Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Prawda o "mądrości"

Zaczęty przez Piotr, 2007-11-13, 11:46:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

toan

Cytat: grizzly w 2008-11-17, 15:25:26
skoro historie z przed roku, miesiecy, tygodni, usiluje sie zmanipulowac

Właśnie. I jak tu się połapać przy takim natłoku informacji, kto przyjacielem twoim, a kto "manipulantem"...  :cry:

Edyta

Dlaczego kwestionujecie prawdziwość tego ,co jest napisane w Biblii?
Jako jedna z niewielu ksiąg przetrwała tysiące lat,pomimo,ze były okresy ,kiedy zakazywano jej posiadania (palono ją) itd.
Ponadto biorąc pod uwagę Biblię ,to co jest napisane w niej,nie wolno wyrywać fragmentów z kontekstu,bo jesli sie tak zrobi no to mamy -pisano tutaj na Forum(lekarka) ,że w Biblii pisze,ze czlowiek to Bóg,a chodzi zupełnie o coś innego,trzeba uwzględniać cały kontekst,trzeba uwzględnić całą Biblie.
Ponadto proroctwa przepowiedziene w niej sie spełniły  .
8) :P

Edyta

Własnie! Co powiecie i proroctwach Daniela? (nie chodzi o Daniela z Forum  :) )

kangur

Cytat: Edyta w 2008-11-17, 16:47:33

Wszystkie slowa prorokow zostaly wlozone w ich usta po smierci prorokow. Za kilkaset lat z ciebie tez mozna bedzie zrobic proroka.

Edyta

Cytat: kangur w 2008-11-17, 17:43:51
Cytat: Edyta w 2008-11-17, 16:47:33

Wszystkie slowa prorokow zostaly wlozone w ich usta po smierci prorokow. Za kilkaset lat z ciebie tez mozna bedzie zrobic proroka.

O! Widać,żeś znafca tematu  :lol:

grizzly

ali

Cytat: grizzly w 2008-11-17, 15:31:22
+

Dla mnie osobiscie jestes NORMALNYM CZLOWIEKIEM!!! 8)

Ja rowniez interesuje sie tym samym co TY,

nie miszka  nie normalnym
ale myślącym
normalnych czyli plankton karmią  media,  przekazując ci  im wolno wiedzieć za przyzwoleniem elit

Edyta

Cytat: ali w 2008-11-17, 19:13:29

nie miszka  nie normalnym
ale myślącym

O tak! Jak ja lubie czytać takie teksty.Napisz jeszcze ,że nikt cie nie rozumie,mieszkasz w pustelni i zajmujesz sie wróżbiarstwem i zielarstwem.

WojciechS

nie miszka...

ali
alie skąd wiesz, że misiek to Michałek?

WojciechS

"he","he" - w naczale zabył napisaty.

Waldek

Cytat: admin w 2008-11-17, 15:01:07
Cytat: ali w 2008-11-17, 14:28:02
pkręcili i to bardzo -

No jak mieli nie pokręcić skoro wegług ogólnej teorii "evosonic" - cyt: "ten co napisal ... jadl grzyby halucynki".  :wink:

http://entheogenic.podomatic.com/entry/2008-11-06T10_59_02-08_00

:idea: 8)

kangur

Cytat: Edyta w 2008-11-17, 21:03:20
http://pl.youtube.com/watch?v=5eBw-kiriB4&feature=related

Styl pisma w Apokalipsie znacznie sie rozni od pism sw. Jana. To sa tylko przypuszczenia, ze Apokalipse napisal sw. Jan. Autorem Apokalipsy mogl byc uczen Jana.

Edyta

Cytat: kangur w 2008-11-17, 21:27:27
Cytat: Edyta w 2008-11-17, 21:03:20
http://pl.youtube.com/watch?v=5eBw-kiriB4&feature=related

Styl pisma w Apokalipsie znacznie sie rozni od pism sw. Jana. To sa tylko przypuszczenia, ze Apokalipse napisal sw. Jan. Autorem Apokalipsy mogl byc uczen Jana.

I Ty też przypuszczasz  8)

grizzly

...nie miszka  nie normalnym
ale myślącym
normalnych czyli plankton karmią  media,  przekazując ci  im wolno wiedzieć za przyzwoleniem elit...

No tak, Masz racje!!!  8) :P

Rudka

Nawet ciekawe
  poogladam jeszcze inne filmiki z tej stroniczki .
    Proroctwa spełniają - i spełniały jeszcze przed napisaniem bibli .Wszystkie pożogi wojenne, trzęsienia
    bestialskie mordy -były już swoistą apokalipsą . Czy jest okres w dziejach ludzkości bez takich tragedii?
      W imie krzyża  oceany krwi już przelano -Człowiek jest stworzony na obraz i podobieństwo boga
    więc wszystko jasne [tak religia uczy] - opanował juz cały swiat i dalej mu mało.
   Chrześcijanie spalili bibloteke Aleksandryjską -oszczędzili pokrętną żydowską biblie,
którą  kazda sekta interpretuje po swojemu.
      Strach sie bać - amargedon już jest -Niemiec papieżem a Afroamerykaniec
       prezydentem największego mocarstwa - ,banki bez pieniędzy. :( :o :shock:

ali

Cytat: Edyta w 2008-11-17, 19:20:03

O tak! Jak ja lubie czytać takie teksty.Napisz jeszcze ,że nikt cie nie rozumie,mieszkasz w pustelni i zajmujesz sie wróżbiarstwem i zielarstwem.
(nie) poskromiona złośnico
zielarstwem zabawiałem się za młodu
wystarczy jak cię zobaczę to  ci powiem jak długo pociągniesz

grizzly

Cytat: ali w 2008-11-18, 01:08:32
...(nie) poskromiona złośnico
zielarstwem zabawiałem się za młodu
wystarczy jak cię zobaczę to  ci powiem jak długo pociągniesz...

:shock: :lol: :P

kangur

Cytat: ali w 2008-11-18, 01:08:32
wystarczy jak cię zobaczę to  ci powiem jak długo pociągniesz

Czy moge zamowic wizyte, abys pan znachor raczyl mnie zobaczyc? A ile kosztuje taka wizyta? Czy ladne kobiety maja znizke? A moze za darmo?

Waldek

CytatJako jedna z niewielu ksiąg przetrwała tysiące lat,pomimo,ze były okresy ,kiedy zakazywano jej posiadania (palono ją) itd.

Stało się tak za sprawą Świętego Konstantyna, który zrezygnował z boga Mitry i na soborze Nicejskim w 325 r. "stworzył sobie" obecne "państwowe chrześcijaństwo" jako kolejne narzędzie dla Imperium Rzymskiego. Narzędzie to miało zunifikować ziemie podległe i podbite. Państwowa religia unifikuje i trzyma "plankton" w ryzach lepiej niż świeccy urzędnicy, sądy, podatki, przemoc wojska itp.

Jakim sposobem ten niegłupi twórca obecnej formy chrześcijaństwa był święty będąc do końca swych dni jednocześnie Najwyższym Kapłanem pogańskim i jak pozbywał się potomków oraz dusił żonę parą w łązni też można sobie poczytać.

Wielu naszych polityków do dziś bierze z niego przykład bo "historia kołem się toczy". :lol: