Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

niskie cisnienie..

Zaczęty przez barsaf, 2008-02-07, 10:00:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryjek

[wchodzi Ryjek i beka:]

BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKKKKKKKK

- co Wy tam wiecie o piciu...

adam319

Właśnie zmogłem dwóch weteranów i teraz sobie siedzę i czytam co Ryjek wyryjkował :-)

Ryjek

A ja Ci powiem: CHOLERNA DIE.... EEEEE ŻYWIENIE OPTYMALNE (w moim wypadku) - NIE MOŻNA SIĘ SPIĆ!!!! ZA NIC!!!

I gdybym nie miał alkoholu "za friko" to poszedłbym z torbami!

Szkoda mi pana Maciunia, ale to ja właśnie znalazłem tę  najpoważniejszą wadę die.... eeee żywienia optymalnego! Ha!

Ha! Ha!

adam319

Po tso spać po śpiciu jak fajniee jezd?

Edyta

Cytat: toan w 2008-02-07, 18:44:06
Cytat: barsaf w 2008-02-07, 10:00:46
... podniesc swoje cisnienie...

niektórym wystarczy codzienna wizyta na www.dr-kwasniewski.pl  :wink: :mrgreen:

Są miejsca gdzie obserwuje się proces odwrotny:
Kiedyś byłam w takim "doborowym"towarzystwie ,gdzie akurat był ciśnieniomierz .Z ciekawości zmierzyłam sobie zaraz po wejsciu do gospodarzy domu i miałam ciśnienie 115/68.W miarę upływu czasu zaczęłam ziewać ,zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 105/60 ,następnie gdy minął jakiś odcinek czasu już zaczęłam dobrze ziewać i znów zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 87/48  :shock: .Ile razy jestem u tych gospodarzy,tyle razy zaczynam tam ziewać,początkowo nie miałam pojęcia dlaczego,a teraz wiem,że spada mi tam ciśnienie -ciekawe dlaczego  :?: :idea:  :shock:

Rudka

Mnie zawsze spada po wypiciu napoju orzeżwiajacego -
   Edyta -może mniej drinków :D a swoja droga co to za towarzystwo jak nie mozna sobie podniesc ciśnienia :lol:
Może  lepiej ze ślubasem pogadaj o pieniadzach  8)

Halina Ch.

Cytat: Rudka w 2008-03-04, 03:46:04
Może  lepiej ze ślubasem pogadaj o pieniadzach 

Super sposób na podniesienie ciśnienia ... ślubasowi  :x

toan

Wystarczy, że zajrzę na to Forum i zaraz poprawia mi się hunmor, że o obniżeniu ciśnienia nie wspomnę. :D
No ale nie na wszystkich tak działa serwis www.dr-kwasniewski.pl :(

jzol.

Moim zdaniem weź się w garść i nie czytaj tych bredni typu ’’cytaty ’’-
(umiejętność prawidłowego oddychania, świadomie należy skoncentrować się na wdechach i wydechach HA!? HA!? HA???!!!,
np. poranna kawa/herbata w ..miłym towarzystwie
, że  przed rozpoczęciem pracy wykonuje ćwiczenia gimnastyczne na balkonie.
zrób sobie masaż brzucha. Rozluźnij się, wciskaj palce w różne punkty brzucha i spokojnie oddychaj. Potem rękami potrząsaj brzuch do góry i do dołu. A następnie wypinaj brzuch i wciągaj. HŁE ??!!  HŁE ??!!  HŁE ??!!
Lukrecja podnosi ciśnienie. Piłaś? To napój o bardzo dziwnym smaku. HA! HA! HA!!!,  HŁE ??!!  HŁE ??!!  HŁE ??!!)
A może Budu ?! , a może Hari Kriszna ?!  - no cóż, gdzieś czytałem o wiązaniu własnych włosów w supełki przez kobiety na własnej głowie ?! i.t.p....twoim głównym problemem, jak widzę jest brak silnej woli i przejdź ŻO a wszystko będzie ok? nie oszukuj siebie !
Czytając to miałem niesamowity ubaw no i ciśnienie 120/80
Pozdrowionko i wiięcej wytrwałości
życzliwy ?

kodar

Cytat: Ryjek w 2008-02-10, 01:42:15
A ja Ci powiem: CHOLERNA DIE.... EEEEE ŻYWIENIE OPTYMALNE (w moim wypadku) - NIE MOŻNA SIĘ SPIĆ!!!! ZA NIC!!!

I gdybym nie miał alkoholu "za friko" to poszedłbym z torbami!

Szkoda mi pana Maciunia, ale to ja właśnie znalazłem tę  najpoważniejszą wadę die.... eeee żywienia optymalnego! Ha!

Ha! Ha!

bajki opowiadasz,przeciez ty nigdy nie probowales sie spic :shock: :lol:

Edyta

Mam takie cisnienie krwi,że porównuję je z cisnieniem z zaświatów tzn. 90/60 ,95/70 .Jak wogóle przekroczy setke to pierwsze ,to jest "cud" .Nawet  wkurzenie nie działa .
Robiłam sobie parę tyg. temu morfologie,OB ,rozmaz -wyszło ok.
Na co powinnam zwrócić uwagę? Może poziom TSH ?

lekarka

Nie polecam kawy z czy bez śmietanki, z czy bez łoju.
Doskonale działa ROSÓŁ. Niestety trzeba mieć go ugotowanego wiecej. Po 2 szklankach z rana WSZYSTKO W ORGANIZMIE WRACA DO NORMY.
Ostatecznie może być rosół z kostki, choć nie przepadam za zalecaniem takich wynalazków ludzkości.
2 szklanki wody na czczo działa gorzej, niemniej jednak też może być.

Edyta

Dzięki! Wypróbuję rosół,bo kawy i tak nie piję.
Teraz byłam z rodzinką na spacerku w lesie i dziki mi podniosły ciśnienie , tak spierdzielałam,aż mi się potem nogi trzęsły .
Po spacerze miałam 118/70 czyli fajne,ale potem spada . Może powinnam łazić cały dzień ,choćby bez celu....

grizzly

Cytat: Edyta w 2008-06-29, 10:25:54
...Mam takie cisnienie krwi,że porównuję je z cisnieniem z zaświatów tzn. 90/60 ,95/70 ...

Edyta a jakie masz HRr i HRmax?
i odpowiednio do nich liczbe oddechow/min .

Cisnienie jest wazne ale to o co pytam
ma rowniez "fundamentalne" znaczenie 8)

Edyta

Cytat: grizzly w 2008-06-29, 13:53:25

Edyta a jakie masz HRr i HRmax?
i odpowiednio do nich liczbe oddechow/min .

Napiszę Ci wszystko,ale najpierw mi powiedz co to za parametry HRr i HRmax-nie spotkałam się z takimi oznaczeniami .

A liczyłam oddechy i miałam ich 15 /min (wdech i wydech)

lekarka

U mnie za płotem (w centrum Katowic) raz widziałam całą rodzinę dzików, 6 dużych i reszta małych; było ich ok. 18-19. Chodzą po Brynowie całą watachą, córka je widziała po wielokroć  :shock:. Aż dziwne, że w lokalnych gazetach zdjęć tej WIELKIEJ rodziny  :shock: nie ma.

Ja mam średnio 3-4 max 5 oddechów na minutę. Tętno 75/min-średnio. Jakby Cię Grizzli interesowało.

Ćwiczenia też podnoszą ciśnienie. Nie lubię wymachiwać rękami/nogami, dla mnie to bez sensu. Tak mam, dla równowagi, pewnie jakiś spotrowiec mi się trafi w rodzinie  :shock: :shock: :shock:.

Edyta

Cytat: lekarka w 2008-06-29, 14:13:53

Ja mam średnio 3 oddechów na minutę.

Oddychasz co 20 sek?

lekarka

Tak.
Zapotrzebowanie na tlen zwieksza się gdy wrzucam śmieciowe węglowodany (zboża).
Potrafisz wytrzymać 2 min na bezdechu, po wzieciu głębokiego wdechu?

Edyta

Teraz Ci wierzę  :) Byłam na działce i tam sobie eksperymentowałam z oddechem .Otóż zrobiłam 2/5 oddechu /min. Ale to było takie "kontrolowane" -głeboki wdech i głęboki wydech.A tak normalnie miałam 7-10 oddechów.Wtedy 15 oddechów /min.-to było po "wycieczce" do sklepu i biegu po schodach na czwarte piętro.
Ciśnienie jak zwykle -90/60 - 101/65 ,puls 62-68 .

A dwóch min na bezdechu raczej nie wytrzymam i nie będę z tym eksperymentowała   :)   

PS.Grizzly o co chodzi w końcu z tym HR?

grizzly

Cytat: Edyta w 2008-06-29, 19:17:14
...Grizzly o co chodzi w końcu z tym HR?...

HRmax  -  Maximum heart rate  (maksymalna czestosc pracy serca)
HRr      -  Resting heart rate     (spoczynkowa czestosc pracy serca)

To niezwykle wazne "parametry" majace zastosowanie
w technologi "long life"
Napisze tylko, ze o wiele wazniejsze od cisnienia krwi 8)

Pomiary cisnienie krwi sa dobre u "likorza konfidenta NFZ"
dla "planktonu" ktoremu usiluje sie jak najszybciej "przyspieszyc opadanie wieka trumny"
aby starczylo pieniedzy w ZUS dla "300.000 armii emerytow SB itp."  :cry: :cry: :cry: