Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Cytaty

Zaczęty przez MW, 2008-01-19, 16:13:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

Nie sądziłam ,że cytowanie może przysporzyć tyle psoblemów spędzających sen z powiek  :)

adam319

Przycisk „umieść cytat” jest mniej „stabilny” jeśli chodzi o format tekstu od przycisku „cytuj” taki niuansik i loteria co komu się bardziej spodoba naciskać razy jak ma ustawione opcje językowe razy jakiego systemu używa.

Fajna zabawa :-)

Edyta

No cóż ,znam o wiele fajniejsze zabawy,  niż zastanawianie się co mam nacisnąć i jakiego do tego celu najlepiej używać systemu operacyjnego i jakich opcji językowych  :) .

adam319

Jak widzisz w tym wypadku było to ważniejsze dla czytelności wypowiedzi niż różnica pomiędzy „niewielu”,  nie „wielu” i „nie wielu” :-)

Ewa

Cytat: Edyta w 2008-01-22, 17:10:32
Nie sądziłam ,że cytowanie może przysporzyć tyle psoblemów spędzających sen z powiek  :)
Elmo, kazdy jest w czymś dobry, a w inhym słaby. To co jednym spędza sen z powiek, innym nie sprawia żadnego problemu, np. błedy ortograficzne ;))))

Edyta

Ja mam vistę i nie mam z nią żadnych problemów.
Linuxa tez mam i też nie mam problemów.

Polecam albo oryginalny (zapłacony  :P ) windows ,albo oryginalny linux.

PS.Wszystko co nielegalne obróci się przeciwko userowi  :P

adam319

Droga Edyto,

To dość popularny problem na forum i wynika on z tego, że by używać przycisku „umieść cytat” trzeba mieć komputer lepiej skonfigurowany dla języka polskiego niż gdy używa się przycisku „cytuj”.

Przykładowo user o nicku „elmo” też kiedyś dał się na ten niuans złapać.

Oto dowód:

[załącznik usunięty przez administratora]

adam319

Do „cytowania” fragmentów ekranu lub obrazów zawierających napisy warto stosować format PNG. Jakość jest o niebo lepsza, a rozmiar pliku np. 3-krotnie mniejszy, co przyspiesza ładowanie obrazka i działanie całego forum.

W poście powyżej jest ważący 7,6KB obrazek PNG
Poniżej jest ważący 22,7KB obrazek JPG
I zbliżenie jego fragmentu dla niedowidzących dlaczego oczy bolą od patrzenia na JPG z tekstem :-)

[załącznik usunięty przez administratora]

Edyta

Prosimy jeszcze o poradę ,którą stroną zakładać uszczelki do kranów i jakie są najlepsze zimowe opony i czy sznurek konopny jest lepszy od sizalu ?

adam319

Tematem tego wątku są cytaty.

Edyta

Myślałam,że będziesz na tyle uprzejmy ,że mi coś zacytujesz o zimówkach .Przestałeś się starać ,a to nieładni

Edyta

Ryjek

:D

W końcu jakaś rasowa tygrysica wpadła na forum.  Widać, że optymalnie odżywiana. :P Miło mi Panią poznać.  8)

Ps. Adamie, spokojnie, toć to żarty tylko ;)

Radzio

Cytat: MW w 2008-01-19, 16:13:51
Mam prośbę do wszystkich umieszczających cytaty w swoich wypowiedziach na tym forum, aby nie usuwać z nich nazwy użytkownika, oraz daty. Pozostawienie tego powoduje lepszą orientację w czasie czytania.

Mnie też zdarzało się czasem przez przypadek usuwać te informacje :? :(. Ale będę się starał poprawić w przyszłości :D.

Sprzeciw. Niektóre cytaty mają charakter ogólny i stanowią odnośnik jedynie do myśli, którą zawierają, a te poddawane są opiniom, ocenie mającej na celu poprawę jakości tej myśli, a nie są to- jak sądzą co wrażliwsi- osobiste wycieczki, których tu było, jest i będzie pod dostatkiem do momentu, aż owa myśl będzie jednaka, choć wielogłosem wyrażona.
Przepraszam, że "po polskiemu", ale tylko tym sposobem jestem z siebie w stanie cokolwiek wyemitować.

A tak przy okazji.
Co oznaczają zwroty "mamy wątek" oraz "formę forum"?

Cytat: adam319 w 2008-01-22, 17:07:07
Cytat: kodar w 2008-01-22, 13:27:09
wczoraj przeoczylam Adama propozycje,
dzisuaj, czytajac ponownie,wpadla mi ona  w oko,na podgladzie widze,ze tekst nie ulegl znieksztalceniu,
takie  to proste? :)

Miałem udusić karkówkę, ale to może później, teraz popijam małe mocne piwko.
Co by nie powiedzieć to mamy wątek, który pomoże technicznie zadbać o formę forum.

Pozdrawiam serdecznie,
Adam

Zyon

Otoz wlasnie znalazlem jeden niezwykle ciekawy komentarz, ktory jest tak celny, znakomity, sardoniczny i aktualny, ze postanowilem go zamiescic.
Otoz...
"człowiek, którego uzda nie uwiera, nigdy nie zrozumie człowieka, którego uzda uwiera. "

I tego sie trzymajmy  8)
Work Buy Consume Die

Radzio

Przy czym uzda jest dla wybranych, pozostałe o homoncie mają lepsze rozumienie, bądź nierozumienie.

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-10-24, 11:17:41
Przy czym uzda jest dla wybranych, pozostałe o homoncie mają lepsze rozumienie, bądź nierozumienie.
Koni nie ma, więc po co akcesoria do nich? :lol:

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-10-24, 11:23:52
Cytat: Radzio w 2014-10-24, 11:17:41
Koni nie ma, więc po co akcesoria do nich? :lol:
Oszalal? ;)

Radzio

Diogenes z Synopy

- Pan prof. prezes Rzepliński ma prawo do różnych osobistych poglądów, nawet dość oryginalnych, natomiast przede wszystkim musi respektować prawo. A on wczoraj tutaj ogłaszał, że zostanie chyba Cezarem, jeśli nie faraonem - odpowiedział Ziobro.

;-)