Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Zagrożenie cukrzycą??? Jak to możliwe na ŻO!!!!

Zaczęty przez mania25, 2008-05-31, 07:40:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Pomidory i cebula to jedyne węgowadany mają być?

lekarka

Noo. Można dorzucić ogórki.
Ci zawansowani cukrzycy mają wzrosty cukru po ziemniaku 100g w postaci frytek. Rośnie im czasem po tym cukier ze 120 do 190mg%.

Teresa Stachurska

MariuszM

Ciekawe, czy lekarka badała cukier u cukrzyków po frytkach z jajkiem i/lub serem żółtym? :) , bo to,że  po samych frytkach badała wiemy... ;)
Warto tak tych "biednych" ludzi straszyć tym cukrem w cukrze? :D

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4718.msg250621#msg250621

Chyba dlatego w przepisie z KK placek ziemniaczany występuje  UWAGA z 5 żółtkami ;)
lub
http://www.youtube.com/watch?v=-QB7dbhKZJA&feature=channel smacznego cukrzyku  :D

RafałS

Radzio

Kamerę ma ze stabilizacją obrazu. ;)
Mnie by drżały. :D

Zyon

Cytat: MariuszM w 2013-11-04, 21:38:51
Ciekawe, czy lekarka badała cukier u cukrzyków po frytkach z jajkiem i/lub serem żółtym? :) , bo to,że  po samych frytkach badała wiemy... ;)
Ja ja cenie, ze szuka i pomaga. Rozmawialem z nia przez telefon, bardzo mila, fajna i sympatyczna pani. Ksiazka juz jedzie wiec niedlugo przeczytam a nie zrobie z niej modlitewnik jak coponiektorzy mieli i maja w zwyczaju :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-05, 06:25:03
Ja ja cenie, ze szuka i pomaga. Rozmawialem z nia przez telefon, bardzo mila, fajna i sympatyczna pani. Ksiazka juz jedzie wiec niedlugo przeczytam a nie zrobie z niej modlitewnik jak coponiektorzy mieli i maja w zwyczaju :D
Też tak uważam, mimo pewnych niekonsekwencji, chce pomagać.
Tylko czy takie jednostki, co to nie potrafią się same ogarnąć, nie powinny wygasić swoich linii rodowych? :wink:

administ

Wątek z serii przychodzi zdrowa baba do lekarza, a wychodzi chora, bo dochtor tak powiedział.  :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2013-11-05, 07:23:21
Wątek z serii przychodzi zdrowa baba do lekarza, a wychodzi chora, bo dochtor tak powiedział.  :lol:

O toto, zacny wątek. :D

...
Chyba dlatego w przepisie z KK placek ziemniaczany występuje  UWAGA z 5 żółtkami ;)
lub
http://www.youtube.com/watch?v=-QB7dbhKZJA&feature=channel smacznego cukrzyku  :D

:roll: Czy ja przypadkiem takich samych dłoni nie widziałem w tej... no... pewnej bibliotece miejskiej?
Było trochę szumu wkoło tego. :lol: ;)

Blackend

To bardzo sprawne i ładne dłonie są - ma się to szczęście w życiu. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-11-06, 15:27:26
To bardzo sprawne i ładne dłonie są - ma się to szczęście w życiu. ;)
Erotoman.

Blackend

Radzio

Cytat: Blackend w 2013-11-06, 15:43:00
No co Ty, o kucharzeniu myślę.... też ;)

Ty tak, natomiast Gavroche... już się trwale wpisał DO tej historii... kucharzenia, bo tylko jedną czynność raczył DOstrzec i o niej wspomnieć. :D :lol:

Blackend

Ale mnie to wadzi, każdy pisze co chce i kiedy chce, bo wolność jest!  :D

Radzio

I komu chce. :lol: I Dobrze, że Ci to pozostałe wadzi. ;)

Blackend

Miało być "nie", ale nie mam jak tego poprawić.  :?  8)

Radzio

Dobrze, wszyscy wiedzą o co cho. ;)
Ale "i komu chce" może zostać. :D