Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Choroba Hashimoto.

Zaczęty przez Majka, 2008-12-07, 20:07:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: lilek w 2021-09-16, 21:59:19
Czesc Reniu,ja wiem.np ta tabletka euthyrox 125 co biore ,podwyzsza mi cukier,
Bardzo chetnie,bylabym Ci bardzo wdzieczna :)))??,za jakakolwieg wskzöwke ,
Pozdrowionka,

Lidia, a odżywiasz się teraz optymalnie? Czy zastanawiasz się czy wrócić na DO?
A jak było u Ciebie przy odżywianiu się optymalnie? Nie brałaś leków, ani na Hashimoto, ani na cukrzycę?
Czy te choroby później się pojawiły?

renia

Cytat: lilek w 2021-09-16, 21:59:19
Czesc Reniu,ja wiem.np ta tabletka euthyrox 125 co biore ,podwyzsza mi cukier,
Bardzo chetnie,bylabym Ci bardzo wdzieczna :)))??,za jakakolwieg wskzöwke ,
Pozdrowionka,

Mnie lekarka miała zapisane euthyrox 50. Dużą masz dawkę, ale to jest uzależnione od wyników poziomu hormonów...

renia

Lidia, to chyba jest dobra informacja dla Ciebie... :D

"Przypominam o udzielaniu bezpłatnych konsultacji telefonicznych, w zakresie praktycznego stosowania Żywienia Optymalnego.
Konsultacje w każdą środę w godz. 12.00 - 14.00.
Kontakt  tel. 784 803 337.
St.doradca ŻO - Anna Kazuba - Prezeska Szczecińskiego . Oddziału  Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych".

https://www.facebook.com/groups/137985096222891/posts/4175855579102469

Jarek

Cytat: MariuszM w 2021-09-16, 22:34:21
Cytat: lilek w 2021-09-16, 21:34:13
ja za 200 zl wyzywie 1tydzien cala moja rodzine,

Jesli chodzi o wyjszd to nawet niemam co marzyc,ja bezrobotna a Maz niezarabia zbyt wiele,wieccmusze sobie jakos rade sama dac,
Pozdrowionka,Lidia
U nas w Generalnej Guberni jest jednak lzej... 8) Wspolczuje egzystencji w III Rzeszy.
Nie każdy ma to szczęscie w "pisowskim dobrobycie" zyć

lilek

Cytat: renia w 2021-09-16, 23:53:14
Lidia, to chyba jest dobra informacja dla Ciebie... :D

"Przypominam o udzielaniu bezpłatnych konsultacji telefonicznych, w zakresie praktycznego stosowania Żywienia Optymalnego.
Konsultacje w każdą środę w godz. 12.00 - 14.00.
Kontakt  tel. 784 803 337.
St.doradca ŻO - Anna Kazuba - Prezeska Szczecińskiego . Oddziału  Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych".

https://www.facebook.com/groups/137985096222891/posts/4175855579102469

Dziendoberek,dziekuje bardzo juz skorzystalam,ale co do choröb to mi Pani Anna nie moze pomöc,
Pozdrawiam,Lidia

renia

Czyli już rozmawiałaś z Panią Anią? Tak, co do chorób, to bez lekarza ani rusz... :?
Lidia masz już jakiś plan działania? Zdecydujesz się jednak na konsultację lekarską?
Może Pani Ania Ci doraciła do którego lekarza, przy tych chorobach, najlepiej się zgłosić... :roll:
Pozdrawiam - Renia

admin

Cytat: MariuszM w 2021-09-16, 22:34:21
Cytat: lilek w 2021-09-16, 21:34:13
ja za 200 zl wyzywie 1tydzien cala moja rodzine,

Jesli chodzi o wyjszd to nawet niemam co marzyc,ja bezrobotna a Maz niezarabia zbyt wiele,wieccmusze sobie jakos rade sama dac,
Pozdrowionka,Lidia
U nas w Generalnej Guberni jest jednak lzej... 8) Wspolczuje egzystencji w III Rzeszy.

Za dwie stówki polskiego złotego przeżyje się rodziną tydzień w PRL-pis?  :shock:
No to faktycznie żyć nie umierać w pisowskiej gospodarce komunistycznej...  :lol:
A skoro tak, to czego te ludzie strajkują o "podwyżki"?  :?
I czego zaś tym Niemcom współczuć, jak oni se sami poradzą?  :lol:

MariuszM

Skoro uważasz, że 200 zł (45 euro) za konsultacje u lekarza w cukrzycy typu I i Hashimoto to dużo... Odlot  :lol:
Nie dziwie się, że w kraju nad Wisła wieje biedą umysłową i materialną. :) Choć nikt tu nikogo na siłę nie trzyma :D

Kilogram twarogu 15 zł
50 jajek 50 zł
1 kg słoniny 8 zł
1kg wątróbki drobiowej 7 zł
1kg sera żółtego 25 zł
2kg karkówki 36 zł
3 kg ziemniaków 5 zł
1kg masła 24 zł
1kg jabłek 4 zł
1kg brzoskwiń 10 zł itd
Nie dziękować :lol:

RafałS

Jednym mało, innym dużo. Nie każdemu za PRL pis żyje się dostatnio. Nie mówiąc o tym że słaba konsultacja może i 20 zł nie być warta. :wink:

Gavroche

A moja babcia mawiała: "gdyby nie ta dupa, to by była złota chałupa". :D

RafałS

Z nędzy do piniędzy... :lol: . Coś jak złota klatka.  :wink:

MariuszM

Cytat: RafałS w 2021-09-17, 10:18:01
Jednym mało, innym dużo. Nie każdemu za PRL pis żyje się dostatnio. Nie mówiąc o tym że słaba konsultacja może i 20 zł nie być warta. :wink:
I tak większość zrobi po swojemu....
Oczywiście nie dotyczy to porad lekarskich diabetologa lud endokrynologa :D :lol:
Nie oszukujmy się, mamy PRL popis lub pisDApo PRL ;)

admin

Cytat: MariuszM w 2021-09-17, 09:41:03
Skoro uważasz, że 200 zł (45 euro) za konsultacje u lekarza w cukrzycy typu I i Hashimoto to dużo... Odlot  :lol:
Nie dziwie się, że w kraju nad Wisła wieje biedą umysłową i materialną. :) Choć nikt tu nikogo na siłę nie trzyma :D

Kilogram twarogu 15 zł
50 jajek 50 zł
1 kg słoniny 8 zł
1kg sera żółtego 25 zł
2kg karkówki 36 zł
3 kg ziemniaków 5 zł
1kg masła 24 zł
1kg jabłek 4 zł
1kg brzoskwiń 10 zł itd

To jedzenie - a gdzie papierosy, wyjście do restauracji, benzyna, kawa, herbata, piwo, wino, wódka, dziewuszki do towarzystwa, woda, gaz, prąd, ścieki, wywóz śmieci, "patriotyczne" kibicowanie w spodku  i inne niezbędne do życia pierwszemu sortowi składniki? PiS daje?  :shock:  :lol:

RafałS

admin

No chyba, że się z rodzicami żyje. to opiero, wykarmio i kieszonkowe dadzo... ;) 
I styknie... :lol:

MariuszM

Cytat: admin w 2021-09-17, 10:34:26
Cytat: MariuszM w 2021-09-17, 09:41:03

Kilogram twarogu 15 zł
50 jajek 50 zł
1 kg słoniny 8 zł
1kg sera żółtego 25 zł
2kg karkówki 36 zł
3 kg ziemniaków 5 zł
1kg masła 24 zł
1kg jabłek 4 zł
1kg brzoskwiń 10 zł itd

To jedzenie - a gdzie papierosy, alkohol, wyjście do restauracji, benzyna, kawa, herbata piwo, wódka, dziewuszki do towarzystwa, woda, gaz, prąd, ścieki, wywóz śmieci i inne niezbędne do życia pierwszemu sortowi składniki? PiS daje?  :shock:  :lol:
No tak zapomniałbym, w III rzeszy za 45 euro cała rodzina się wyżywi, pójdzie do restauracji, opłaci 2 nowe auta na kredyt, zaleje do nich wachę i pojedzie na wycieczkę....  :lol:

I nie o to mi chodziło w moim sarkazmie. To ta słynna czynność umysłu Aleksandrowicza nas różni :)

admin

Nieruchomości niedługo będzie można mieć tylko dwie, bo od trzeciej wprowadzą katastralny.  :?
Tylko nędzę potrafią mnożyć, choć dajo ile mogo...  8)

MariuszM

Biorą przykład z III rzeszy... :lol: Rozdają pieniądze Ludowi. Morawiecki pobiera/ł nauki u samej Makreli  :lol: :lol:

admin

Cytat: MariuszM w 2021-09-17, 10:41:00
I nie o to mi chodziło w moim sarkazmie. To ta słynna czynność umysłu Aleksandrowicza nas różni :)

Jasne, jasne...  :D
Życie jest prostsze.  :lol:

RafałS

Trza się przestawić na domy obrotowe, a nie nieruchome-ości. :|