Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Filety z kaczki z miętą

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-06-28, 23:26:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

2 duże filety z kaczki z białą, grubą skórą z jednego boku ułożyć na desce i przekroić każdy w środku (od strony mięsa) wzdłuż długości na dwóch trzecich. Szczelinę wypełnić należy świeżymi zwiniętymi liśćmi mięty i spiąć rozcięcie drewnianymi wykałaczkami nakłuwając filet z jednej i drugiej strony szczeliny, tak, by wykałaczka tkwiła w mięsie jak igła.

Następnie filety przyrumenić na ogrzanej patelni i smażyć na małym ogniu bez przykrycia, odwracając co 6 minut, co najmniej przez 35 minut dla każdego filetu. Posolić i popieprzyć do smaku.

Podawać z ziemniakami i kwaśną śmietaną (zamiast sosu) udekorowaną listkami mięty.