Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

sentencje

Zaczęty przez o.n.ania, 2004-05-01, 16:19:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

to ja juz wolne jedno przykazanie: nie mieszaj paliw  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-10-13, 19:04:38
"Wszelkie zło pochodzi od poglądów"  Hugo Kołłątaj
"Poglądy będą najszkodliwsze ludziom i będą nierównie dłużej trapić rodzaj ludzki aniżeli oddzielność własności"  Stanisław Staszic.

Prawda?
Pytam niespiesznie Forumowiczów i Państwa "Karwów" poza Forum, bez woalu.

Stało się, co się stać powinno.
Artykuł, w którym użyto spostrzeżeń panów K. i S., jest autorstwa mojego Przyjaciela, to fakt. Ich spójnikiem jest zwrot "poglądy" i przypadłości im towarzyszące.
Aby tematu nie przegadać skupię się jedynie na słowach pana S.(pan, wójt i pleban w jednym ciele). W pierwszej kolejności dotknę określenia "nierównie dłużej"- w tym zbiorze mieszczą się równie dobrze zwroty: krócej i dłużej, gdyż oba tworzą względem siebie nierówność. Nie należy więc zakładać, że "poglądy" są tymi, które mają trapić dłużej- gdyby potraktować zapis słów pana S. jako swojego rodzaju przepowiednię.
Teraz "oddzielność własności", w tym zbiorze zawiera się określenie "państwo prywaciarzy" i jest traktowane jako szkoda, a choć nierówna "poglądom", to jednak dotkliwa, która będzie trapić ludzi w sposób różny od "poglądów".
...
A My, Wy i w sprzeciwie ja będziemy przy okazji jakichkolwiek uroczystości permanentnie zdrowia sobie życzyć, a od niechcenia i "F" darze samym sobie moc z "pienięsy" oFiarowywać.
A teraz, czy to jest prawda?

Gavroche

A co to jest prawda? :shock:

Radzio

Dobre pytanie, aż mnie ogłuszyło! W książkach jest najwięcej podpowiedzi.

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-10-26, 14:57:15
Dobre pytanie, aż mnie ogłuszyło! W książkach jest najwięcej podpowiedzi.
Tej jednej, a pewno i jeszcze kilku innych, których nie pomnę, nie znalazłem... :(
Zyon, Ty sporo czytasz, pomożesz? :D

RafałS

Psst, psst! Prawda jest to zgodność systemów machinacji w układzie odniesienia.  :wink:

Radzio

RafałS

Niby tak, jednakże mikroskopowo może być już krzywe.  :)

Gavroche

"Mając do wyboru cierpienia życia i bezbolesność śmierci, z radością decyduję się na to pierwsze."
Jakiś Rusek, co nie znał DO ;)

administ

Radzio

Cytat: RafałS w 2014-10-26, 18:41:41
Niby tak, jednakże mikroskopowo może być już krzywe.  :)

Na jakość mikroskopu nie mam wpływu, optyka czasem winietuje.

Radzio

W "humor", czy tu ... w "humor", czy ... w "humor", ... nie! Tu.

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4187.msg91941#msg91941

Daniel

Cytat: Daniel_dn w 2004-08-07, 22:55:08
Przeważnie nie czytam postów kobiet, ale tym razem jest mile zaskoczony ich treścią. Pozdrawiam o.n.anię i Zofię. Daniel
To jeden z pierwszych moich postów na tym forum. Upłynęło już ponad 10 lat, a ja nadal z ŻO.
Ciekawe, co się dzieje o osobami, których loginy są już nieaktywne?

Gavroche

Cytat: Daniel w 2014-11-21, 13:12:43
Przeważnie nie czytam postów kobiet, ale tym razem jest mile zaskoczony ich treścią. Pozdrawiam o.n.anię i Zofię. Daniel
To jeden z pierwszych moich postów na tym forum. Upłynęło już ponad 10 lat, a ja nadal z ŻO.
Albo się mają bardzo dobrze, albo źle ;)

Malgosia

akuku.....

Zyon

Siedza na zdrowych, merytorycznych forkach pewnie, tutaj to tylko spam, szyderstwo, strollowanie i sport krotluje, slowem 4xs
Work Buy Consume Die

Gavroche

4xs jakoś inaczej brzmiało...
Czytałem ostatnio na DD, jak Adaś opisywał 4S panu JW ;)
Ciekawe czy dostał plusika?

Zyon

Nawet jak nie dostal, to jezyczek badziej szorstki sie zrobil  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Spryciulek jaki?!
Ja to miałem zawsze trójkę z WFu, nie dałbym rady trzymać jęzora w..., jednocześnie bijąc czołem w klepisko :D