Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Witaminy

Zaczęty przez mania25, 2008-04-14, 10:09:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blade

Cytat: Zyon w 2012-12-17, 08:38:31
Z tego co pamietam to Dario Ronin mial problemy z bezsennoscia, zagladasz tutaj Dario? Poradziles cos sobie?

U tego kolegi co bylem w weekend to wlasnie powiedzial, ze budzi sie zawsze ook 4 rano, co ciekawe od ok 3 lat dopiero, nie wiem czy ma to zwiazek z przebyta choroba u niego ale troche to straszne jest.

Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu.

krobert

Cytat: Blade w 2012-12-17, 08:48:36
  łągodnego przerostu prostaty

No tak Dariowi z grubej rury od razu... :)
Na dobry sen Natural Breathing dot com też się reklamuje. Zawsze taki kierunek na psychikę lepszy
;)

Zyon

Z tego co pamietam to Dario Ronin mial problemy z bezsennoscia, zagladasz tutaj Dario? Poradziles cos sobie?

U tego kolegi co bylem w weekend to wlasnie powiedzial, ze budzi sie zawsze ook 4 rano, co ciekawe od ok 3 lat dopiero, nie wiem czy ma to zwiazek z przebyta choroba u niego ale troche to straszne jest.

Hej Dario! Odezwij sie!
Work Buy Consume Die

Gavroche

Pamiętacie witaminę F?
Przed chwila przedstawiciel znanej firmy próbował mnie przekonać, że preparat zawierający olej z ogórecznika i lnu to najlepszy wynalazek od czasu wyrobów czekoladopodobnych :lol:
Każdy przedstawiciel carnivora powinien łykać ich kapsułki żelowe!

Dario Ronin

Cytat: Zyon w 2012-12-17, 20:57:54

Hej Dario! Odezwij sie!
sorry , dotychczas czytałem głównie admina  :lol:

Dario Ronin

Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu.
tylko ja budzę się , ale nie wstaję , nie muszę ; ]gdzieś czytałem albo mi się śniło   , że 4 rano budzi się metabolizm , coś z kortyzolem ... , stawiam na stres :(

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 14:25:18
Pamiętacie witaminę F?
Przed chwila przedstawiciel znanej firmy próbował mnie przekonać, że preparat zawierający olej z ogórecznika i lnu to najlepszy wynalazek od czasu wyrobów czekoladopodobnych :lol:
To chyba nie przeszkadza  Ci "pchać" ją dalej, czyli 99% ogółu..:)
Chciałbyś został przedstawicielem ciastek ,które się nie sprzedają ze względu na cenę-receptura składa się z wysokiej jakości produktów typu masło,stefia etc :)  :lol:. A to wszystko w imię " prawdy"? Większość ludzi to "niewolnicy" TVika,gazet internetu.  :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2012-12-19, 19:46:10
Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 14:25:18
Pamiętacie witaminę F?
To chyba nie przeszkadza  Ci "pchać" ją dalej, czyli 99% ogółu..:)
Chciałbyś został przedstawicielem ciastek ,które się nie sprzedają ze względu na cenę-receptura składa się z wysokiej jakości produktów typu masło,stefia etc :)  :lol:. A to wszystko w imię " prawdy"? Większość ludzi to "niewolnicy" TVika,gazet internetu.  :D
Masz absolutną rację, tak to działa, ale nie u mnie:)
Nie sprzedaję czegoś do czego nie mam przekonania.
Mam odpowiedniki rzeczonego preparatu, olej z ryb i zwierząt morskich, w ciemnym szkle, płynny, nie kapsułkowany, przechowywany w lodówce...
Nie trzeba ściemniać za parę groszy:)

Blade

Cytat: Dario Ronin w 2012-12-19, 19:42:52

tylko ja budzę się , ale nie wstaję , nie muszę ; ]gdzieś czytałem albo mi się śniło   , że 4 rano budzi się metabolizm , coś z kortyzolem ... , stawiam na stres :(

Ja też na to stawiam... nadmiar stresu skutkuje budzeniem się, a nie wstawaniem. Jako, że stresu mi w życiu nie ubędzie (no chyba, że koniec świata i zmartwień;)))  wymyśliłem sobie, że nasycienie organizmu większą niż do tej pory ilością tłuszczu skutkować będzie zmniejszeniem stresu :) poza tym teraz dwa tygodnie relaksu, morsowanie i wysypianie się.  No i zobaczymy :) Daroo, a zauważasz jakąś zależność bezsenności od diety?

Gavroche

Moim zdaniem chłopaki, to nie jest bezsenność.
To brak potrzeby tak długiego snu.
Nie kłaść się za wcześnie, bo trzeba, bo inni się kładą.
A jak się obudzicie, to po kiego leżeć, wstać wypić kawie i znaleźć  sobie hobby na wczesną porę dnia:)
Samo się wyreguluje.

Dario Ronin

Cytat: Blade w 2012-12-19, 20:24:25
Cytat: Dario Ronin w 2012-12-19, 19:42:52

Ja też na to stawiam... nadmiar stresu skutkuje budzeniem się, a nie wstawaniem. Jako, że stresu mi w życiu nie ubędzie (no chyba, że koniec świata i zmartwień;)))  wymyśliłem sobie, że nasycienie organizmu większą niż do tej pory ilością tłuszczu skutkować będzie zmniejszeniem stresu :) poza tym teraz dwa tygodnie relaksu, morsowanie i wysypianie się.  No i zobaczymy :) Daroo, a zauważasz jakąś zależność bezsenności od diety?
tak , więcej ww - śpię dłużej , ale brzuszek rośnie 

Dario Ronin

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 20:39:43
A jak się obudzicie, to po kiego leżeć, wstać wypić kawie i znaleźć  sobie hobby na wczesną porę dnia:)
Samo się wyreguluje.
próbowałem , np. o 1 szej i ... o 3ej było po spaniu   :D , głupio łazić po nocy i rodzinę budzić

Gavroche

Cytat: Dario Ronin w 2012-12-19, 21:07:54
Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 20:39:43
Samo się wyreguluje.
próbowałem , np. o 1 szej i ... o 3ej było po spaniu   :D , głupio łazić po nocy i rodzinę budzić
Coś se wymyśl, bieganie za czymś czy coś.
A tak leżysz i się nakręcasz i następnego wieczoru się łóżka lękasz, a jak to trwa długo, to Ci się pewnie utrwaliło.
Związki bardzo pragnące dziecka, jak próbują to nie nie mogą nic począć, jak przestaną próbować to zachodzą :D
Takie buty.

Zyon

Witaminki, witaminki dla chlopczyka i dziewczynki. Podobno sa tacy, ktorzy wierza, ze daja zdrowie :D
http://wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,145008,17953715,Brala_31_roznych__witaminek__i_wyladowala_u_lekarza_.html#MT
Work Buy Consume Die

renia

Ale w radiu mówili, że są zdrowe... :shock:

administ

A jak w radio mówili, to szczera prawda jest! ;)  :D

renia

Cytat: admin w 2015-05-23, 21:33:12
A jak w radio mówili, to szczera prawda jest! ;)  :D

W radio kłamią, a w radiu mówią prawdę... :lol: 8)