Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

sentencje

Zaczęty przez o.n.ania, 2004-05-01, 16:19:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

RTS

Cytat: renia w 2010-11-04, 08:28:35
Taki instynkt zwierzęcy chyba nie zawsze jest mądry..
Zwierzęcy instynkt w trudnych (naturalnych) warunkach ziemskich sprawdza się wystarczająco dobrze.

Zonia

"Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu"

(Benjamin Franklin)

renia

Zonia, a nie jest czasami tak, że ten kto wicznie nie ma czasu, zanim się obejrzy już jest stary. Nawet nie wie, kiedy mu ten czas zleciał.. :lol:

Ale chyba w tym powiedzeniu jest jednak sporo prawdy. Jeśli ktoś zajmuje się życiem bieżącym, nie rozmyśla o starości..to praktycznie nie jest stary. Można być "starym" mając nawet niezbyt wiele lat.. :roll:

Zonia

Renia, spójrz na mnie...ja nie mam czasu się starzeć  :D
I dopóki nie zaglądam do metryki i w lustro, wciąż jestem nie więcej jak trzydziestolatką  :lol:

renia

:shock: .. i pisząc z Tobą odczuwam to tak, jakbyś była moją równolatką (czyli trzydziestką  8)) :lol:

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-04, 15:08:49
:shock: .. i pisząc z Tobą odczuwam to tak, jakbyś była moją równolatką (czyli trzydziestką  8)) :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zonia

"Słuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha"

(Dezyderata, Max Ehrmann, 1927)

Daniel

„Nie sztuka się buntować przeciwko światu – przeciwko deszczowi, kiedy leje, i słońcu, kiedy praży. Sztuka buntować się przeciwko swoim ograniczeniom w imię przekroczenia własnych granic.”

Ks. Józef Tischner

Zonia

"Wiedz ,że to Twoje decyzje, a nie warunki, w jakich się znajdujesz, kształtują Twoje przeznaczenie"

(Anthony Robbins)

renia

Z tym się tak do końca nie zgodzę. Ludzie na wojnie nie bardzo mogli własne decyzje uskuteczniać.. :roll:

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-05, 21:51:50

Z tym się tak do końca nie zgodzę. Ludzie na wojnie nie bardzo mogli własne decyzje uskuteczniać.. :roll:

Nie sądzę by Anthony Robbins swoja myśl odnosił do czasów, w których nie żyliśmy :)

renia

Powinien swoją myśl dokładnie sprecyzować.. 8) ..mógł przewidzieć, że jakaś "renia" będzie się czepiać.. :lol:

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-05, 22:00:53
Powinien swoją myśl dokładnie sprecyzować.. 8) ..mógł przewidzieć, że jakaś "renia" będzie się czepiać.. :lol:

No nieee, tego nie mógł przewidzieć  :roll:

renia

:lol: :lol: no nie ..ja to jestem wyjątkowy przypadek.. :lol: :lol:

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-05, 22:05:36

:lol: :lol: no nie ..ja to jestem wyjątkowy przypadek.. :lol: :lol:

Oooo, tak  :lol:

renia

Zamiast mnie bronić, to ty mi jeszcze dokopujesz.. :lol: ja sobie to w innym wątku odbiję.. 8) :lol: :P

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-05, 22:20:24
Zamiast mnie bronić, to ty mi jeszcze dokopujesz.. :lol: ja sobie to w innym wątku odbiję.. 8) :lol: :P

Jak dokopuję ????
To miał być komplement  :lol:

renia

.."przypadek" to brzmi trochę tak teges... :lol: :lol:

Zonia

Cytat: renia w 2010-11-05, 22:40:05
.."przypadek" to brzmi trochę tak teges... :lol: :lol:

Ale to nie ja powiedziałam  :P

renia

Ale mogłaś zanegować.. :lol: :P