Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rewolucja jest teraz

Zaczęty przez Ryjek, 2007-11-26, 16:09:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryjek

Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr odnośnie oszustw przy zliczaniu głosów:

Oto jak łamano proceduro przechowywania głosów

Wystarczy popatrzeć w oczka temu panu w okularach - to Wam wszystko wyjaśni - znacznie lepiej niż 1000 słów...

Ryjek

precyzuję: chodziło o tegoż "sekretarza stanu" : począwszy od 1:30 sek. filmu

Ryjek

Wspomniałem o pogrążeniu przez Rona Mc Caina.

Ktoś to ładnie zestroił z wypowiedzią pewnej Miss [angielski, krótki]:

Dwie blondynki - ale która brzmiała bardziej przekonująco?  :mrgreen:

Ryjek

Jak znaleźć się w telewizji, która nie chce Cię pokazać?

33 sekunda filmiku, wystarczy popatrzeć  :mrgreen:

Mowa oczywiście o Clinton, Obamie, a tymczasem w tle...

Ryjek

No to fajnie... senatorowi McCainowi nie wystarcza już 100 lat wojny w Iraku. Wczoraj oficjalnie przyznał w CNN, że "moi drodzy przyjaciele (tjaaa...) przykro mi to mówić, ale będą kolejne wojny". Bydlak. Co gorsza głupszy od G.W. Busha. Naprawdę jest się czego bać.

Sytuacja wygląda tak: z 5 republikanów niebawem ma zostać dwóch. Robi się wszystko co można, aby jednym z dwóch nie był Ron Paul. Po raz kolejny są plany wykluczenia go z telewizyjnej debaty - w ABC. Ciekawe jaki powód tym razem? Znowu za mało miejsca w studio?

Co się prawdopodobnie stanie:

- Giuliani nawet teraz jest daleko z tyłu za Paulem i nikt nie chce oglądać jednej wrednej gęby. Ostatnio strażacy biorący udział w akcji ratunkowej z 9/11 odmówili przewiezienia go wozem strażackim w ramach jego kampanii. Powód? Twierdzą, że kłamał co do jego faktycznego "poświęcenia" w dniu 11 września (był burmistrzem NY). Również prowojenne nastawienie

- Huckabee - i sam Chuck Norris mu nie pomoże. Nie ma pieniążków. Mało tego - ostatnio płakał, że dostał zaledwie 12 minut czasu antenowego w debacie MSNBC. Skarżył się, że Romney dostał 22 minuty. A co miał powiedzieć Ron Paul, który dostał  6 minut (mniej niż 1/3 tego)?

- Mit Romney - ten zdecydowanie ma silne lobby które go finansuje - jednak ludzie o dziwo nadal pamiętają jego kłamstwa - wiele razy zdarzyło mu się powiedzieć coś, czego ponownie już nie powiedział - jak w Massachusett. Co gorsza dalej tak postępuje. Cały czas jest to mu wytykane. Mało tego, we wspomnianej debacie MSNBC, przed milionami powiedział: "Nie dbam o głosy wyborców" - buhahaha. Jest koniem którego nawet sam jego dżokej ma dość.

- no i mój ulubiony McCain - dziecko prowadzone za rączkę, ma wszystko czego można zapragnąć w kampanii: pieniądze, czas antenowy i wygrywa po kolei prawybory (Ron Paul drugi po nim, ale stacje tv, zwłaszcza chytry "LIS" - FOX sprytnie pomija ten fakt). Niestety mimo tego wszystkiego brak mu podstawowej cechy przyszłego prezydenta - rozumu. Wypadałoby ten mieć na takim stanowisku? Co? Nie? Hmmm... W każdym razie coraz to strzela jakąś gafę w wypowiedziach, ma wyraźnie kłopoty choćby z samym tylko trzymaniem się tego co mu z pewnością nakazują kierownicy jego kampanii. Sam bełkot, jakieś puste frazesy i krew mnie zalewa kiedy jeszcze dodaje: "że oto byłem żołnierzem za czasów prezydentury Ronalda Reagana". Kanalia. A o tym jak się pogrążył w MSNBC nieznajomością ekonomii - toć to szkoda gadać.

Zatem jest tak, chociażby z samego finansowego powodu na arenie zostają trzej: Mitt Romney, McCain i Ron Paul. Kampania Rona właśnie zaczęła nadawanie w tv i radio profesjonalnie zrobionych reklam wyborczych - wszystko za pieniądze ze zbiórek. Jest to bardzo ważny moment. Dlaczego? Otóż nawet teraz planuje się Rona wykluczyć z debat - na takim etapie!!! Jeśli zatem załapałby się do tej dwójki kandydatów (na co ma spore szanse, ale o tym za chwilę) to jak myślicie - przeszedłby wtedy przekręt z niepokazywaniem go w tv?? Kiedy jest tylko dwójka kandydatów z danej partii? Czemu zadaję takie głupie pytania? Ano, ponoć 50% Amerykanów nie jest w stanie zlokalizować swojego kraju na mapie świata....

Co do sporych szans Rona Paula: wspominałem jakoby miał być pierwszy w Louisianie - otóż tak podały na początku stacje telewizyjne, po czym uwaga: stwierdzono, że głosów dalej nie będą liczyć... buhahaha. Teraz ponownie są poważne przesłanki, że wygra w stanie Maine - tzn wygra - zależnie od tego jak świstaki będą zawijać pozłotka.

Łoj się rozpisałem. To jeszcze obrazek na koniec (wszak taka era - obrazków). Wynika on z podsumowania ponad 60 ankiet przeprowadzonych od czerwca 2007 - z których Ron Paul wygrał 67%. Tabelka wskazuje stosunek zwycięstwo-przegrana-remis.

Viva la revolucion!

[załącznik usunięty przez administratora]

Ryjek

I źośtała czwórka. Odpadł Giuliani. Odpadł? Podwinął ogonek i zwiał - ale zdążył narobić jeszcze zapachów popierając... no kogo? McCaina oczywiście - jak pisałem - temu to niczego nie brakuje.

Co z Huckiem? Będzie to samo  co z Giulianim, chyba że Chuck da ma szybkie lekcje walki wręcz. Może to coś da, zwłaszcza gdy się nie ma już bucksów.

Romney - ponoć te 30 mln $ które utopił we Florydzie - dosłownie się utopiło. I tak McCain tam ma wygrać.

A co do McCaina - urodzony w 1936 roku w Panamie. USA nie ma żadnych praw terytorialnych w stosunku do Panamy. Co na ten temat Konstucja USA? To:

Nikt nie może zostać wybrany na urząd prezydenta nie będąc obywatelem Stanów Zjednoczonych od urodzenia albo w czasie uchwalania niniejszej konstytucji.

Ryjek

Aha. No i szkoda Arniego Schwarzeneggera - bidak właśnie nie mógł kandydować z tego powodu, a McCain może? Coś ten terminator bez jajec jest  :mrgreen:

kodar

Cytat: Ryjek w 2008-01-30, 12:50:47
I źośtała czwórka. Odpadł Giuliani. Odpadł? Podwinął ogonek i zwiał - ale zdążył narobić jeszcze zapachów popierając... no kogo? McCaina oczywiście - jak pisałem - temu to niczego nie brakuje.

Co z Huckiem? Będzie to samo  co z Giulianim, chyba że Chuck da ma szybkie lekcje walki wręcz. Może to coś da, zwłaszcza gdy się nie ma już bucksów.

Romney - ponoć te 30 mln $ które utopił we Florydzie - dosłownie się utopiło. I tak McCain tam ma wygrać.

A co do McCaina - urodzony w 1936 roku w Panamie. USA nie ma żadnych praw terytorialnych w stosunku do Panamy. Co na ten temat Konstucja USA? To:

Nikt nie może zostać wybrany na urząd prezydenta nie będąc obywatelem Stanów Zjednoczonych od urodzenia albo w czasie uchwalania niniejszej konstytucji.

czyli co,utopil pieniadze rowniez,a tak dobrze sie zapowiadalo ...

Ryjek

No nie? Tyle wspaniałych wojen i cywilizowania tępych krajów 3-go świata i wprowadzania tam demokracji - to by miało nas ominąć?

Chyba jednak nie utopił bo na jego szczęście w USA nie czyta się Konstytucji, a tym bardziej przestrzega. Jak to George W. Bush powiedział?

"Konstytucja to tylko cholerny kawałek papieru"
[/b]

I tak np. podatki dochodowe są nielegalne - niezgodne z Konstytucją USA. Sąd Najwyższy tak uznał... Ale kogo to tam obchodzi...

kodar

jak rowniez tolerowanie nielegalnie przebywajacych obcokrajowcow,????

Ryjek

Też. Nawet dla tak dużego kraju jak USA 12 milionów nielegalnych emigrantów to nie lada co, zwłaszcza jak się im zaserwuje darmową opiekę medyczną i kształcenie. Czyste wariactwo...

Ryjek

O cholercia! Wspominając wczoraj o Arnoldzie nie miałem pojęcia, że pojawi się we wczorajszej debacie w CNN! Siedział sobie w pierwszym rzędzie w studio i mierzył wzrokiem Rona!  :mrgreen:

Ryjek

Aha. No i kogo Arnie (oczywiście) wspiera? No kogo? No ale przynajmniej jest konsekwentny - skoro wcześniej tak wspierał Georga W. Busha w sprawie wojny, to teraz nie miałby wesprzeć jego kumpla po fachu ("terminatorskim")?

Ehhh... dziwne czasy, same terminatory i tylko jeden Rambo.

Ryjek

Aha nr 2. Zapomniałem dodać, że Giuliani wycofując się z wyścigu przyznał przed kamerami CNN że: "Ron Paul wygrał wszystkie debaty". Oczywiście CNN wycięła ten tekst w powtórkach jego wystąpienia i nawet na Youtube ocenzurowano jego wypowiedź.

Wczorajszą debatę również wygrał i nawet obecność terminatora nie powstrzymała go przed dokopaniem przeciwnikom.

Wypowiedzi Rona w CNN [angielski]

Ps. A komentować wszystkich tych podłych sztuczek jakie zastosowali prowadzący debatę - to mi się już nawet nie chce...

adam319

Cytat: Ryjek w 2008-01-31, 15:58:49
Aha nr 2. Zapomniałem dodać, że Giuliani wycofując się z wyścigu przyznał przed kamerami CNN że: "Ron Paul wygrał wszystkie debaty". Oczywiście CNN wycięła ten tekst w powtórkach jego wystąpienia i nawet na Youtube ocenzurowano jego wypowiedź.

http://youtube.com/watch?v=3MD9pemDTfI

Jak by to powiedzieć, nie naszukałem się zbytnio :-)

Ryjek

To teraz porównaj to z tym http://www.youtube.com/watch?v=wVxB9Ro522M ---> to ta sama mowa, a jednak nie ta sama ;)

Nie chodziło mi tym razem o całe Youtube tylko o tę wersję relacji którą to Associated Press (czyli nie byle kto) zamieściło na swoim kanale na Youtube ---> http://www.youtube.com/user/AssociatedPress

Ryjek

A co do samej Youtube/Google - na okrągło są usuwane filmy chociażby związane z Zeitgeist i Ronem Paulem. Znalazłem przypadek gdzie poleciało całe konto użytkownika z filmami o Ronie Paulu - oczywiście bez podania przyczyny. Jutro postaram się odnaleźć informację o tym i konkretne usunięte filmy.

Dzisiaj jeszcze załaduję drugi przetłumaczony filmik - to tak z okazji 51 rocznicy ślubu Carol i Rona Paulów która przypada właśnie dzisiaj :D. Amerykanie wpłacają dzisiaj na konto kampanii z tej okazji po 51$.

Film zawiera kluczową wypowiedź Rona z wczorajszej debaty w CNN (30.I.2008) - tak to się właśnie powinno "jeździć" po świstakach  :mrgreen:

adam319

Świstaki zwyczajnie zamgliły na parę sekund obraz (co widać), świsnęły i zawinęły w sreberko żart Giulianiego jakoby to Paul wygrał wszystkie debaty, jeszcze by to ktoś potraktował dosłownie.
No i ten aplauz publiczności – co za nierozgarnięta hołota :-)

Ryjek

No właśnie jak zobaczyłem tę wypowiedź Giulianiego (jeszcze w CNN) to wydała mi się ona raczej sarkastyczna i nie przyszło mi do głowy wspominać o niej. Dopiero po tym jak zaczęli to cenzurować - to już był sygnał do działania  :twisted: To jest dokładnie to co Ron Paul nazywa Blow back - sprzężenie zwrotne. I Ron dodaje: "I love blow backs"