Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Polecam od razu źródło:
Friedrich Hayek - "Droga do zniewolenia", ale nudne jak flaki z olejem. ;)

renia

Właśnie kurier dostarczył mi książkę:

Biblia leczy otyłość. Metoda oparta na zbilansowanej diecie.

- Niezmienne prawdy,
- naturalne leki,
- najnowsze odkrycia medyczne.

Mała książeczka, jeszcze nie wiem czy warta zakupu... :roll:

Blackend

A nie można najpierw przeczytać na Chomiku, a potem kupić? ;)  :lol:

administ

Najważniejsze, że ta książka już wywarła największy wpływ na życie Reni... ;)

renia

Przejrzałam, kompletne bzdury, takie jak zaleca IŻiŻ - łącznie z suplementami błonnikowymi, stewią, udziałem tłuszczu w diecie ok. 25-30%. I modlitwy... 8) :lol:
Witaminy i minerały w tabletkach.
Poleca: "jedzenie raz lub dwa razy w tygodniu omletu przygotowanego tylko z jednego żółtka z trzema białkami i dodatkiem warzyw, usmażonego na oliwie z pierwszego tłoczenia"

Fuj... :x :lol:

Do pracy szkolnej może mi się przydać... 8) Oni lubią bzdury... :roll:

renia

Cytat: admin w 2016-08-09, 16:51:40
Najważniejsze, że ta książka już wywarła największy wpływ na życie Reni... ;)

Żebyś wiedział... :P :lol: Jutro ją pokażę Promotorowi... 8)

renia

Cytat: Blackend w 2016-08-09, 16:49:13
A nie można najpierw przeczytać na Chomiku, a potem kupić? ;)  :lol:

Nowości są na Chomikuj? :roll:
Mnie przysyłają na e-pocztę informacje o nowościach książkowych z tej strony...

http://www.practest.com.pl/

administ

To może i ta medycyna mitorondrialna już tam jest? :roll:
Szczególnie druga i trzecia część mnie intryguje... ;)

Zyon

Ni ma, jakby byla to bym nie pytal czy warto kupowywac :D
Work Buy Consume Die

administ

Zyon

Co wy na to? To moze byc przelomowe dzielo napisane przez polskich naukowcow  :shock:
Tylko troche drogie, ale za taka wiedze chyba warto ;)
CytatOpis:
Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną.
http://www.naukowa.pl/Ksiazki/normy-zywienia-czlowieka-podstawy-prewencji-otylosci-i-chorob-niezakaznych--266619
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Ledwo się ukazało i już - 18 %?  :shock: ;-)   No tak, promocja na zdrowie.  ;-)
Złożyłbym się po 9 dych, aby jak jak szybciej to wycofali ;-) .  Nie czytając.
Łanda pewnie jest promotorem?  :roll:    Pięknie się zazębi.   :? :lol:  A między tryby i tak nikt kija nie włoży.  :?

renia

Współautorem tej książki jest prof. Jarosz z IŻiŻ, to już wiadomo o czym jest ta książka: rolki, warzywa i pełnoziarniste "monki"... :lol:

(http://www.akademiawitalnosci.pl/wp-content/uploads/2016/01/piramida-2016.jpg)

Zyon

Cytat: renia w 2016-09-06, 14:59:13
Współautorem tej książki jest prof. Jarosz z IŻiŻ, to już wiadomo o czym jest ta książka: rolki, warzywa i pełnoziarniste "monki"... :lol:
Tak, ten sam co powiedzial niedawno:
Cytat- Popełniliśmy błąd, bo zabrakło wiedzy - stwierdził w imieniu środowiska prof. Mirosław Jarosz, dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia
CytatZmiana od podstaw

Rewolucję widać na pierwszy rzut oka. Zboża zdeklasowały warzywa i owoce, pomiędzy którymi postawiono znak równości i... sport. Aktywność fizyczna oficjalnie została uznana za element niezbędny do bycia zdrowym człowiekiem.

Powód jest prosty: sport powoduje wydzielanie się korzystnych dla zdrowia substancji i ma znaczący wpływ na przemianę materii. Działa podobnie jak cenne składniki pokarmowe, z którymi wchodzi w korzystne dla nas interakcje, skutecznie zapobiega nadwadze i wydłuża życie. Prof. Jarosz zaznaczył, że powinien być uprawiany regularnie, najlepiej przez 30-45 minut dziennie.
http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/aby-ludzie-nieco-lepiej-sie-odzywiali-i-nieco-wiecej-sie-ruszali,193568,0.html

Dlatego pytam czy warto kupic, jak takie "mozgi" ja napisaly  :lol: Prawie stowka droga nie chodzi  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gdyby się ludziska trzymały wytycznych IŻiŻ, to byłoby całkiem nieźle.  8)

Gavroche

Dla stosujących. 8)
Przecież to prawie Ww dr Kwaśniewskiego, może tylko ociupinę za mało białka i za dużo tłuszczu...

Jarek

renia

Cytat: Gavroche w 2016-09-06, 15:54:35
Dla stosujących. 8)
Przecież to prawie Ww dr Kwaśniewskiego, może tylko ociupinę za mało białka i za dużo tłuszczu...

"Prawie" robi wielką różnicę... :roll: