Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

"Po drugiej stronie Słońca" - wszystko tak samo tylko lewi są prawi, a prawi są lewi... ;)

buciaratti

Gavroche

Gavroche

https://phys.org/news/2020-09-uncovering-acoustical-properties-stonehenge.html
Okazuje się, że zostało ono zbudowane tak, żeby wzmacniało ludzkie głosy wewnątrz kręgu.
Podobnie rzecz się ma z bębnami, którym poprawia on jakość brzmienia.
Co ciekawe, konstrukcja również powoduje, że we wnętrzu kręgu nie występuje echo.

admin

Ale to nic w porównaniu z maszyną jądrową na pustyni! Co ponoć mannę produkowała dla jedynie słusznych, bo przepiórek dla wszytkich nie starczało, ledwie dla Lewitów i to jeszcze szarańczą musieli dojadać, aby bilansowało się optymalnie... ;)  :?

Blackend

A bo Naczelnika nie mieli, który by wszystkich zaspokoił i przywrócił godność. ;)

Blackend

Były już kiedyś trzy, tak w księgach podają. ;)

admin

Jarek

Z 100 lat może będą księżyce w maskach :lol:

admin

Blackend

admin

:shock:
Jeszcze tego tylko brakuje...  :? ;)
Namawiałbym Doktora, aby nigdy w życiu nie ogłaszał wspaniałej Diety Optymalnej publicznie, tylko ciuchutko leczył ludzi po swojemu, zajmując się bardziej Rodziną własną, niż "zbawianiem świata".  8)
Tak Tatulu kochany, trzeba było słuchac lojalnego do końca syna, a nie męczyć się "sławą" niepotrzebnie.  :(
Dzis razem poszlibyśmy sobie na grzyby w las, a tak, jest jak jest. 8)

Jarek

Trudno mi to wszystko pojąć, ale taki był własnie Doktor :?

admin

admin

Nie pamiętam kiedy, ale coś mi się obiło o uszy, że jest takie zjawisko zwane nukleosyntezą występujące przy wybuchach supernowych, ale jak tam jest to nie wiem, bo mnie to nie interesuje.  8)

Blackend