Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

apetyt na słodycze

Zaczęty przez betan, 2007-12-07, 11:51:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Hmm, Buty mogę panu zawiązać? :D
A poza tym pińć gramów, to jest żadna , punktowana, r e w e l a c j a. O! :lol:
O gramy gramy! 8) I takie było pytanie. :D ;)

Gavroche

Dzisiaj to faktycznie bez sensu :D

Radzio

BA! Niedziela to nie te Święta, przecież. :D

Gavroche

Wedel dba, żeby cukrzycy z niedobiałczenia nie dostać:
http://youtu.be/h3sinbOp-HI
Nie kupujcie na wagę! :lol:

Gavroche

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-09-27, 13:53:27
Wedel dba, żeby cukrzycy z niedobiałczenia nie dostać:
http://youtu.be/h3sinbOp-HI
Nie kupujcie na wagę! :lol:

No proszę jakie zdrowiuśkie, jak robale się za to biorą. ;)

kasara1991

Mnie po 2 latach wrocil juz okres, i teraz mam taka ochote na czekolade podczas cyklusu, ze nie wiem jak sobie poradzic - inaczej niz poprostu zjesc czekolade. Nie tylko gorzka, ale i mleczna. Czuje, ze podczas okresu gdzies odplywa moja dyscyplina. Czy ktos wie/ przezyl, zeby w dni okresu troche zmienic swoje BTW? Wiecej B? Wiecej T?

Gavroche

A ile to węgli dodatkowo i przez ile dni? :D
Myślę, że nie ma co się przejmować, jedz na zdrowie. :P

kasara1991

Tych wegli to moze i byc nawet 30 ekstra w postaci czekolady. Tak 3 dni w czasie miesiaca.

Gavroche

Co to jest pół tabliczki czekolady? :P
A nie możesz obciąć innych węgli?

kasara1991

Ale ona mi taaaak smakuje... i na inne wegle nie mam ochoty. Ani slodycze, ni maliny.

anakin

Cytat: kasara1991 w 2015-10-04, 10:18:34
Mnie po 2 latach wrocil juz okres, i teraz mam taka ochote na czekolade podczas cyklusu, ze nie wiem jak sobie poradzic - inaczej niz poprostu zjesc czekolade. Nie tylko gorzka, ale i mleczna. Czuje, ze podczas okresu gdzies odplywa moja dyscyplina. Czy ktos wie/ przezyl, zeby w dni okresu troche zmienic swoje BTW? Wiecej B? Wiecej T?

Yyyy... co prawda nie wiem z jakiego powodu przeszlas na DO, ale jesli nie bylas powaznie chora, to uwazam, ze grubo przesadzasz...

Ja osobiscie jem praktycznie same slodycze, a z warzyw jedynie papryke i pomidora. I jakos nie tyje. Wsuwam czekolady i czekoladki, lody, wafle i batony, ciasta i ciasteczka, boze, jakich to ja slodyczy nie jem... byle z umiarem.

administ

A w czym problem, bo jakoś nie rozumiem?
W 100g tabliczce czekolady jest około 35g cukru, a to zaledwie około 0,2 mola glukozy, czyli metabolicznie nieistotna ilość.  8)
No chyba, że ma się zapchane szlaki glukozowe, ale na tym to już się zna pani poseł z zespołu parlamentarnego do rozmnażania otyłości. ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: kasara1991 w 2015-10-04, 21:02:04
Ale ona mi taaaak smakuje... i na inne wegle nie mam ochoty. Ani slodycze, ni maliny.
No to jedz na zdrowie, tylko obetnij sobie węglowodany z innych produktów, na które i tak nie masz ochoty. ;)

administ

Ale jak "Doktor zabronił", bo tak piszą eksperci internetowi... :roll: ;)  :lol:

Gavroche

Z drugiej strony pan Wańkowicz mówił, że cukier krzepi. ;)

Wczoraj, na jakichś targach żywności kupiłem chałwę turecką z pistacjami.
Ale pycha!
Tak jak Zyon mówił, mniej słodka niż te przemysłowe, nawet "Koska". :D

administ

Ależ naturalnie, że krzepi, bo dla przykładu te 35g cukru, to w sprzyjających warunkach powstanie aż 25g* triglicerydu!
A to aż 150 kcal czystego zysku dla organizmu. Dlatego między innymi dieta wysokowęglowodanowa Doktora Kwaśniewskigo jest również prozdrowotna, nawet na bobie i fasoli.  ;)
Dr z rozpędu w którymś z tekstów kiedyś podał, że z mola glukozy powstaje 0,3* mola palmitynianu, ale oczywiście nikt tego nie wypatrzył, bo tylko prawdę głupole potrafią kwestionować zajadle...  :lol:

* - jak zwykle liczę w pamięci zaokrąglając, więc żeby mi jaki pseudointeligent nie wyjechał na dobrych dzieciach, że się mylę o 0,005g na kilogram.  8)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-10-05, 08:14:14
Z drugiej strony pan Wańkowicz mówił, że cukier krzepi. ;)

Wczoraj, na jakichś targach żywności kupiłem chałwę turecką z pistacjami.
Ale pycha!
Tak jak Zyon mówił, mniej słodka niż te przemysłowe, nawet "Koska". :D

Tak, dobra turecka chalwa jest super, lekko slodkawa i taka ciagnaca sie :D Ostatnio moje ulubione zrodlo wegli :D
Work Buy Consume Die

kasara1991

Cytat: anakin w 2015-10-04, 21:42:14
[quote author=kasara1991 link=topic=2228.msg391965#msg391965 date=1443946714

Yyyy... co prawda nie wiem z jakiego powodu przeszlas na DO, ale jesli nie bylas powaznie chora, to uwazam, ze grubo przesadzasz...

Ja osobiscie jem praktycznie same slodycze, a z warzyw jedynie papryke i pomidora. I jakos nie tyje. Wsuwam czekolady i czekoladki, lody, wafle i batony, ciasta i ciasteczka, boze, jakich to ja slodyczy nie jem... byle z umiarem.

Ale nazywasz sie optymalny/na, choc wcinasz tyle niedobrego cukru?

administ

A bo to pewnikiem przez geny. ;)