Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Cukrzyca. Zróbcie coś!

Zaczęty przez mark, 2006-01-22, 10:57:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: renia w 2023-03-06, 18:53:46
Ale gdyby Dietę Optymalną Ministerstwo Zdrowia i Instytut Żywności i Żywienia zalecali (a najważniejsze, to "dóktory" pacjentom) to by posłuchali, a wielu by wręcz odpowiadała smakowo... :D :lol: Ludzie mają tak "wyprane mózgi", że boją się tłuszczu - jak diabeł święconej wody... :lol: :lol:

Przy tak wielkiej obfitości węglowodanów, a w szczególności słodzonych płynów, ciasteczek, batoników, soków... to akurat dobrze, że boją się tłuszczów, a nawet za mało się boją patrząc na średnią wagową społeczeństwa. ;)  8)

RafałS

Można i strachać, ale generalnie nawet teoria w kwestii zjawiska jest systemowo zablokowana, gdyby ktoś miał szansę zrozumieć zasadę żywieniowych biegunów. Tak więc systemowo skopane.

admin

Najważniejsze, że dieta śródziemnomorska jest najlepsza na świecie, bo tak twierdzą "naukowcy"!  :lol:

Blackend

Skąd im to wyszło?  :shock:
Fakt że Sardynia ma największą ilość 100 latków, ale to Japonia przoduje w długości życia mieszkańców, a jeszcze lepiej Okinawa.
No chyba że się pozmieniało, bo przyznaje że z pamięci bez sprawdzania piszę.  8)

admin

To nie na moją głowę! ;)

Zyon

Walczy i walczy, weteran walk z cukrzyca  :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Idealny pacjent dla farmy, bo żyje i żyje, i tabletki ćpa, i tak do końca życia!  8)

renia

Reklama "nieuleczalnej" cukrzycy i "zdrowych" warzyw i owoców... Ciekawe kto sponsoruje takie artykuły... :roll:

RafałS

Cytat: renia w 2023-03-12, 20:12:27
Reklama "nieuleczalnej" cukrzycy i "zdrowych" warzyw i owoców... Ciekawe kto sponsoruje takie artykuły... :roll:
Jak to kto?! :shock:
Czarna skała (Blackrock) - ostaniec na morskiej pustyni ze swoim liniowcem (Vanguard) regularnie frachtującym wyrabunek ze świata. 8)

admin

:D
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/cukrzyca-przejmuje-nad-nami-kontrol%C4%99-jaka-czeka-nas-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87/ar-AA1cWxFP?ocid=msedgntp&cvid=87bc85d5a276401ee848abfb5b840ad9&ei=55 - i mój komentarz-  :lol: :lol: :lol:

I pomyśleć, że Doktor Kwaśniewski skutecznie wyleczył pierwszego cukrzyka typ II w 1968r. - jajcami, serem i margaryną, bo pacjenta na masło i mięso nie było stać...  8)

Jarek

:lol:
Wiadomo, prawdziwy  Doktor, a  nie, ze boli   :?

Blackend

Wiadomo co dalej z tym cukrzykiem, czy kontakt po wyleczeniu się urwał?

renia

Cytat: admin w 2023-06-23, 17:20:43
:D
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/cukrzyca-przejmuje-nad-nami-kontrol%C4%99-jaka-czeka-nas-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87/ar-AA1cWxFP?ocid=msedgntp&cvid=87bc85d5a276401ee848abfb5b840ad9&ei=55 - i mój komentarz-  :lol: :lol: :lol:

I pomyśleć, że Doktor Kwaśniewski skutecznie wyleczył pierwszego cukrzyka typ II w 1968r. - jajcami, serem i margaryną, bo pacjenta na masło i mięso nie było stać...  8)

Optymiści, wróżą słodką przyszłość... ;-) (Dla farmacji 8))

admin

Cytat: Blackend w 2023-06-23, 18:18:50
Wiadomo co dalej z tym cukrzykiem, czy kontakt po wyleczeniu się urwał?

No przecież, że zmarł w młodym wieku jeszcze w tamtym stuleciu, bo mu "kwaśniewski zaszkodził" ... ;) :lol:
Z pozdrowieniami dla wszystkich "przyjaciół", co to "nic nie leczy, bo to placebo"...  8)
Pierwszym pacjentem wyleczonym z miażdżycy był zaś p. Konopka (nie pamiętam imienia) Miał być we Lwowie na 70-leciu Doktora, ale na kilka tygodni wcześniej pękł mu niezdiagnozowany tętniak aorty...  :?
Chyba gdzieś Tata o nim wspominał - ale szukać nie będę.
Pamiętam jeszcze z tych "wczesnych" Władysława Barana, ale na co chorował i kiedy zmarł nie wiem. A pamiętam dobrze, bo to był Obrońca Westerplatte - wszyscy o tym wiedzieli i z wielkim szacunkiem tego pana traktowali.  :D
Jeszcze Wanda Wermińska - zaprzyjaźniona - od niej mam klika dedykacji z autografami w jej książkach i super dedykację w książce "O psie, który jeździł koleją" - gdzieś to jest w Ciechocinku w bibliotece...
Dzięki WW do Taty zgłosili się Jerzy Waldorff, Jarosław Iwaszkiewicz, Stefan Rachoń i jeszcze parę znanych osób kultuy...  8)
Musiałbym zerknąć w ciechocińskie archiwum, aby podać pełną listę osób z lat 1969-1970. Może przy okazji odświeże sobie pamięć.

Blackend

Tak zapytałem, bo interesujące jest ilu z nich wraca do nałogu.  8)
A z tego co piszesz o ówczesnych politykach i celebrytach, którzy się zwrócili o pomoc do Doktora, to wcale mnie to nie dziwi, przy jego wynikach.  8)

admin

Spoko, mnie to nigdy specjalnie nie interesowało, kto i dlaczego trafił do Doktora, ale jest np. sterta lisów od Giedroyca, czy Sokolnickiego, tylko musiałbym tego poszukać, ale kogo to tam dziś interesuje...  8)
Osobiście zaś poznałem wiele osób z pierwszych stron gazet, ale towarzystwo się wykruszyło, bo lata lecą...  :?

Jarek

U nas spotkaniach opty mielismy duzo zainteresowanych "DO", bo lekarz ortopeda w Ostrowie leczył chetnych ksiazkami Doktora, kupujac je za swoje... Takze ruch w stowarzyszeniu był duzy... Pamietam jak jeden gostek wszedł, i oznajmił, ze ma skierowanie od doktora Kotwickiego :lol: Zaprosilismy, ale uciekł przepraszajac, pewnie zobaczył rozpiske BTW na tablicy, a nie Kaszpirowskiego ... Wtedy było jakies 20 osob zainteresowanych sposobem na zycie... Było widac jak sie zmieniali w krotkim czasie na lepsze, ale nie było widac u nich radosci ze zdrowieja. Nieraz musielismy sie za nich cieszyc.  :lol: Po dwoch trzech miesiacach, juz nie przychodzili. Cukier wygrał...

Blackend

Wszyscy którzy poinformowali mnie, że DO im pomogła wrócili do chleba i słodyczy.
Był czas, że mnie to dziwiło, teraz jestem przekonany, że są po prostu uzależnieni i tak jak alkoholik prędzej czy później wrócą do nałogu.

Jarek