Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Krystalizacja, krzem itd. Oczywiście było.  8)

Gavroche

Przecież wiadomo jak jest, ten śmieszny artykuł to jakaś żałosna próba podważenia tego, co wszyscy wią:
http://www.kwantowo.pl/2018/06/19/7-faktow-o-piramidach/

Blackend

Cytat: Gavroche w 2018-06-21, 19:26:15
Przecież wiadomo jak jest, ten śmieszny artykuł to jakaś żałosna próba podważenia tego, co wszyscy wią:
http://www.kwantowo.pl/2018/06/19/7-faktow-o-piramidach/

Tu mi czołg jeździ ;) ja ówcześni obcykali konstelacje, relacje między nimi, liczbę pi, ciąg fibonacciego i szereg innych wyrażeń matematycznych tylko po to żeby dobrze zboże zasiać. ;)

Gavroche

Blackend

Wątpię i nie wiadomo jak było, ale greccy mędrcy szkolili się u egipskich, a tamci u sumeryjskich, a tamci z kolei twierdzili, że ci co przed nimi byli, to były dopiero kozaki. ;)

Gavroche

Zawsze się tak twierdzi. :D

Przypisywanie starożytnym niezwykłych umiejętności to już prawie tradycja.
I zawsze robimy to z pozycji post factum, czyli my znamy zagadnienie i uważamy, na podstawie jakichś przesłanek (kto to stwierdził, kiedy i gdzie?), że oni też je znali, bo używali. ;)
A moim zdaniem, to, że uważam by nie upuścić sobie kamienia na stopę, wcale nie oznacza znajomości teorii grawitacji. :D
Albo jak wiem, że do krowy należy podprowadzić buhaja, nie oznacza, że znam genetykę.

Blackend

Być może wiele rzeczy by się wyjaśniło gdyby nie spalili biblioteki aleksandryjskiej.  8)

RafałS

Nieuwierzyliby gdyby to przeczytali. Ale to w poprzednich wiekach bo dziś nie czytają i tak.  :wink:

administ

Dziś czerpie się "wiedzę" z netu... ;)

renia

Cytat: Blackend w 2018-06-22, 11:04:44
Być może wiele rzeczy by się wyjaśniło gdyby nie spalili biblioteki aleksandryjskiej.  8)

Może w Tajnych Archiwach w Bibliotece Watykańskiej coś jest ciekawego... :roll:

Gavroche

A jeszcze więcej w supertajnych i supersupertajnych. ;)

Jarek

Dlatego dalsze rozważania są konieczne

kelin211

Szkoda ze  Anakin sie nie wypowiada bo nudno troche xD on tam w NASA juz siedzi pewnie :D oczywiscie z wieloma teoriami sie z nim zgadzam :D

administ

kelin211

administ

Mnie to nie przeszkadza, bo bardzo dyskretni.  8)
Nie tak jak te z chustami na oczach!  :shock: ;)

renia

Ja jakoś żadnego nie spotkałam, a może się mylę... :roll: :mrgreen:

administ

Właśnie dlatego, że dyskretni.  8)