Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Potrzebuje pomocy - bliski zdezerterowania

Zaczęty przez Maniek, 2008-11-13, 20:36:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

maf

Cytat: MONIKAW w 2008-11-17, 18:18:01
Maf mam pytanie kiedy Twoja żona miała udar? Mam nadzieję, że przed rozpoczęciem DO z wiadomych wzgledów interesuje mnie to...
..........
To bylo przed DO. Z dziwnych/niewyjasnionych wzgledow zaniechala jedzenie produktow zwierzecych. Byc moze to przypadek, ale przypadki potwierdzaja regule. Wegetarianizm szkodzi.
Pozdr
maf

_flo

monika, nie chce byc niegrzeczna, ani robic zamieszania, ale troche przesadzilas - sie zastanow, kobieto

MONIKAW

Żle mnie zrozumiałaś ale teraz jak to czytam to faktycznie głupio zabrzmiało.
Myslę, ze Maf wie o co mi chodzi. ( rzs, Do i udar nie trzymało mi sie to kupy).
Odetchnęłam z ulgą bo znam teraz tego kolejność.

adam319

@Maf

Ależ, ja nie neguję, że w przypadkach nagłych potrzebna jest jak najlepsza i skuteczna PRYWATNA pomoc medyczna.

Co do Św. P. Jurka to [tu napisałem swoją hipotezę jaki był związek pomiędzy złamaniem żebra, a zapaleniem okrężnicy, ale skasowałem, nie ma co drążyć tematu].

:-(

Edyta

maf

Cytat: MONIKAW w 2008-11-17, 18:18:01

Co do prywatnych klinik to tez je wybieram mam dobre zdanie za synowectomię kolana zapłaciłam 4 tyś. dla jednych mało ale dla innych.....
Boje sie, ze spadnie jakosc uslug jak sprywatyzuja szpitale, lub tez jak kliniki prywatne podpisuja umowy z NFZ.
Chociaz juz bylem w tej klinice na NFZ i jakosc jeszcze sie nie zmienila.
Najdziwniejsze jest to, ze szpitale biora taka sama kase z NFZ jak prywatne kliniki od pacjenta. Widac, ze pieniadz z panstwa/budzetu  jest gorszy niz pieniadz z konta pacjenta.
Pozdr
maf

kangur

Cytat: adam319 w 2008-11-17, 18:50:03

Co do Św. P. Jurka to [tu napisałem swoją hipotezę jaki był związek pomiędzy złamaniem żebra, a zapaleniem okrężnicy, ale skasowałem, nie ma co drążyć tematu].

Uwazam, ze ten temat nalezy wyjasnic do konca. Hellen napisala ze Jurek mial olbrzymi brzuch. Od czego? Od peknietego kregu? A moze kreg zostal zaatakowany od nowotworu z okreznicy?
Lekarka zna te tajemnice. Byla caly czas w kontakcie z rodzina. To moze rozwiac mit ze na ZO nie choruje sie na raka. Mit o wyplukiwaniu kamieni zolciowych juz zostal rozwiany.

MONIKAW

Klinika w którtej byłam miała podpisaną umowę NFZ ale nie miałam czasu sie w to bawić kolano było dla mnie wazniejsze.
Jakość usług rewelacyja. Martwiłam sie co tam będę jadła podali mi menu z kilku restauracji wybrałam podali. To u Ciebie Maf na Chwaliszewie  :)
Jestem zdania ze dla ratowania zdrowia, życia kazdy pieniądz jezeli sie go ma naturalnie.
Przy tym wszystkim trzeba mysleć kiedys o mało nie dałam sie namówic na leczenie biologiczne roczna kuracja ponad 40 tyś.

Edyta

Cytat: kangur w 2008-11-17, 19:10:39

Uwazam, ze ten temat nalezy wyjasnic do konca. Hellen napisala ze Jurek mial olbrzymi brzuch. Od czego? Od peknietego kregu? A moze kreg zostal zaatakowany od nowotworu z okreznicy?
Lekarka zna te tajemnice. Byla caly czas w kontakcie z rodzina. To moze rozwiac mit ze na ZO nie choruje sie na raka. Mit o wyplukiwaniu kamieni zolciowych juz zostal rozwiany.

Kangur.Myslisz,że sie dowiesz prawde? Musiałbys być na miejscu i osobiscie robić sekcje zwłok .

maf

@Maf

Ależ, ja nie neguję, że w przypadkach nagłych potrzebna jest jak najlepsza i skuteczna PRYWATNA pomoc medyczna.

:-(
Nie wiem co skasowales.
Nie ma tak, zeby nie drazyc.
Wydaje sie, ze przez pamiec o Jurku piszecie nie wspominac, nie drazyc.
Ja akurat ze smiercia jestem " za pan brat", pochowalem corke, i moge rozmawiac nt temat, takze o kazdym innym przypadku , i drazyc dlaczego.
Napisz "jaki był związek pomiędzy złamaniem żebra, a zapaleniem okrężnicy" bo ja nie wiem.
Poczytalem tylko o zapaleniu okreznicy /google twoim przyjacielem jest/, i tam wyraznie jest napisane - mleko
Moze zle wnioski wyciagam, ale po przeczytania watku Jurka, jak tesknil /w rotacjach/ codziennie za maslem i wreszcie doczekal sie 7 dnia mlecznego, to na sniadanie mleko, na kolacje jeszcze 1,5 litra mleka. Tak wyglada DO wg zalecen pewnej lekarki?
Jestem przerazony i ciesze sie, ze stosuje Diete Optymalna wg zalecen lek. med. Jana Kwasniewskiego

Pozdr
maf

_flo

rak jelita moze sie rozwijac kilkanascie lat
nie pojawia sie przeciez po 3 miesiacach weekendowego picia mleka

p. Ewa i jej podejscie to juz inna kwestia

kangur

Cytat: Edyta w 2008-11-17, 19:12:43

Kangur.Myslisz,że sie dowiesz prawde? Musiałbys być na miejscu i osobiscie robić sekcje zwłok .

Tak nie mysle. Ale czasami ktos moze sie pomylic i powiedziec prawde.

Edyta

Drążcie temat ,drażcie ,a wszystko to bedzie sie opierać na domysłach.
Zapewne nie było sekcji zwłok i nikt niczego nie wie na 100% .
Sp.Jurek pisał o swoim problemie z brzuchem od jakiegoś czasu,od jakiegoś też czasu skarżył sie na obrzęki itd. ,więc "zapalenia okreżnicy" (w cudzysłowie),bo ono nie zostało w 100% zdjagnozowane , nie nabawił sie podczas pobytu w szpitalu.

Edyta

maf

Cytat: _flo w 2008-11-17, 19:24:55
rak jelita moze sie rozwijac kilkanascie lat
nie pojawia sie przeciez po 3 miesiacach weekendowego picia mleka

p. Ewa i jej podejscie to juz inna kwestia
Dobrze, ze napisalas "moze"
Znalem osobe u ktorej rak rozwinal sie i wykonczyl w ciagu 30 dni.
Jezeli chodzi o Jurka, to niekoniecznie musial byc rak. Zapalenie okreznicy moze sie konczyc wylewem/peknieciem do jamy brzusznej. I jezeli dobrze pamietam nazywa sie to zapalenie otrzewnej.
Takie przypadki sa znane. Za pozno zdiagnozowane.
Cuz tutaj jeszcze napisac. Z watku ktory teraz znam prawie na pamiec. 9 lat na DO. Czul sie swietnie. Zastosowal rotacje.
Pozdr
maf
ps. nie neguje rotacji, bo jak pisza pomaga. Ale tez pisza, ze trzeba sie wsluchiwac w swoj organizm, czego potrzebuje. Jurek tesknil za jajecznica na masle, ale nie mogl bo rotowal.
Przepraszam, ze drąze ten temat, ale naprawde nie mozna przejsc obojetnie .........

Edyta

Cytat: maf w 2008-11-17, 19:51:33

ps. nie neguje rotacji, bo jak pisza pomaga. Ale tez pisza, ze trzeba sie wsluchiwac w swoj organizm, czego potrzebuje. Jurek tesknil za jajecznica na masle, ale nie mogl bo rotowal.
Przepraszam, ze drąze ten temat, ale naprawde nie mozna przejsc obojetnie .........

Mówisz chyba o watku,w którym coś napisałam nt. zaleceń lekarki dla Jurka  :shock:

_flo

Znalem osobe u ktorej rak rozwinal sie i wykonczyl w ciagu 30 dni.

nie rozumiem. bylo badanie tomoraficzne 30 dni wczesniej i nic nie wykazalo? inaczej, skad wiadomo, ze rak nie rozwijal se bezobjawowo?

idealny przyklad na poparcie tego o czym pisze: http://www.second-opinions.co.uk/why_me.html

Edyta

Siostra mojego dziadka też sie źle czuła ,chodziła do lekarza,a lekarz mówił ,ze sie nic nie dzieje,potem zaczeła wymiotować,schudła,nie mogła jeść i wreszcie trafiła do szpitala.
Tam  "rozkrojono" jej brzuch i zszyto -lekarze zobaczyli ,ze wszystko było zaatakowane przez nowotwór -zmarła .

maf

Cytat: Edyta w 2008-11-17, 19:55:32

Mówisz chyba o watku,w którym coś napisałam nt. zaleceń lekarki dla Jurka  :shock:
pisze o 2 watkach Jurka. ZO a POCHP, i Zlamanie zebra w POCHP
Pozdr
maf