Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej

Zaczęty przez toan, 2007-10-11, 10:46:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

toan

"macku10", kochany!,
napisz coś od siebie, napisz coś o sobie, napisz co wiesz, bo do tej pory potrafisz tylko z prędkością karabinu maszynowgo strzelać z makulaturowych kul "doniesień naukowych". Czy polska "nauka" potrafi tylko cytować prace licencjackie z "renomowanych" anglosaskich uniwersytetów?. Na więcej Was nie stać?. Bardzo to przykre, że nie potrafiliście przez czterdzieści lat skorzystać (zrozumić) z wiedzy JK, bardzo to przykre, że na każdym kroku JK był, jest i jeszcze jakiś czas będzie szkalowany, wyśmiewany, "niedoceniony"! :wink: i.t.p. - taka jest istota "głupoty", która ma naturę międzynarodową i równie skutecznie niszczyła np: w Austrii Lutz'a, któremu po opublikowaniu "Leben..." odebrano profesurę i nie chciano dopuścić do habilitacji. Lutz jest profesorem Filozofii, bo w/g austriackich "naukowców" - "nie jest godzien profesury z medycyny"... Prof. Lutz opowiadał mi to osobiście. Więcej nie piszę, bo żal słów, do czego zdolni są międzynarodowi "naukowi" zazdrośnicy,  którzy niczego nie dokonali, a tylko potrafią "niszczyć" wybitnych i wypinać pierś po medale i tytuły!.

PS
przy takim przebiałczeniu, jeśli nie wstajesz z moczem w nocy (choroba wieńcowa), to często badaj sobie poziom wolnego azotu polipeptydowego i białka ostrej fazy, abyś miał czas na ratunek dla siebie i nie wylądował np: na dializie, czego Ci nie życzę!.

I przestań już popisywać się jak papuga "cudzym słowem". Nim zaczniesz znów krytykować Kwaśniewskiego pokaż czego Ty dokonałeś dla Nauki!, bo "wrogiem" nie jest jakiś "Kwaśniewski", czy "Lutz", czy inny "circulator" ( http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=489 ) - wam wrogiem jest Wasza ignorancja!.

elmo

Cytat: macek10 w 2007-10-23, 22:27:19
Witaminy w naturalnych produktach sa doskonale wchłanialne.

Jakie produkty masz na mysli pisząc " w naturalnych produktach"?

elmo

Cytat: lekarka w 2007-10-23, 23:29:47
Brakuje ci CZŁOWIEKA przy tych wszystkich swoich rozważaniach.

Macek . Na Twoją uwagę załuguje ten powyższy cytat  :D

Halina Ch.

Cytat: Rudka w 2007-10-24, 02:50:23
Lucjanowi w filmie"M jak miłość "zabroniono jeśc tłuszczów i mięsa
     bo jest powaznie chory na serce  :x. Jak myślicie zjawi tam sie lekarz optymalny
czy Lucjan odejdzie ? a może podjadając cichaczem boczek sam sie wyleczy?
Narazie dostał niestrawności z przejedzenia.
W filmie będzie żył i jadł chudo.
W rzeczywistości szybko 'kopnie w kalendarz'.

elmo

Cytat: Rudka w 2007-10-24, 02:50:23
Lucjanowi w filmie"M jak miłość "zabroniono jeśc tłuszczów i mięsa
     bo jest powaznie chory na serce  :x. Jak myślicie zjawi tam sie lekarz optymalny
czy Lucjan odejdzie ? a może podjadając cichaczem boczek sam sie wyleczy?
Narazie dostał niestrawności z przejedzenia.

Rudka  :D Polecam ,zamiast M jak Miłość ,The Simpsons na canal+ codziennie o 20:10  :D

maja87

kodar

lekarka

Macek10, Ty się nie przejmuj, że tu "taka ostra weryfikacja". Ja jestem na pierwszej linii zbieram dane, Ty to wszytko systematuzujesz od wielu ... obserwatorów.

toan

I tak masz "lekarko" przekichane w meandrach polskiej nauki, więc nie musisz się przypochlebiać "macek10" - no chyba, że planujesz doktorat?.
Byłem na wielu spotkaniach w latach 1975-2005, gdzie jako przeciwwaga dla lek. med. Jana Kwaśniwskiego zapraszano "ekspertów" np: z IŻiŻ, a w dyskusji (głos doradczy dla różnych ministrów - przeważnie dyletantów dietetycznych) padał  OSTATECZNY argument: "kto by słuchał jakiegoś lekarza z Ciechocinka!, skoro największe Uniwersytety i autorytety dietetyczne  z tytułami zalecają - pięć razy warzywa i owoce. A piramida... Nam "fachowcom" nie wierzycie?".
No i dietetyczny dyletant - przeważnie minister wolał słuchać takich "macków10", ku chwale Ojczyzny i świętego spokoju, a ludzie jak grubieli, tak grubieją... A Dr JK - jak był szczęśliwy, tak jest szczęśliwszy... A chyba o to ostatnie chodzi najbardziej - NIE? :D
Sytuacja się zmienia - jest w dietetyce coraz więcej niezależnych ludzi Nauki, którzy nie chcą już "karmić" chorych frazesami "błonnika" i innymi niepotwierdzonymi praktyką dietetycznymi aksjomatami ... i zaczynają badać Dietę Optymalną lek. med. Jana Kwaśniewskiego! - potwierdzając jej zalety!. Im wypada podzękować!

PS
Nie wiem doprawdy, czemu niektórzy "udusiliby mnie gołymi rękoma" - gdyby mogli, a w drugich, których jest mniej, znajduję wiernych, wspierających zawsze przyjaciół  :D.

elmo

Cytat: toan w 2007-10-26, 07:55:16

PS
Nie wiem doprawdy, czemu niektórzy "udusiliby mnie gołymi rękoma" - gdyby mogli, a w drugich, których jest mniej, znajduję wiernych, wspierających zawsze przyjaciół  :D.

Bo pewnie jesteś bardzo kontrowersyjnym człowiekiem.A tacy mają albo wrogów ,albo oddanych przyjaciół.Nie ma pośrednich ludzi obijętnych ludzi,albo występują rzadko.

toan

Nie, nie jestem "kontrowersyjnym człowiekiem". Jestem prywatną osobą... :D

Halina Ch.

Tzn. , że prywatnie człowiek nie może być kontyrowersyjny?

Ludzie , czy to naukowcy cz też zwyczjni nie lubioą prawdy bo to wywraca ch poukładane poglądy.
M

Halina Ch.

Ludzie nie lubią nowych prawd, bo to wiąże się z nauką od podstaw, dlatego łatwiej im przypuścic atak na osobę, która rujnuje im poukładane teorie na życie.

Waldek

Jeszcze odnośnie utytułanych expertów od piramidy coś takiego mi się przypomniało: "Biada tym co biorą autorytet za prawdę a nie prawdę za autorytet". 8)

Waldek

Ale dieta optymalna ma wady. Największą są antybiotyki dodawane do paszy zwierząt nawet w ilości 1 kg na tonę karmy!

Stronka o tym procederze: http://luskiewnik.strefa.pl/antybiotyki/p16.htm

slawek

Cytat: Waldek w 2007-10-26, 09:29:12
Ale dieta optymalna ma wady. Największą są antybiotyki dodawane do paszy zwierząt nawet w ilości 1 kg na tonę karmy!

Czy to oznacza ze nieoptymalna jest pozbawiona tych wad  ?? ;)

elmo

No cóż,może i źle trafiłam z tą "kontrowersyjnością"...

Nie mniej jednak są osoby,tak jak piszesz (Toan),które mają wrogów,albo oddanych  przyjaciół (mało),ale są to pradziwi przyjaciele,sprawdzeni w "ekstremalnych" warunkach.
I jak już wspomniałam rzadko tacy ludzie budzą w ludziach obojętność.
Czyli,abo uchodzą ,za mądrych i sympatycznych,albo uchodzą za "głupich" i niesympatycznych  :)

elmo

Cytat: slawek w 2007-10-26, 09:47:33
Cytat: Waldek w 2007-10-26, 09:29:12

Czy to oznacza ze nieoptymalna jest pozbawiona tych wad  ?? ;)

Nie. To wcale nie oznacza ,że nieoptymalna jest pozbawiona wad  :) Do uprawy warzyw, czy owoców są również stosowane przeróżne sztuczne nawozy,jakies opryski przed robakami czy opryski przeciw szybkiemu gniciu ,co powszechnie wiadomo,ale nie wiadomo jakie  hehe.

toan

W 1968 roku lek. med. Jan Kwaśniewski ostatecznie opracował założenia Diety Optymalnej. Od trzydziestu dziewięciu lat leczy skutecznie swoją metodą chętne osoby!.
W przyszłym roku upłynie więc 40 lat od czasu, gdy wiele osób nie musiało mieć obcinanych "naukowo"  nóg z powodu Buergera, czy miażdżycy!. Od czterdziestu lat wiele osób nie musiało zachorować na GPP, SM...  ... i inne choroby w tym cywilizacyjne!
Od samego początku JK dzielił się z każdym chętnym swoją metodą, przez co spotkało Go wiele złego. Od "demokracji", gdy nagle "tow. Limit na papier" przestał obowiązywać i JK mógł wrwszcie wydawać swoje książki i szerzej rozpropagować swoje odkrycia! - przełamując "zmowę milczenia". Przez te czterdzieści lat KAŻDY MINISTER ZDROWIA (i inne decyzyjne osoby w tym kraju) były informowane o możliwościach.
Co dla Was zrobili - NIC!. Co zrobili dla JK? - nie dość, że nic, to jeszcze na każdym kroku i z determinacją wyciągali(ją) sobie takich "macków" na własne usprawiedliwienie...
Siedemdziesiąt lat - to dobry wiek, aby wreszcie zacząć cieszyć się własnym Życiem!.
Oby jak najdłużej Kochany Tato!  :D

elmo

Cytat: toan w 2007-10-26, 11:34:55
W przyszłym roku upłynie więc 40 lat od czasu, gdy wiele osób nie musiało mieć obcinanych "naukowo"  nóg z powodu Buergera, czy miażdżycy!. Od czterdziestu lat wiele osób nie musiało zachorować na GPP, SM...  ... i inne choroby w tym cywilizacyjne!

I za to się ceni dr. J.Kwaśniewskiego! I każdego lekarza,który stara się leczyć i wyleczyć nieoperacyjnie!
Co jest trudniejsze? Przeprowadzić operację usuniecia jakiegoś narządu i "mieć spokój" ? .Czy znaleźć przyczynę chorób i leczyć je przyczynowo bądź zapobiegać?