Niemieckie ziemniaki popolsku ( dla mojej ulubienicy: KODAR")

Zaczęty przez adampio, 2008-12-04, 21:23:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Cytat: kodar w 2008-12-04, 23:04:13
Cytat: sewero w 2008-12-04, 23:01:15
Mozemy sobie podac reke. Mnie za niedlugo stuknie 21. Znam pania w rzezni -Polka. Zapytam co z podgardlem.
Polskie wyroby pomomo ze ze sklepu sa o wiele smaczniejsze niz te nasze. Uwielbiam wyjazdy do PL. Rodzinka bije swiniaka jest kielbaska kaszanka, palce lizac mniam.
u mnie minelo w wakacje 21 lat,ach jak ja tesknie,ale za czym to juz tak naprawde nie wiem :lol: :P

Mnie minelo 21 w kwietniu!!!! Ale zbieg okolicznosci.

sewero

u mnie minelo w wakacje 21 lat,ach jak ja tesknie,ale za czym to juz tak naprawde nie wiem :lol: :P
Cytat
Ja juz tak bardzo nie tesknie. Mam tu cala rodzine. Mama 100m odemnie, brat 3 km. Wszystkie kuzynki kuzyni tu mieszkaja. Najdalej do siostry bo mieszka w Berlinie. Do POlski mam niedaleko . Do Zgorzelca 350 km. Jezdzimy czesto. Ty z pewnoscia nie tak czesto bo to jednak kawal drogi. Prawda?

kodar

Cytat: sewero w 2008-12-05, 10:49:39

Cytat
Ja juz tak bardzo nie tesknie. Mam tu cala rodzine. Mama 100m odemnie, brat 3 km. Wszystkie kuzynki kuzyni tu mieszkaja. Najdalej do siostry bo mieszka w Berlinie. Do POlski mam niedaleko . Do Zgorzelca 350 km. Jezdzimy czesto. Ty z pewnoscia nie tak czesto bo to jednak kawal drogi. Prawda?
kawal,drogi???no ale tylko samochodem :lol: a ze samolotem nie lubie latac,no to  jedzdze tylko w wakacje w czasie urlopu.Pierwszy raz po 10 latach zmienilam kierunek podrozy.Wyladowalam w Chorwacji.Zdjecia obok. :P

kodar

Cytat: adampio w 2008-12-05, 07:04:22
Cytat: sewero w 2008-12-04, 23:01:15
Mozemy sobie podac reke. Mnie za niedlugo stuknie 21. Znam pania w rzezni -Polka. Zapytam co z podgardlem.
Polskie wyroby pomomo ze ze sklepu sa o wiele smaczniejsze niz te nasze. Uwielbiam wyjazdy do PL. Rodzinka bije swiniaka jest kielbaska kaszanka, palce lizac mniam.

Mnie minelo 21 w kwietniu!!!! Ale zbieg okolicznosci.
oj taaaaaaaaaaaak,ale tez i szybko zlecialy te lata :P

sewero

Ja tez sie boje samolotu. Zaciskam zeby modle sie i ufam ze nic sie nie stanie. Z urlopu np w Turcji nie zrezygnuje.
Musisz raz sprobowac. Samolot nie jest taki zly. Najgorszy jest tylko start i ladowanie.
Polecisz raz i potem bedziesz chciala co roku zobaczysz.

Ja mam mozliwosc jazdy do PL co tydzien. Moj sasiad mieszka tu a pracuje we Wroclawiu. Jedzie tam co niedziele a w piatki wraca. No ale nie chce mi sie.

Z dzieciakami to cala wyprawa.

kodar

Cytat: sewero w 2008-12-05, 16:11:39
Ja tez sie boje samolotu. Zaciskam zeby modle sie i ufam ze nic sie nie stanie. Z urlopu np w Turcji nie zrezygnuje.
Musisz raz sprobowac. Samolot nie jest taki zly. Najgorszy jest tylko start i ladowanie.
Polecisz raz i potem bedziesz chciala co roku zobaczysz.

Ja mam mozliwosc jazdy do PL co tydzien. Moj sasiad mieszka tu a pracuje we Wroclawiu. Jedzie tam co niedziele a w piatki wraca. No ale nie chce mi sie.

Z dzieciakami to cala wyprawa.

przylecialam do Kolonii wlasnie samolotem i juz wiecej do samolotu nie wsiadlam.Caly czas pracuje nad soba,bo mam rodzine i znajomych rozrzuconych po swiecie.Podroze podobno ksztalca.  :D :P

Diogenes z Synopy

Spróbowałem kiedyś pizzy i tej, surowej ryby japońskiej, sushi. To był koszmar. To jadły nasze wiejskie psy" – mówił Łukaszenka.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/lukaszenka-od-kuchni,566480.html

Jarek

No co jak co ,ale taki promotor jedzenia ,jak Łukasz to stabilność na rynku ,opty akcje w górę  :lol:

Gavroche

"Surowa, japońska ryba" to sashimi. :D
Sushi to "ryż na kwaśno z dodatkami", może być to ryba, ale nie musi. ;)

renia

Wnioski z wszystkich badań są praktycznie takie same:
"potrzebne są dalsze badania"...

Diogenes z Synopy

jq nie wiem po co oni je przeprowadzają?   :shock:   jak skrobia komuś szkodzi to się ją nie je, przynajmniej w takich ilościach.

zofijeczka