ilościach (głównie http://www.sobik.com.pl/pl/produkt/10)

Jarek

To dobre masło i niech takie zostanie ,ma 755kcl mniam

renia

Jak sama masło robiłam, to lepsze nie wyszło. Mniej więcej takie samo... :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-06-18, 16:23:16
Dramatyzujecie.

może i racja , w skrajności w skrajność ,  niepostrzeżenie wchodzi się ideę  optybetonu  ;-)

Cytat: renia w 2015-06-18, 16:28:11

W naszym sklepie margaryna schodzi w minimalnych ilościach - coraz mniejszych (głównie "Kasia" do pieczenia), a masło w dużych - coraz większych ilościach

ale to przy szefowej , zagłębie optymalne ;-)

renia

:lol: nawet masło klarowane mamy. Czego wcześniej (przed DO) nie znałam... 8) Ale większość przychodzi do nas głównie po owoce i warzywa. Jedzą tych truskawek po koszu dziennie. :? :lol: teraz jeszcze czereśnie do tego brylują... :lol:

Gavroche

Chyba drylują. ;)

renia

:lol: albo drałują po nich (na WC 8))