Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Choroba Hashimoto.

Zaczęty przez Majka, 2008-12-07, 20:07:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: admin w 2021-09-28, 19:10:48
Jak się człowiek zgrzeje, to nie trzeba choroby, żeby mieć mokro tu i tam... ;)

:lol:
Ale najpierw trzeba się nagrzać. ;)

renia

Cytat: lilek w 2021-09-28, 19:07:06
Pytanie do Reni,

Reniu czy mialas przy nadczynnosci tarczycy nadpotliwosc??

Pozdrawiam,Lidia

Z początku, jak miałam nadczynność tarczycy, to miałam uczucie gorąca i silne bicie serca, szczególnie po przebudzeniu. Po wykryciu hashomoto dostałam leki obniżające hormony tarczycy i była znaczna poprawa w samopoczuciu, ale choroba postępowała, tarczyca się degradowała, robiła coraz mniejsza i z nadczynność zaczęła zmierzać w stronę niedoczynności...

lilek

Cytat: renia w 2021-09-28, 20:10:58
Pytanie do Reni,

Pozdrawiam,Lidia

Z początku, jak miałam nadczynność tarczycy, to miałam uczucie gorąca i silne bicie serca, szczególnie po przebudzeniu. Po wykryciu hashomoto dostałam leki obniżające hormony tarczycy i była znaczna poprawa w samopoczuciu, ale choroba postępowała, tarczyca się degradowała, robiła coraz mniejsza i z nadczynność zaczęła zmierzać w stronę niedoczynności...

Dziendobry Reniu,dziekuje za odpowiedz,obnizylam ?sobie? tabletke o polowe,i zobacze czy mi ustapi,wyniki bede dopiero za 4 tygodnie mogla robic,pozdrawiam :)))

Gavroche

Jeśli masz dobry dialog z własnym organizmem, to kombinowanie z lekami nie jest złym pomysłem. 8)
Z drugiej strony jesteś mocno schorowana, jak piszesz, a to już ryzykowne...

renia

Cytat: lilek w 2021-09-29, 08:01:35
Pytanie do Reni,

Pozdrawiam,Lidia

Dziendobry Reniu,dziekuje za odpowiedz,obnizylam ?sobie? tabletke o polowe,i zobacze czy mi ustapi,wyniki bede dopiero za 4 tygodnie mogla robic,pozdrawiam :)))

Dziękuję Lidio za pozdrowienia i również pozdrawiam serdecznie,
a co do leków, to ewentualna ich redukcja, najlepsza by była "pod okiem" lekarza (nawet nie optymalnego)
- jak już zresztą pisał Gavroche...

lilek

Cytat: renia w 2021-09-29, 08:23:06
Cytat: lilek w 2021-09-29, 08:01:35
Pytanie do Reni,

Pozdrawiam,Lidia

Dziękuję Lidio za pozdrowienia i również pozdrawiam serdecznie,
a co do leków, to ewentualna ich redukcja, najlepsza by była "pod okiem" lekarza (nawet nie optymalnego)
- jak już zresztą pisał Gavroche...

Tak Reniu,co 6 tygodni mam badania,czyli jest pod okiem lekarza ;)),tymrazem wolniej zrobie,mam nadzieje ze bedzie dobrze :))

renia

Cieszę się Lidio, że jesteś pod kontrolą lekarską i nie spieszysz się, tylko działasz powoli, dokładnie i według zaleceń lekarza. Życzę ci powodzenia i powrotu do zdrowia... :-)

lilek

Cytat: renia w 2021-09-29, 16:45:28
Cieszę się Lidio, że jesteś pod kontrolą lekarską i nie spieszysz się, tylko działasz powoli, dokładnie i według zaleceń lekarza. Życzę ci powodzenia i powrotu do zdrowia... :-)
Dziekuje Ci bardzoKochana Reniu,oby,napewno dam znac,,
Ja nie jestem pod opieka optymalnego lekarza tylko ?zwyklego?,
I u Pani Anny Kazuby,

renia

Lidio, to dobrze, że jesteś pod opieką Starszego Doradcy Żywienia Optymalnego - Pani Ani, która jest bogata w wiedzę o Diecie Optymalnej i doświadczenie. :D A lekarz niekoniecznie wtedy musi być optymalny, ważne abyś miała profesjonalny nadzór nad wynikami i dawkami leków...
Pięknie Lidio zadziałałaś i zatroszczyłaś się o siebie. Trzymam kciuki i czekam na (mam nadzieję) pozytywne relacje... :D

lilek

Cytat: renia w 2021-09-29, 19:03:21
Lidio, to dobrze, że jesteś pod opieką Starszego Doradcy Żywienia Optymalnego - Pani Ani, która jest bogata w wiedzę o Diecie Optymalnej i doświadczenie. :D A lekarz niekoniecznie wtedy musi być optymalny, ważne abyś miała profesjonalny nadzór nad wynikami i dawkami leków...
Pięknie Lidio zadziałałaś i zatroszczyłaś się o siebie. Trzymam kciuki i czekam na (mam nadzieję) pozytywne relacje... :D

Dziekuje Kochana Reniu,napewno dam znac,Daj znac jak zawitasz w Hamburgu,moze sie spotkac bedzie mozna:)))

renia

Dzięki, na pewno dam znać... :D Przyjadę na całe wakacje... :lol: ;-)

admin

Hamburg? Planten un Blomen - prześliczny park japoński!  :D

lilek

Cytat: admin w 2021-09-29, 21:04:16
Planten und Blumen ;))

admin

A tak... "und" miało być :D

renia

Cytat: admin w 2021-09-29, 21:04:16

Byłam tam... :D

admin

admin

Gdzieś byłem w "parku japońskim", ale nie pamiętam gdzie?  :roll:

renia

Cytat: admin w 2021-09-29, 21:17:59
A zdjęcia gdzie?  :roll: :wink:

:lol:

To były czasy dinozaurów i jeszcze nawet smartfonów nie było... :?

renia

Cytat: admin w 2021-09-29, 21:19:02
Gdzieś byłem w "parku japońskim", ale nie pamiętam gdzie?  :roll:

Nie wiesz już na której wyspie to było... 8) :lol:

admin

Chyba Berlin, ale nie mam pewności! ;)
Czaple mi tam ładnie wyszły i kilka roślinek też!  :D