Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Brokuł i jego zdrowotne działanie

Zaczęty przez jurek46, 2008-10-04, 13:31:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

I jeszcze żeby nabiału, podrobów, słoniny i mięsa nie jeść, bo to teraz same "toksyny" tam są i żaden "detoks" na to nic nie poradzi.  8)
Tylko się suplementować zamiast tego.  :D

renia

Cytat: Gavroche w 2018-03-03, 16:33:25
Smog jest jeszcze. ;)

:lol: Wiadomo, że największy 'smok' jest w Krakowie... :lol:

renia

Cytat: admin w 2018-03-03, 16:34:10
I jeszcze żeby nabiału, podrobów, słoniny i mięsa nie jeść, bo to teraz same "toksyny" tam są i żaden "detoks" na to nic nie poradzi.  8)
Tylko się suplementować zamiast tego.  :D

"Tłuszcze zakwaszają, jaja też. Nawet same żółtka"... :?

administ

:lol:
O właśnie, jeszcze to "zakwaszenie" - to podstawa odstraszania od dobrego powinna być!  8) ;)

Anulka177

I o OMEGACH nie zapominać- bo to alfa i omega suplementacji  8)

renia

Albo chociaż raz w tygodniu ryby jeść, nawet jak się ich nie lubi... :? 8)

Anulka177

Po co ryby, skoro jest świetny olej lniany z idealną proporcją omegową?  8) :wink:

renia

...i z wiesiołka też... :wink: i kozieradka ponoć obniża cholesterol... 8)

Anulka177

Ale kozieradki to się nie czepiaj, bo daje pyszny posmak swojskiemu rosołowi  :D

renia

Słyszałam (nie czułam :lol:), że bardzo nieprzyjemnie się po niej "pachnie". Ale po co zbijać sobie cholesterol? :roll:
Ja też przed DO piłam wyciąg z karczochów, aby zmniejszyć sobie poziom cholesterolu i nie brać na to tabletek, bo mnie lekarka straszyła, że mam brać statyny.

administ

renia

Nie wiem... :? Ale pamiętam ciemny chleb pełnoziarnisty, oliwkę z oliwek, sok z grejpfrutów, płatki owsiane i takie inne bzdety typu light... :? :lol:

administ

Najważniejsze, czy śrutownik jest.  8)
Bo jak nie ma to nic z tego. ;)

administ

A to się niektórzy zmartwią...  :? ;)

renia

Byleby nie płakali, bo tego nie lubię...  :? :lol: A może szkoda pestek z wiśni z kompotu... :roll: 8)

administ

Pestkami z wiśni świetnie sprawdza się szczelność jelit
Jak wyjdą drugą stroną to znaczy, że szczelne! ;)

Blackend

Radomiak

:lol:
Cała frajda w samym stwierdzeniu kondycji jelit,...po doświadczeniu. :P 8)