Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

czy ktoś wyleczył się z nerwicy lękowej dzięki DO???

Zaczęty przez arti, 2009-07-20, 14:40:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

arti

Witam,

tak jak w temacie, czy są tutaj osoby którym rzeczywiście dieta optymalna pomogła i jeśli tak to po jakim czasie.

Pozdrawiam

kalina

Sama jestem ciekawa odpowiedzi !!! Może moja klaustrofobia cudem się ulotni :))

ali

Cytat: arti w 2009-07-20, 14:40:12
Witam,

tak jak w temacie, czy są tutaj osoby którym rzeczywiście dieta optymalna pomogła i jeśli tak to po jakim czasie.

Pozdrawiam
w cuda wierzysz?
jak mi powiadał pewien psychiatra
nerwica jest ucieczką w chorobę zdrowego
musisz więc uporządkować swoje życie i emocje
a Żywienie Optymalne  w tym tobie tylko pomoże

_flo

dlaczego, mysle, ze ZO bardzo dobrze reguluje rozhulane neuroprzekazniki

renia

Nerwica lękowa jest skutkiem diety "pastwiskowej". Najskuteczniej można się z niej wyleczyć przy pomocy prądów selektywnych PS, w połączeniu z ŻO. Wiem z autopsji. Żadne psychologiczne "sztuczki" mi nie pomogły.

arti

no tak, ale prądy selektywne w moim przypadku odpadają ze względu na epilepsje w wywiadzie... dawno wyleczyłem się z niej, ale lepiej chuchać na zimne, według lekarzy także... życie sobie układam, ale jak uporać się z emocjami, czy jest tutaj ktoś "mądry" ? ;)

Pozdrawiam!

renia

Każdy "mądry" powie Ci to samo, że w tym przypadku najlepiej byłoby poradzić się lekarza optymalnego. Można nawet poradzić się telefonicznie i dowiedzieć, czy wizyta i prądy są wskazane.

arti

posiadacie jakieś namiary tel na takich lekarzy?

adampio

Pisalem o tym w jakims innym temacie dosc dawno temu, ze TAK!!!

Mialem objawy nerwicy lekowej, potwierdzonchj przez lekarza, co prawda dunskiego.

Typowe moje obawy to byla
- nocna arytmia
- odplyw krwi z nog do glowy w tym momencie goraca glowa
- towarzyszacy strach przed smiercia

itd

Po przejsciu na diete, nie pamietam po jakim czasie, ale wszystkie objawy minely.

Powinienes poszperac i znalesc ten watek tu na forum, jest przydatny ze wzgledu na wypowiedz wowczas uczestniczacych forumowiczow.

arti

Adampio mam podobne objawy, zwłaszcza epizody z sercem, dzień w dzień... i zapewne wiele innych, szukam tego wątku ale coś nie mogę namierzyć, pomożesz? z góry dziękuję.

adampio

Cytat: arti w 2009-07-22, 08:37:32
Adampio mam podobne objawy, zwłaszcza epizody z sercem, dzień w dzień... i zapewne wiele innych, szukam tego wątku ale coś nie mogę namierzyć, pomożesz? z góry dziękuję.

To nie bedzie latwe, poniewaz z tego co pamietam to tytul watku jest inny niz temat w nim omawiany ( jak zwykle zreszta ).

Niemniej jednak mnie dieta pomogla. Zwroc uwage, czy objawy pokazuja sie w stanach spoczynku i wyluzowania psychicznego. No i coz mam powiedziec, usiadz i pomysl co by w swoim zyciu zmienic, stres, pogon za "czyms", ciagle myslenie o zaspokajaniu potrzeb innych osob tylko nie swoich!!!!!

Mysl pozytywnie to bardzo wazne a w stanach nerwicowych nie panikuj i nie umieraj bo to pogarsza sytuacje tylko zmus sie do pozytywnego myslenia, dobrze jest miec kogos przy sobie ( zona, kochanka) ktos kto pomoze w pozytywnym mysleniu.

Ja pamietam jak podczas jednego takiego ataku z arytmia i brakiem powietrza, chcialem dzwonic do mamy i sie pozegnac!!!!! Zatrzymala mnie zona!!

viola44

nie ma nic gorszego jak litowanie się współczucie i takie wzajemne nakręcanie się razem z nerwicowcem, mój kumpel ma niezawodną metodę postępowania z osobami dotknietymi nerwicą, gdy taki twierdzi że  zaraz się udusi albo umrze wtedy reakcją prawidłową jest stwierdzenie; tak zaraz się udusisz, zaraz umrzesz.... :P wówczas lęk przeradza się w agresję w stosunku do tego który tak mówi innymi słowy chory przestaje skupiać się na objawach , przestaje się nakręcać...

adampio

To nie takie proste Viola. Poza tym jest dozo odmian nerwic i gdyby metoda Twojego kolegi byla tak skuteczna to nie byloby pojecia "nerwic".

viola44

Cytat: adampio w 2009-07-22, 11:28:22
To nie takie proste Viola. Poza tym jest dozo odmian nerwic i gdyby metoda Twojego kolegi byla tak skuteczna to nie byloby pojecia "nerwic".

"ło matko z córką...."

to co napisałam to nie jest metoda leczenia nerwic...poza tym było to troche w formie żartu, "podkradnę" michała i będę pisać na czerwono to co nie należy traktować dosłownie, lub co jest niewinnym żarcikiem....:P

adampio

tak, rob tak wowczas bedziemy wiedziec kiedy zartujesz :D

admin

:wink: - wystarczy ten emonitek, a nie "miśkowe" wygłupy.  :wink: :mrgreen:

viola44

Cytat: admin w 2009-07-22, 14:30:44

masz racje admin wystarczy "strzelić oczko" ale mam prośbę słodki jak "miodzik" adminku,  :P proszę zapodaj więcej tych emotionków, ja kocham posługiwac sie nimi a tu troche mały wybór....please!!!! i widzisz chciałam dać Ci buźkę po prośbie i co? nie ma buźki :( :P   chciałabym na przykład "tyłek komuś pokazać"  :wink: i nie można....bo "tyłka" nie ma  :( ,  :D :D :D...zgódź się prosze... :) będzie jeszcze sympatyczniej niż jest... :P

viola44

Cytat: admin w 2009-07-22, 14:30:44

musisz przyznać że "miśkowe wygłupy" mają swój niepowtarzalny urok... :P