Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Fruktoza – a tkanka tłuszczowa

Zaczęty przez Halina Ch., 2010-07-27, 11:32:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

Na DD piszą, że formuła 4es to "spróbuj s****dolić sobie sam(a)" - za przeproszeniem.

viola44

Cytat: WojciechS w 2010-08-05, 15:15:11
Molka
a znasz ty formułę 4es twojego pryncypała?
znam tylko nie rozumiem co to ma do mojej propozycji by pogadac rzeczowo.... :-)

WojciechS

:lol: - i tyle rzeczowego komentarza.

zeto555

Cytat: WojciechS w 2010-08-05, 12:43:22
zeto55
nie prosiłem o ocenę mojego postępowania, więc nie zmuszj mnie, abym odpowiedział ci tak, jak na to zsługujesz.
Stwierdzenie - "...chyba zaszkodziło na mózg..." dyskwalfikuje cię jako ewentualnego interlokuratora dla mnie, bo przez szacunek do siebie i innych użytkowników tego forum, staram się nigdy nie przekraczać pewnych granic.
Odnosze wrazenie, ze przyszedles tutaj wywolac awanture. Smialo.

zeto555

Cytat: viola44 w 2010-08-05, 15:01:23
Cytat: zeto555 w 2010-08-05, 12:16:48
Na DD tzw. autorytety forumowe, zalecaja wegle w ilosciach od 50-300g i to ma byc dieta niskoweglowa podobno.

300 g wegli? a gdzie to wyczytales?
Twoj kolega Hannibal udzielal takich porad. Nawet do 300g wegli. Mam zapisane.

renia

Cytat: zeto555 w 2010-08-05, 12:16:48
Na DD tzw. autorytety forumowe, zalecaja wegle w ilosciach od 50-300g i to ma byc dieta niskoweglowa podobno.

Na DD różne rzeczy zalecają.. :shock:  :x

http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15228&postdays=0&postorder=asc&start=480

Halina Ch.

Cytat: zeto555 w 2010-08-06, 13:39:55
.... Hannibal udzielal takich porad. Nawet do 300g wegli. Mam zapisane.
Hanibal..... rzeczywiśscie taki tutaj bywał i chyba te 300 węgli go wcięło :shock:

renia

Teresa Stachurska

No, no, no  :shock:  Średniowiecze i to w tej gorszej części, czy jakoś tak?

renia

..no jakoś tak.. :lol: a może to już XXII wiek.. :shock:

Teresa Stachurska

A, elita? Czuć się elitą jest równie łatwo jak czuć się dumnym. Powód się zawsze znajdzie by się nabawić tej przypadłości. Ponoć trudno się z tego wyleczyć, bo takie przyjemne jest się czuć wg ulubionego wzoru choćby na elitę....

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-08-06, 21:31:42
.. Ponoć trudno się z tego wyleczyć ...

Ponoć po świeżym moczu przechodzi... :lol:

WojciechS

Nie ma to jak "pogadać rzeczowo" na DD, w stylu DD...
Wesolutko jest!

kodar

Cytat: Halina Ch. w 2010-08-02, 11:51:43
Miód jest dla pszczół. Ludzie wybierają miód, a w zamian dosypują cukru i dziwią się potem, że pszczoły im zdychają. :shock:
podazajac za Twoim  tokiem mysli ,wezmy takie mleko,jest tylko dla cielat.A co czlowiek,to dziecko krowy,albo owcy.A produkty mleczne na stale zagoscili w  jadlospisach.Czy dobrze,czy zle,sam czlowiek musi ocenic.

kodar

Cytat: WojciechS w 2010-08-07, 14:39:28
Nie ma to jak "pogadać rzeczowo" na DD, w stylu DD...
Wesolutko jest!
na czym  polegac majaTwoje  rzeczowe rozmowy?Konkretne pytania daja albo konkretna odpowiedz na pytanie albo odpowiedz wymijajaca.Bez udzialu samego  pytajacego,zadne konkrety nie padna.

Gavroche

CytatPrzykładowo Surwit i wsp., 1997 w badaniu z udziałem otyłych kobiet porównali wpływ dwóch wysokowęglowodanowych diet (72% energii dostarczanej z węglowodanów)  z deficytem energetycznym, charakteryzujących się różną zawartością sacharozy (43% vs. 4% całkowitej energii dostarczanej) [2]. Przypomnę, że sacharoza składa się z jednej cząsteczki glukozy i fruktozy. Obie diety zawierały, więc odpowiednio: 118 g sacharozy (59 g fruktozy)  vs. 46 g sacharozy (23 g fruktozy). Mimo, tak znacznych różnic w zawartości cukrów prostych (a zwłaszcza fruktozy) po 6 tygodniach przestrzegania zaleceń ubytek masy ciała i tkanki tłuszczowej (pomiar przy użyciu DEXA) nie różnił się w obu grupach. Jednocześnie nie odnotowano negatywnego wpływu diety bogatej w cukry proste na profil lipidowy, co zdaniem badaczy mogło mieć związek ze specyficznym kontekstem (niski udział tłuszczu w diecie).
http://180rekompozycja.pl/czy-w-czasie-odchudzania-minimalizacja-spozycia-owocow-jest-konieczna/

administ

O!  :shock:
Są na tropie pierwszej zasady dietetyki Dr-a Kwaśniewskiego: "nie mieszaj paliw"!   8)

Radzio

:lol:
I tu właśnie pojawia się subtelna różnica pomiędzy "tropem", a "łbem"- Gavroche. :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-04, 08:52:47
:lol:
I tu właśnie pojawia się subtelna różnica pomiędzy "tropem", a "łbem"- Gavroche. :lol: :lol:
Teraz widzę :D
I nie taka subtelna...