Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

MUZYKA, którą lubię :)

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2008-07-09, 21:36:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

A niby muzyka uspokaja i łagodzi obyczaje... :? :lol:

Dasna

admin

admin

https://www.youtube.com/watch?v=zqHdzatTBhA - wieczorową porą może się komu (nie) spodoba!  8)

renia

admin

Takie miłe dźwięki i obrazki ładne.  8)
Chociaż w pierwszej wersji chciałem stadko sikor wstawić, ale za bardzo wyuzdane jak na wieczór. ;)

renia

Zależy co komu bardziej odpowiada... :roll: Mnie zbytnio ptaszki nie pociągają... :lol: :mrgreen:

Jarek

Cytat: admin w 2019-05-08, 08:14:39
Chociaż w pierwszej wersji chciałem stadko sikor wstawić, ale za bardzo wyuzdane jak na wieczór. ;)

:lol:
To dobrze, bo żem sobie pomyślał że się starzejesz :wink:

admin

Do tego teraz trzeba uważać, bo nigdy nie wiadomo, co komu obrazi "uczucia religijne".
Taki banan dla przykładu!  :shock:  :lol:

renia

Degradacja elity:
"Zabawy, gry, błazeństwa, rozmaite farby, rozmaite mieszkania kształty, malowidła i posągi. Cieszcie się, kiedy czczość ich głów zajmują wasze blachsztychy i kamyków rzeźby, kiedy obaczycie, że będą one zajmować czczość ich głów i napełniać próżność głupiej dumy, znak, że już bliżsi jesteście odzyskania waszych praw, niżeli oni panowania nad wami".
Czyje to są słowa? 8)

admin

Nie czyje to słowa, tylko co mu diler zadał ;)

Dasna

Dasna

Cytat: admin w 2019-05-08, 08:14:39
Ale, że co ? Bogatki. :mrgreen: Na bogato.
Oj, tam, oj tam. Niech będą bogatki. Juz nie mamy komunizmu, alias socjalizmu.  :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2019-05-08, 09:32:54
Degradacja elity:
"Zabawy, gry, błazeństwa, rozmaite farby, rozmaite mieszkania kształty, malowidła i posągi. Cieszcie się, kiedy czczość ich głów zajmują wasze blachsztychy i kamyków rzeźby, kiedy obaczycie, że będą one zajmować czczość ich głów i napełniać próżność głupiej dumy, znak, że już bliżsi jesteście odzyskania waszych praw, niżeli oni panowania nad wami".
Czyje to są słowa? 8)

Jakiś nawiedzony fanatyk czegoś tam...

Trzainacy

Cytat: Jarek w 2019-05-08, 10:32:13
Cytat: renia w 2019-05-08, 09:32:54
Degradacja elity:
Czyje to są słowa? 8)

Jakiś nawiedzony fanatyk czegoś tam...

A tu okazuje sie ze to z książki RÓD LUDZKI   Stanisława Staszica-księdza.

renia

:D Ja wzięłam ten cytat z książki Doktora Kwaśniewskiego "Jak nie chorować", gdzie są przytoczone słowa Staszica.

Trzainacy gratuluję, wygrałeś pieszą wycieczkę do Rzymu... :lol: :wink:

madre

Cytat: admin w 2019-05-08, 09:52:15
Nie czyje to słowa, tylko co mu diler zadał ;)

Diler zadał pytanie co znaczy: "blachsztychy"? Czy to jakiś wytwór metaloplastyki, np. pomalowana lub nie blaszana aureola na obrazie?  :roll:

Trzainacy

Cytat: renia w 2019-05-08, 14:32:37
:D Ja wzięłam ten cytat z książki Doktora Kwaśniewskiego "Jak nie chorować", gdzie są przytoczone słowa Staszica.

Trzainacy gratuluję, wygrałeś pieszą wycieczkę do Rzymu... :lol: :wink:
Dziękuję bardzo za wygraną lecz jeśli jest możliwość to mam prośbę, pragnąłbym tą wycieczkę pieszą do Santiago de Compostela.
Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mej prośby:)