Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Tylko do fachowców

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-02-18, 11:46:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

WW zjadłeś już tego kurczaka?

renia

Pewnie zjadł, dlatego go nie ma... :twisted:

vvv

Mało fundamentalistycznie poszedłem do sklepu.

- udko bez skóry i kości 500g
- kiwi 100g

BTW: 090:030:012 (685kcal)

Kiwi już zjedzone,
a mięso będzie BARDZO powoli podgrzewane w rondelku z pokrywką,
z mocą świeczki,
tak gdzieś do 19:00.

http://s24.postimg.org/bmflapg2d/image.jpg
(http://s24.postimg.org/bmflapg2d/image.jpg)

8)

vvv

Dodałem dwie szczypty pieprzu i cztery szczypty soli (NaCl50KCl50).
:shock:

Jarek

Kurczak i cztery szczypty soli ,co to za łagodna potrawa ,myślałem że stać Cię na więcej

vvv

Cytat: Jarek w 2015-07-20, 18:34:41cztery szczypty soli
2.5g soli na 500g potrawy zwiększa zasolenie tylko o 0,5%, a potas się zawsze przyda.

Zalecane dzienne spożycie soli sodowej do mniej niż 6g, a tu mamy tylko mizerne 1,25g.

Niedobór soli powoduje romemłanie.
8)


vvv

Nadal różowawe w samym środku, dodam mu 30 minut niech sobie dojdzie.
8)

Jarek

No a kiwi to pewnie żródło witaminy C ,tak naukowo oczywiście.Ten niedobór soli można uzupełnić dodając do kiwi , nie żałuj sobie .

vvv

@Jarek
Chciałbyś debatować niższość świeżego kiwi pod ananasem z puszki, chyba nie.

Kto ma łatwość dostępu do tłuszczu własnego,
śmietanę i majonez może umiarkowywać,
czyż nie, a może nie.

http://s17.postimg.org/wxpdc1rj3/kurczak_z.jpg
(http://s17.postimg.org/wxpdc1rj3/kurczak_z.jpg)
:idea:

Zyon

Cytat: Jarek w 2015-07-20, 18:34:41
Kurczak i cztery szczypty soli ,co to za łagodna potrawa ,myślałem że stać Cię na więcej
Nie zapominaj, ze kurczak ma w sobie spora dawke hormonow, antybiotykow i innych pestycydow. To dodaje im subtelnego smaku lososia i kawioru z delikatna nutka dekadencji.
A jaki jest prozdrowotny, ze hoho!
CytatW kurczakach cykl produkcyjny to około 6 tygodni – to oznacza że kurczak którego kupujemy w sklepie, ważący ok. 1,5 kg. ma 6 tygodni od wyklucia.

Kurczak chowany na wiejskim podwórku żywiony pszenicą i naturalną karmą w wieku 6 tygodni jest wielkości pięści. Te przyrosty masy kurcząt na fermach wynikają z paszy: szpikowane są paszami wysokobiałkowymi naszpikowanymi sterydami. Te sterydy powodują u ptaków wilczy apetyt, ale rozwalają im układ odpornościowy.

Więc aby nie chorowały wali się im końskie dawki antybiotyków które na zasadzie osłonowej nie dopuszczają do infekcji stada. Te antybiotyki rozwalają im wątroby, tak że po upływie 6 tygodni te kurczaki i tak nie miałyby szans na normalny rozwój. A my potem to jemy.
https://kefir2010.wordpress.com/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/
Work Buy Consume Die

vvv

Rewelka, dodałem jeszcze przed zjedzeniem nieco pieprzu by sos własny był bardziej pikantny, ani trochę za słony nie był, zgodnie zresztą z praktyką, wyliczeniami i oczekiwaniami.

http://s14.postimg.org/yt1v6o541/image.gif
(http://s14.postimg.org/yt1v6o541/image.gif)
(http://aquajura.pl/images/smilies/mmmm.gif)


Blackend

Jak ładnie równiutko garnek z tła wycięty.  :D

administ


vvv


Jarek

Ten kod to pewnie ilość marnego białka z kurczaka ,ale dobrze solone białe mięso to rarytas .

administ


Zyon

Grizzly zawsze powtarzal, ze za darmoche to......  8) :lol:
Work Buy Consume Die


administ

Niekoniecznie. Dark dla przykładu z darmowych programów do nagrywania jest zadowolony.  :D

renia

To, że darmowe jest złe, to słowa Grizzly'ego. On zawsze twierdził, że lekarz, który sporo kasuje za wizytę jest dobry (i na drogie leki receptę wystawi), a za darmochę nikt się nie wyleczy.
A ja uważam, że najlepsze rzeczy są za darmo...może nie wszystko... :roll: :?