Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

To przełom w walce z rakiem?

Zaczęty przez Rajano, 2008-03-17, 15:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Doktora Jana Kwaśniewskiego.  8)

administ

Jarek

Cytat: admin w 2015-12-27, 08:50:43
Naturalnie, ale Doktor Kwaśniewski niestety tu jest zakazany...  :lol: :lol: :lol:
Tera to nieśmiało jakieś "niskowęglowodanówki" wprowadzają, bo cukier nagle przestał krzepić.  8)
Lek.med. już dawno powinien być prof. i laureatem Nobla, ale zawsze mu to było obojętne.   :D
Za rok muszę zlecić organizację wielkiej Uroczystości z okazji pięćdziesięciolecia uporządkowania diet przez Doktora.
A będzie to w roku 2018.
Pięćdziesiąt lat na Żywieniu Optymalnym - co za piękny jubileusz dla mnie!  :D
Tylko napisz co trzeba zrobić ,to zaraz działamy  :lol:

administ

:D
Dziękuję za deklarację, jeszcze jest trochę czasu.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-12-27, 09:15:15
Cytat: Jarek w 2015-12-27, 09:03:39
To zdanie ,że  rak żywi się cukrem jest mi bardzo znane  :shock:
To prawda, nigdzie więcej tego nie słyszałem poza wypowiedziami Doktora.  8)

Wydaje mi się, że od lat 30 tych ubiegłego wieku jest to b dobrze znane i zbadane.  Jedynie pomijane w dzisiejszych czasach, bo onkologom i ich mecenasom chodzi o sprzedaż produktu i usługi i to w jak największej ilości i po cenie jak najwyższej.  I przez jak najdłuższy czas ( to jeszcze im nie wychodzi tak jak trza).

Cytat: renia w 2015-12-27, 09:00:31
"Rakowi krtani przeciwdziała dieta bogata w warzywa i owoce zawierające przeciwutleniacze. Co warto jeść? Warzywa strączkowe (groch, fasola), czosnek, warzywa krzyżowe (brukselka, cykoria, kapusta), owoce cytrusowe. Z olejów roślinnych godna polecenia jest oliwa z oliwek i olej słonecznikowy."

Czyli dieta poselska  ;-)   zestawiona z bidronkową  jest gwarantem niezłapania skorupiaka ?   :shock:      Bób usmażyć na oleju . Codziennie niskie ceny.    ;-)    

administ

I to są słuszne zalecenia.  8) ;)

Diogenes z Synopy

baju, baju. Wszyscy chorzy będą i nowoczesne leki też, refundowane.   :?

Cytat
Plan Bidena zakłada dwie inicjatywy. Pierwsza to wspomniane zwiększenie funduszy na badania nad rakiem oraz leczenie. Druga jest trudniejsza — zmuszenie do współdziałania lekarzy, firmy ubezpieczeniowe (płatników) oraz firmy farmaceutyczne. Mają wedle słów Bidena „pracować razem, dzielić się informacjami i położyć kres nowotworom".

Kolejną kluczową postacią w nowym programie walki z rakiem jest miliarder Patrick Soon-Shiong. W raz z firmami farmaceutycznymi Celgene, GSK i Amgen założył koalicję biznesową pod nazwą „Moonshot 2020". Ma ona sfinansować zakrojone na szeroką skalę testy skuteczności immunoterapii w walce z nowotworami. Przed rokiem 2020 mają się zakończyć badania kliniczne przeprowadzone na 20 tys. pacjentów cierpiących na 20 typów nowotworów. Soon-Shiong spotkał się już z Bidenem w sprawie wsparcia przedsięwzięcia przez rząd USA.

http://www.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/301149886-Barack-Obama-pokonamy-raka.html

renia

Farmacja ma szukać leku i stracić dochody z "leczenia" raka?
Tylko niezależna grupa naukowców mogłaby to zrobić (współpracując z wszystkimi, którzy mogliby pomoc) i jeszcze powinno się im zapłacić sporo, ale za znalezienie lekarstwa, a nie za samo "szukanie" i eksperymentowanie na 20 tysiącach "królików"... :?

administ

Żadnych królików, niech zaczną od marchewki i pietruszki!  8) ;)

administ

renia

Wniosek powinien być taki: "Wiem, że nic nie wiem"... :roll:

administ

Dawno nie czytałem tak zabawnego tekstu.  8)

Blackend

A to nie czytam, wieści z Dobrej Zmiany mi wystarczą. ;)

administ

Gavroche

admin

W d**ę niech se te opisy "odkrywcy" wsadzą, bo jak Doktor 53 lata temu o tym pisał, to "autorytety" od "cioci kloci" Go wyzwały i po prokuraturach ciągały!  Sku***syny! A teraz jeszcze "chamy" plagiatując Doktora gadają, że "Doktor się mylił"...  8)
Może trochę za mocno, ale tak jest.  :?

Blackend

Ja się na biochemii nie znam, ale zagłodzić, to mi się nie udało, a wszystko było dozowane z wagą w ręku...
Ale na pocieszenie dodam, że na Diecie Optymalnej nawet trucizna nie straszna. ;)

Gavroche

Obyś nie musiał tego ponownie przechodzić, brachu. 8)

Blackend

Dzięki i również zdrówka dla Ciebie twoich bliskich życzę.  :D