Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Jak się robi budyń?

Zaczęty przez renia, 2009-04-26, 23:09:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Budyń! Sos!
"Pińć" lat zdobywanego doświadczenia!
...

Uczyć się na cudzych błędach- nonsens.
Uczyć kogoś na własnych błędach- nonsens. ...

Nieść pomoc sobie w oparciu o własne błędy- logiczne i zasadne.
Nieść pomoc komuś w oparciu o jego błędy- logiczne. ...

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-11-09, 21:33:42
Budyń! Sos!
"Pińć" lat zdobywanego doświadczenia!
...

Uczyć się na cudzych błędach- nonsens.
Uczyć kogoś na własnych błędach- nonsens. ...

Nieść pomoc sobie w oparciu o własne błędy- logiczne i zasadne.
Nieść pomoc komuś w oparciu o jego błędy- logiczne. ...
A głowa i plecy Cię nie bolą? :?
Od tego uczenia i noszenia? :shock:

administ

Nieść pomoc to bardzo szkodliwe dla zdrowia!  :wink:

Blackend


adampio

Cytat: admin w 2014-11-10, 10:11:50
Nieść pomoc to bardzo szkodliwe dla zdrowia!  :wink:

To zalezy ile ta pomoc wazy  :lol: :lol: :lol:

administ

Zawsze można coś zaradzić...  :roll: :wink:

Radzio


administ

A nawet dwa dla Bayernu...  :D
Przed chwilą skończyli, teraz lecą kuce!  :wink: :mrgreen:

mariola_w

Jeśli ktoś z jakichś tam sobie względów bliżej nieznanych nie chce, nie może jeść śmietanki, można budyń zrobić na mleku kokosowym. Jest równie pyszny.
Ostatnio odkryłam budyń o smaku kawy, śmietanka - odpowiednia ilość ;), 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub jeszcze lepiej mocno zaparzonej kawy espress (pół filiżanki), żóltka - daję 2-3, ale można więcej, odrobina cukru (daję na czubku łyżeczki) i płaska łyżeczke mąki ziemniaczanej.
Polecam, niebo w gębie. Dodatkowo daję kawałek masła do gorącego budyniu i rozkoszuję się cudownym smakiem i aromatem. :)

Gavroche

To samo co do omletów-beretów Radzia: Tyle roboty?! :shock:
Ja polecam nalać do kubka 0,3 0,2 śmietanki, kilka żółtek, łyżeczka sacharozy lub miodu, zabełtać i Viola! :lol:

administ

Ale jak się pianę ubije, to inny smak jest i konsystencja.  8)

Gavroche

Jasne, tak to gluty trochę, ale z czasem coraz mniej się chce "fontann i fajerwerków".
Bardziej na potrzeby ciała się patrzy, bez chcic i cieknącej śliny. :D

Blackend

Ja się samemu dania gotuje, to faktycznie czym prościej tym lepiej, ale jak podają do stołu, to te wykwintne też bardzo smakują. ;)  :lol:

Gavroche

Mądrale jesteście obaj :lol:
Ja to mogę jedynie wykwintne ziemniaczki dostać. ;)

Blackend

Jak se pościelesz tak się wyśpisz, trzeba się starać. ;)  :mrgreen:

Gavroche


Gavroche

Coś za mną chodziło dzisiaj, porozglądałem się po szafkach w kuchni i zrobiłem czekoladowy budyń żółtkowy na mleku kokosowym.
-1/2 tego gęstego z puszki mleczka kokosowego
-6 kostek czekolady 70%
-5 żółtek
No mordęga taka sama jak przy wersji śmietankowej :lol:
Wyszedł ładny, lśniący, czuć kokos tłumiony nieco przez czekoladę, moim zdaniem nie jest równie pyszny, co wersja mleczna, ale od biedy ujdzie, dla bezmlekowców, DDPowców i innych paleolaktointolerant-niezła podróba. 8)

administ


Zyon

Jak pyszny to znaczy sie nie wolno delektowac sie, bo nie bedzie leczniczy
Work Buy Consume Die

administ

A do rotacji chociaż zdatny?