Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Perelki

Zaczęty przez Mike, 2008-08-21, 20:38:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

Cytat: jurek46 w 2008-10-10, 01:40:51
Cytat: zenon w 2008-10-09, 23:47:51
Ile lat ma twoja cora?

Zenon czyzbyś szukał zony na forum.

Jurek myslisz,że to pytanie jest własnie po to? Myslisz,że Zenon chce "ustalić" mój wiek,przy pomocy wieku córek ,szczególnie przy pomocy wieku tej starszej ?  8)    :P
W sumie ,to sama bym na to nie wpadła ,nie podejrzewałabym  8)

Edyta

Zenonie,to dowiem się o co Ci chodziło z tym wiekiem mojej córki?  8) Z "chęciom" odpowiem,ale "muszem" wiedzieć o co Ci chodzi  8) :P

zenon

Zapytalem sie tak z ciekawosci.

Zaintrygowalo mnie rowniez czy "pozne wypadanie zebow mlecznych" to efekt zywienia, czy jedynie zbieg okolicznosci.

Edyta

Cytat: zenon w 2008-10-11, 10:43:36
Zapytalem sie tak z ciekawosci.

Zaintrygowalo mnie rowniez czy "pozne wypadanie zebow mlecznych" to efekt zywienia, czy jedynie zbieg okolicznosci.

Nie wiem ,czy efekt zywienia.Moim córciom jak już wspomniałam późno wyrósł pierwszy ząbek (i jednej i drugiej) ,może dlatego beda miały dłużej niż inne dzieci ząbki  mleczne.

Dan

Cytat: sylwiazłodziAle mam inne pytanie bo niektórzy mi mówią,że to niedobrze jak dziecko ma długo mleczaki? Jak to jest ?

W obecnych czasach obserwuje sie wystepowanie u dzieci zjawiska akceleracj. Pojecie "akceleracja" w odniesieniu do wyrzynania sie zebow oznacza,
ze zeby u dzieci wyrzynaja sie coraz wczesniej. Jest to tak samo niekorzystne jak wczesniejsze dojrzewanie, wczesniejsze miesiaczki u dziewczat,
coraz wieksza waga urodzeniowa noworodkow czy coraz wiekszy wzrost u mlodziezy.

Zbyt wczesna utrata zebow mlecznych powoduje zaburzenia w rozwoju kosci szczeki i zuchwy.

Pozdrawiam! Dan

Edyta

Cytat: Dan w 2008-11-01, 12:01:39

Zbyt wczesna utrata zebow mlecznych powoduje zaburzenia w rozwoju kosci szczeki i zuchwy.

Pozdrawiam! Dan

No to dla mnie dobra informacja  :) Moje dzieci jeszcze mają sporo mleczaków  :)