Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

MUZYKA, którą lubię :)

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2008-07-09, 21:36:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

_flo

Cytat: admin w 2009-07-16, 02:47:01
http://w28.wrzuta.pl/film/4RgeuGrN7av/rammstein_america -  "...to cudowne..."  :wink:

No wlasnie. Hameryke mamy dzis wszedzie, ekspansja trwa. Dlatego trudno rozroznic - 'cechy gatunkowe' od ludzkich tendencji do degeneracji.
Raz bylam tam tylko, 4 miechy, kilka rzeczy mi sie spodobalo:
- etos pracy (nie wspominajac o "white trash") w porownaniu z naszym "czy sie stoi, czy sie lezy...",
- jako narod rzeczywiscie maja tendecje do samouwielbienia, ale kazdy z osobna jest zaskakujaco skromny, nie-bucowaty i przyziemny - w pozytywnym tego slowa znaczeniu. W zasadzie to 'pragmatyczny' - bardziej by pasowalo. To tez w porownaniu z naszym narodem 'poetow', bohaterow i powstancow wypada dosc dobrze...
- no i dbanie o 'urok osobisty', dobre stosunki towrzyskie/spoleczne... - zdaje sobie sprawe, ze ten punkt najlatwiej podwazyc, ale twardo trwam przy nim, mam porownanie ze Szwedami, Francuzami, etc...
Tak czy inaczej, dziwny i dziki to jest kraj

admin

Cytat: _flo w 2009-07-16, 04:05:48
No wlasnie...

oglądałem tylko w slipach dwie rodziny amerykańskie  :shock:
To robi wrażenie - na żywo, gdy taki "kloc"* 180-200kg żywej wagi wskakuje do wody na basenie...  :shock: :shock: :shock:

PS
* jestem tolerancyjny, ale to wygląda (bardzo przepraszam) na "obrazę człowieczeństwa"...  :(

renia

Takiego amerykańskiego "kloca" to ja mam akurat w domu. Już o niej pisałam: dziewczyna 15-lat, wysoka i gruba. Nad jeziorem wstydziła się rozebrać, przy tych "chudych" Polakach  :lol:. Pierwszy raz widziałam takie rozstępy na nogach i biodrach  :shock: (ja nie mam po czwórce dzieci). Przy tym choruje już na katar żołądka, nawet miała krwotoczne wymioty. Wzrok się jej osłabia, kupowała w Polsce okulary, bo u nich drogo :shock:

renia

Dodam jeszcze, że żal mi jej naprawdę, ale co ja mogę zrobić? Amerykańscy lekarze, po badaniach, nawet diety jej nie zalecili  :(

_flo

Cytat: admin w 2009-07-16, 08:49:30
oglądałem tylko w slipach dwie rodziny amerykańskie  :shock:
To robi wrażenie - na żywo, gdy taki "kloc"* 180-200kg żywej wagi wskakuje do wody na basenie...  :shock: :shock: :shock:

PS
* jestem tolerancyjny, ale to wygląda (bardzo przepraszam) na "obrazę człowieczeństwa"...  :(

to ja az tak tolerancyjna nie jestem, to sa zwierzeta, czlowiek ma wolna wole

_flo

Cytat: renia w 2009-07-16, 09:12:25
Dodam jeszcze, że żal mi jej naprawdę, ale co ja mogę zrobić? Amerykańscy lekarze, po badaniach, nawet diety jej nie zalecili  :(

i jak wobec tego Renia wypadla Twoja misja nawracania na ZO?

renia

Domyślam się, że jest to Twoje życzliwe pytanie. Powiem, że taka dziewczyna, to jest jeszcze mało świadoma. Ale mówiła, że będzie kupowała w polskich sklepach, polską żywność, bo u nas czuje się dobrze. Dałam im "Krótką Instrukcję Obsługi Człowieka" i powiedziałam jej i szwagrowi telefonicznie, to co wiem, ale co oni z tym zrobią, to już nie zależy ode mnie.

_flo

oczywiscie, ze zyczliwe, a w zasadzie neutralne. jestem sceptyczna po prostu i nie zgadzam sie z takim podejsciem (ale to juz omawialismy)
bylam ciekawa, czy skonfrontowalas swoja teorie z zyciem i czy byly jakies rezultaty...
co do tego, ze "taka dziewczyna, to jest jeszcze mało świadoma" - podejrzewam, ze tak juz zostanie... :( dopoki nie opije sie smietany :lol:

admin

"Kto ma tęgie ciało, ten ma tęgą duszę, daleko mu do rozumu, bliską jest mu głupota".
To całkiem "rubaszni", weseli, życzliwi, mili ..., ale patrzeć na męki czegoś takiego - to prawdziwa przykrość.  :(

_flo

USA to wzor panstwa demokratycznego - z typowym dla tego ustroju podzialem na klasy ;)
dlatego zaczelam od opisywania ameryki klasy "A/B", a "white trash" zgadza sie - bardziej sa tam zdegenerowani niz gdziekolwiek indziej na swiecie

Adam319

Cytat: _flo w 2009-07-16, 10:53:09
(...)
to ja az tak tolerancyjna nie jestem, to sa zwierzeta, czlowiek ma wolna wole

Co ty masz do zwierząt, taki piesek kundelek pobiega sobie pobiega, a potem przybiegnie okazywać miłość swemu właścicielowi klocowi. Lub taki struś – ubzdura coś sobie i biegnie i biegnie, przybiegnie w końcu do czegoś trudnego i strasznego i głowa w piasek.

Ponoć cierpienie uszlachetnia i to by tłumaczyło:
Cytat: admin w 2009-07-16, 11:27:44
(...) To całkiem "rubaszni", weseli, życzliwi, mili ..., (...)

Cena wysoka ale nie ma nic za darmo (czasami wyobraźnia <empatia> może zastąpić cierpienie)

Oj – nie wesoło
:-(

Można by tu sugestywnie dodać co gdzieś w wątku z jabuszkiem przeczytałem:
Wegetarianie od miesa bardziej nienawidzą tylko ludzi, którzy je jedzą.
:-(

O właśnie się pojawiło właściwe słowo – "zdegenerowanych".

Ciekawe co jest gorsze, że tak zacytuje polityków “być zerem” czy “zdegenerowanym” czy pełnym **sowskiej ubzdyczonej miłoscią nienawiści.

*oczywiście powyższe luźne myśli dotyczą obserwowanego w szerokim Świecie zjawiska, a nie mają przełożenia na utożsamianie z kimkolwiek jako jednostką.

Gwidon

_flo

Cytat: Adam319 w 2009-07-16, 12:31:02
**sowskiej

Adam, to nie kolo fortuny ;]
jakie to literki sponsoruja te wypowiedz?

Gwidon

............Fleetwood Mac - little Lies.............
http://www.youtube.com/watch?v=-wwttxW5hMg

renia

Kiedy patrzę, hen za siebie..w tamte lata co minęły... 8)

http://www.youtube.com/watch?v=2D_ey4XKVIg

admin

Cytat: Gwidon w 2009-07-16, 13:42:50
............Fleetwood Mac.............

:shock: Jak fajnie, że "Gwidon" przypomniałeś o FM -  :D :D :D

http://www.dailymotion.pl/video/x1zp5l_fleetwood-mac-everywhere_music - bomba!

Gwidon