Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Polska sercem

Zaczęty przez Daniel_dn, 2006-10-10, 13:43:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bruford

Cytat: Rudka w 2007-01-11, 01:05:23
   a propo piesków -to co proponujesz rozstrzelać wszystkie ?  

Przeszkadza właściciel psa który na osiedlowym terenie rekreacyjnym nie sprząta g.... swojego psa. :evil: Na osiedlu na którym mieszkałem nie można było spokojnie wyjść z dzieckiem na plac zabaw bo przypominało to wyprawę na pole minowe.Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki.
Jakie zaś były cudne efekty działania komuny za którą tak wszyscy tesknią , może świadczyć postępowanie komuchów z przemysłem lotniczym i samochodowym w trakcie całego PRL a także postępowanie z własnością prywatną w latach 40 i 50-tych.

kodar

Cytat
Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki

Ale to tez nie w kazdym kraju,Paryz jest czysty ale tylko dlatego,ze chodniki i ulice sa nonstop sprzatane,niemieckie ulice sa smierdzace i zagownione/tu wlasciciele placa porzadne podatki od trzymania zwierzat i maja gdzies noszenie szufelek i woreczkow/,place zabaw dla dzieci sa jednak pozbawione  psich odchodow,chociaz bywaja  i tu wyjatki.Holenderskie ulice sa czysciutkie i mozna z opaska na oczach deptac po trawie czy chodniku.Najpiekniejszy widok jak wlasciciel zbiera po swoim pupilku mozna zobaczyc w Szwajcarii.Idzie sie promenada a tam specjelne kosze,specjelne szufelki  wszystko dla pieskow,a jak czysciuto,kolorowo.Tak sie robi dobrze na duszy,ze i o posiadaniu wlasnego pieska zaczyna sie marzyc.

Bruford

Cytat: kodar w 2007-01-11, 10:38:29
Cytat
Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki

,niemieckie ulice sa smierdzace i zagownione/tu wlasciciele placa porzadne podatki od trzymania zwierzat i maja gdzies noszenie szufelek i woreczkow/, mozna zobaczyc w Szwajcarii.

Oczywiście, że różnie bywa.Niemcy : Frankonia jest b czysta.Szwajcaria : kanton Genewa niekoniecznie.Najbardziej o to dbają w Skandynawii.
Rzecz w tym , żeby się wreszcie nauczyli w Polsce.

elmo

Cytat: Bruford w 2007-01-11, 10:59:15

Rzecz w tym , żeby się wreszcie nauczyli w Polsce.

Nie !  :evil: Rzecz w tym ,ze złemu człowiekowi ,gdziekolwiek by się nie znalazł ,wszędzie będzie źle  :evil: ,zawsze taki człowiek będzie niezadowolony ,zawsze znajdzie sobie powód do tego ,żeby się denerwować ,żeby być nieszczęśliwym.
Natomiast zadowolony człowiek zawsze znajdzie sobie miejsce w którym będzie uśmiechnięty i szczęśliwy ,zawsze znajdzie jakieś plusy.

Bruford

Ależ oczywiście , jasne :D.No pewnie :D.Dobrym ludziom nie przeszkadzają psie gówna na dziecięcych placach zabaw :lol: :lol: :lol:. Masz zastrzeżenia do gówien na placu zabaw = jesteś "zły" :twisted:. Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami :D :D

elmo

No właśnie  :D a po co mam sobie nerwy szarpać z powodu psich gówien  :D a póki co u mnie na placu zabaw nie ma psich kupek  :D
Jedynie co mnie zdenerwowało tego roku  :evil: to to ,ze w sąsiednim bloku mieszkał młody chłopak ,który miał bulteriera i nie byłoby w tym nic złego ,gdyby on nie puszczał tego psiska bez smyczy i bez kagańca  :evil: ,toteż wkurzyłam się pewnego słonecznego dnia i mówie  kolesiowi ,ze jak natychmiast nie weźmie psa na smycz,bo boję się o własne dzieci ,to dzwonie na straż miejską , a on do mnie z pyskiem ,ze ten pies nie gryzie  :shock: ,a ja mówie : jak to ?  :shock: ,nie ma zębów ?  :shock: ,to co niby ?  :shock: ssie ?  :shock: ,na szczęście ów mądry młody człek wyprowadził się i zapanował na powrót błogi spokój  :D .

kodar

Cytat
Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami 

Alez super pomysl---juz nigdy nie wpadne w furie gdy  wdepne w psie  g. bo przeciez to tylko fiolki,blawatki i inne kwiatki....cala jestem w skowronkach

elmo

Jedyne co mnie wkurza to własnie to ,ze młodzi ludzie chodzą z tymi psiskami wielkimi bez smyczy i są bardzo pewni ,ze nic nie może się przydazyc ,a zwrócić uwagę to strach ,bo jeszcze może cie pobić .
Latem zeszłego roku poszłam z dziećmi na ławkę do parku ,ze sto metrów dalej była grupka młodych ludzi z psiskiem .Początkowo ten pies był na smyczy , potem jak sie okazało go odpieli ,ale nie bylam tego pewna ,a moje dzieci z innymi dziećmi bawiły się tak ze 20 metrów od tego psa ,a ja tak siedzę i patrze i staram się dostrzec czy pies jest zapięty,był blisko własciciela. Zuzia przyszła do mnie ,a Ula zaczęła biec za nią ,patrze ,a ten psisko leci za nią  :shock: ,ona zaczela krzyczec ,bo skoczyl na nią ,a mnie wmurowało  :shock: ,"serce mi stanęło" .Na szczescie nic sie nie stalo .Zadzwonilam na straz ,ale tamci się zmyli .I tyle mozna wskorać .Ta jedna rzecz mnie denerwuje i mrozi mi krew w zyłach .Dlaczego starsi ludzie mogą chodzic z małymi pieskami na smyczy ,a młodzi ludzie z wielkimi psiskami łażą bez smyczy .  :evil: .

Zeszlego roku w moim miescie pies(byl bez smyczy) pogryzł twarz małej dziewczynce ,a wlasciciel byl pijany i tlumaczyl sie ,ze pies nigdy nie pogryzl nikogo (to w koncu pogryzl) ,na mojej ulicy jamnik ugryzl goscia w noge.
Jak widac psy w ogole nie gryzą   :evil:

Bruford

Cytat: kodar w 2007-01-11, 12:07:10
Cytat
Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami 

Alez super pomysl---juz nigdy nie wpadne w furie gdy  wdepne w psie  g. bo przeciez to tylko fiolki,blawatki i inne kwiatki....cala jestem w skowronkach

No właśnie , i będziesz dobrym człowiekiem :D

kodar

Cytat
No właśnie , i będziesz dobrym człowiekiem

No dobra to bede nadal furiatka ale przy ZO to i tak na caly gwizdek  nie da  sie zloscic!!!!!!

elmo

Cytat: Bruford w 2007-01-11, 10:21:00
Cytat: Rudka w 2007-01-11, 01:05:23
   a propo piesków -to co proponujesz rozstrzelać wszystkie ?  

Przeszkadza właściciel psa który na osiedlowym terenie rekreacyjnym nie sprząta g.... swojego psa. :evil: Na osiedlu na którym mieszkałem nie można było spokojnie wyjść z dzieckiem na plac zabaw bo przypominało to wyprawę na pole minowe.
.

Och ,jakże Ci współczuję drogi B  :?  :(  :cry: ,a gdzież to mieszkałeś  :?:   :shock:  :shock: ,no ale piszesz w czasie przeszłym ,to chyba teraz  nie ma takich problemów  :D więc po co sobie szarpać nerwy  :D 

Tomkiewicz

Cytat: kodar w 2007-01-11, 10:38:29
Ale to tez nie w kazdym kraju

W Stanach też nie ma problemów z psim "shit"em, ani w dużych, ani w małych miastach. Tak się przyzwyczaiłam do tego, że właściciel zawsze idzie z torebką i zbiera, że przeżyłam prawdziwy szok w Krakowie - koło Rynku, na najbardziej "turystycznych" uliczkach, nie mówiąc już o Plantach, jest tego "dobra" pełno... Na Plantach zamontowali specjalne koszyczki na "te rzeczy". I co? Zdemolowane albo puste. A "shit" leży pięknie pośrodku chodnika...

W USA są też bardzo popularne specjalne parki dla psów, gdzie właściciele mogą swoich pupilków puścić bez smyczy. Ludzie tam zbieraja się, poznają się, etc. W Polsce jakiś rok temu taki park otworzyli i co? Już na następny dzień był całkowicie zdemolowany.

M

elmo

A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić do cudownych ,czystych krajów zachodnich.Po co wiecznie narzekac ,ze w Polsce jest tak i tak ,a gdzieindziej dobrze.
Wiecznie tylko zrzędzenie.

Tomkiewicz

O nie Elmo, ja utrzymuję wokół siebie porządek i ład. Mam pełne prawo krytykować, co widzę. Nie jest to zrzędzenie, to komentarze krytyczne.

Tomek

elmo

Ale Tomek ,czy coś Ci przyjdzie z tej krytyki? Nerwy sobie tylko szarpiesz.

Jona

Cytat: elmo w 2007-01-11, 17:27:06
A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić do cudownych ,czystych krajów zachodnich.Po co wiecznie narzekac ,ze w Polsce jest tak i tak ,a gdzieindziej dobrze.
Wiecznie tylko zrzędzenie.

Nie oto chodzi ,ze w Polsce jest źle i proponujesz wyprowadzke ale gdzie naslask? :)
Chodzi oto ,zeby NAUCZYC sie odpowiedzialnosci za to co sie ma.
Masz psa , to go pilnuj a nie narażaj innych na  to ,by sie godził  z tym co twoje .
Mam pod blokiem wielkie podwórko Ale CO za podwórko . Śmieci rózniste , psy dzieci pijacy ,wszystko razem.
Pewien pan wyszedł z małym psiakiem  na smyczy a i owszem ,ale ten pan nie myslał ,stał przy mnie a pies przykucnał i robił swoje.
Mówie ;jak pan sie nie wstydzi ,- pan chyba nie zaskoczył bo mówi- słucham ? pytam czy w domu pies tez tak robi jak pan sie nie wsydzi na sródku drogi itd itp. Mysle ,ze cos zrozumiał i nie bedzie juz taki , bezmyslny.
To jakis obłed z tymi psami .

elmo

No owszem, owszem .Ale co tu zrobić z tymi psami ,a raczej z tymi ludzmi nieodpowiedzialnymi ,ktorzy łażą z psiskami bez kaganca ,smyczy-bo piesek musi sobie pobiegać ,jak ja cos takiego widze ,to nie wiem co dalej robic ,czy isc dalej czy stac w miejscu ,bo jakos nie odpowiada mi ,abym byla poszarpana przez psa ,albo moje dzieci  :?
Ale jak się odezwać ,to Cię zwyzywają ,a jak zadzwonisz na straz miejska ,to zanim przyjadą to już nikogo nie ma.No i tyle.

Jona

Cytat: Rudka w 2007-01-10, 03:27:08
  ",a On powiedział - lud mój jest głupi i nic o mnie nie wie.
Ja zapragnełam Go Poznać. a ty?"
      dobrze że mnie tam nie było bo czułabym sie obrazona .
    jaki nauczyciel tacy uczniowie

Amen

Tomkiewicz

Cytat: elmo w 2007-01-11, 17:27:06
A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić

No jasne! Bo przecież Polska ma na zawsze pozostać krajem psiarzy, dresiarzy, bogobojnych mocherów, chronionych od chwili poczęcia zygot, a przede wszystkim, krajem wolności "shit"u! Zmiany są najbardziej przerażające, więc lepiej żeby do nich nigdy nie dochodziło. I dlatego nie wolno nikomu niczego i nikogo w tym przecudnym kraju krytykować, bo można zostać oskarżonym o brak patriotyzmu, a to już "gruby nietakt". Przecież wiadomo, że prawdziwy "patriota" musi być konformista, a więc musi się też godzić z ilością "shit"u - nie tylko psiego i nie tylko na chodznikach...

Masz rację, Elmo, po co się porównywać do "cudownych, czystych krajów zachodnich" i próbować wprowadzać w Polsce zmiany na lepsze, kiedy przecież tyle jest zacofanych, brudnych, głodujących krajów "trzeciego świata". To do nich powinniśmy się porównywać i do takiego stanu rzeczy powinniśmy dążyć. Zresztą, niewiele brakuje...

Tak więc tarzajmy się w gównie z błogim uśmiechem i bez cienia zrzędzenia! Pokochajmy je, zamiast krytykować, módlmy się do niego, bo z TAKĄ mentalnością na nic innego nie zasługujemy. Amen!

Marishka

Szymon

Tak na marginesie tarzania się wiadomo w czym oraz faktu, że to forum  jest nad wyraz uduchowione, proponuję pewną analizę porównawczą postaw człowieka względem religii.
Religie świata

Taoizm - Zdarza się wdepnąć w gówno
Konfucjanizm - Konfucjusz powiada: "zdarza się wdepnąć w gówno"
Islam - Jeśli wdepnie się w gówno to jest to wola Allacha
Buddyzm - Jeśli wdepnie się w gówno, to nie jest to gówno
Katolicyzm - Wdeptujesz w gówno, bo jesteś grzeszny
Kalwinizm - Wdeptujesz w gówno, bo się opieprzasz
Judaizm - Dlaczego w to gówno wdeptujemy właśnie my?
Luteranizm - Jeśli wdeptujesz w gówno, uwierz, a nie wdepniesz więcej
Prezbiterianizm - Jeśli ktoś ma wdepnąć w gówno, to niech to nie będę ja
Zen - Czym jest gówno?
Jezuityzm - Jeśli wdepniesz w gówno i nikt tego nie poczuje, to czy ono na prawdę śmierdzi?
Christian Science - Jeśli wdepniesz w gówno, nie przejmuj się - to samo przejdzie
Hedonizm - Jeśli wdepniesz w gówno - raduj się
Hare Krishna - Równo w gówno. Rama, rama, om, om...
Rastafarianizm - Sztachnijmy się tym gównem
Hinduizm - Wdeptywało się już w to gówno
Mormonizm - Wdeptywało się już w to gówno i wdeptywać się będzie
Ateizm - Nie ma w co wdepnąć
Agnostycyzm - Może jest w co wdepnąć, a może nie
Stoicyzm - No i wdeptuje się w gówno. Co z tego ? Nie rusza mnie to
Świadkowie Jehowy - Wpuść nas, a powiemy ci, dlaczego wdeptuje się w gówno
Adwentyści Dnia Siódmego - Jedynie w soboty nie wdeptuje się w gówno.