Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Niechęć do potraw z mięsa.

Zaczęty przez Edyta, 2008-01-30, 22:36:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Mało 500+ w okolicy macie... ;)
Tu widać zaraz w mięsnym i alkoholowym, kiedy wypłacają.  8)

Diogenes z Synopy

Pewnie Kaczor  kazał podwyższyć ceny  ;-)   :roll:

Dziś kupowałem salceson czarny niechemiczny -  podwyżka z 10,90 na 13 :!:, to samo salceson biały. Krupniok 10 zł!  :shock:  :?  Słonina 6 zł i ciężko taniej wyrwać, wędzona 9 zł.  :shock:   I jak żyć;-)

Kryanna

Cytat: admin w 2016-10-07, 08:03:02
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało.
Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co.  8)
Mnie nie trzeba straszyć, mięsa z marketu nie tknę. Pies Anulki też głupi nie jest. Te działy z daleka omijam, w markecie to mogę kilka suchych produktów kupić.
Jednak małe sklepy nie mają tak naładowanych chemią miąsek (przynajmniej te, w których kupuję). Wolę zapłacić więcej, niż ... psa nie mam żeby go truć :-)
Chociaż wędliny za słone wszędzie mają, to ich nie kupuję i robię sama. Salceson ozorkowy po 17 zeta jest ale ja raz w tygodniu zjem kilka plasterków, to przeżyję tę drożyznę :-)

renia

Cytat: admin w 2016-10-07, 10:39:15
Mało 500+ w okolicy macie... ;)
Tu widać zaraz w mięsnym i alkoholowym, kiedy wypłacają.  8)

My w sklepie tego nie odczuwamy...

Diogenes z Synopy

może ten gorszy (w domyśle lepszy) sort  do was przychodzi?  :roll:  ;-) 

renia

Cytat: Kryanna w 2016-10-07, 11:34:28
Cytat: admin w 2016-10-07, 08:03:02
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało.
Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co.  8)
Mnie nie trzeba straszyć, mięsa z marketu nie tknę. Pies Anulki też głupi nie jest. Te działy z daleka omijam, w markecie to mogę kilka suchych produktów kupić.
Jednak małe sklepy nie mają tak naładowanych chemią miąsek (przynajmniej te, w których kupuję). Wolę zapłacić więcej, niż ... psa nie mam żeby go truć :-)
Chociaż wędliny za słone wszędzie mają, to ich nie kupuję i robię sama. Salceson ozorkowy po 17 zeta jest ale ja raz w tygodniu zjem kilka plasterków, to przeżyję tę drożyznę :-)

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nasz Donar też mięsa z marketu nie chce... :?
Facet w mięsnym zostawia synowi chrząstki dla psa za darmo... 8) :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-07, 11:49:38
może ten gorszy (w domyśle lepszy) sort  do was przychodzi?  :roll:  ;-) 

W pobliżu jest Biedronka, tam chodzą ci, którzy tylko na cenę patrzą, a nie na jakość... 8) :lol:
Np. ketchupy tanie u nas nie schodzą, a w Biedronce tak.

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-10-07, 11:49:59
W którym sklepie?  :shock:  ;-)

Cytat: renia w 2016-10-07, 11:51:08
W pobliżu jest Biedronka, tam chodzą ci, którzy tylko na cenę patrzą, a nie na jakość... 8) :lol:

a to do was Agata przychodzi co jej sort potem niemiło pachnie, i że jej dzieci 500+ wydają właściwie, a inni przepijają. ;-)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-07, 11:54:22
Cytat: renia w 2016-10-07, 11:49:59
W którym sklepie?  :shock:  ;-)

Małym, mięsnym, prywatnym, gdzie na miejscu półtusze "rozbierają". Mają swoją hodowlę świń i sieć małych sklepów mięsnych.

Blackend

Od niedawna w Biedronce pojawił się Keczup Włocławek i bardzo sobie chwalę, że tak nisko upadli i II Sort może sobie go kupić.  :lol:

administ

Włocławki ma smak czarnoziemu, niepowtarzalny zresztą.  8)
Do tego dobrze nawozami sypią, także mikroelementów pełen garnitur... ;)

Blackend

I bardzo dobrze przynajmniej na suplementach się zaoszczędzi. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-10-07, 12:20:11
Do tego dobrze nawozami sypią, także mikroelementów pełen garnitur... ;)
i pewnie jeszcze opryskują roztworem pokrzywy albo mlekiem ;-)

A jak nie to -KARATe Zeon  i Fusilade. 

administ

Nie, tu Roundup jest w modzie...  8)
Bardzo dobry, raz się pryśnie i nie trzeba z czworaków najmować do plewienia. ;)

Blackend

Tym bardziej, że oni teraz mocno zajęci są. ;)

renia

Cytat: Blackend w 2016-10-07, 12:10:17

Od niedawna w Biedronce pojawił się Keczup Włocławek i bardzo sobie chwalę, że tak nisko upadli i II Sort może sobie go kupić.  :lol:

Na pewno dla Biedronki dają gorsze składniki... :P :lol:

Blackend

No jasne, nie walą już konserwantów bo za drogo wychodzi.  :P ;)

renia

:lol: a może przez barwniki i konserwanty nie ma już miejsca na pomidory? :shock: :lol:

Blackend

To jeszcze lepiej, bo chemia konserwuje. ;)