Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Stat w 2012-04-03, 07:19:27
"Wielkie tłuste kłamstwa" - http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wcaHp4

Tu na Forum ten link był już podawany jakieś 4-5 lat temu. 
Bo tu jest wszystko na temat diety niskowęgowodanowej.

Stat

Nie przeczę. Ale jak już minęło tyle lat to myślę, że warto odświeżyć tą wiadomość.

administ

Cytat: admin w 2012-04-03, 07:32:40
Ciekawe kiedy znajdziesz kanał z Dietą Optymalną na You Tube?  :wink:

Podaję poprawny link: http://www.youtube.com/optymalni?gl=PL&hl=pl

renia

Niecały miesiąc temu wysłałam e-maila do Ministerstwa Zdrowia w sprawie leczenie cukrzycy Dietą Optymalną...
...dzisiaj dostałam odpowiedź...ale w takiej wersji, że nie da się jej skopiować. W formie zdjęcia chciałam wstawić, ale mi nie wychodzi... :?

administ

Renia!
Bardzo dziękuję, że... 
Jeśli mogę prosić, to prześlij ten załącznik (oraz Twój list) do Biura OSO, aby Zarząd Główny zapoznał się z jego treścią i zajął się sprawą, bo warta jest tego.
Ponieważ od czterdziestu lat jest jedna i ta sama śpiewka, trzeba wreszcie podjąć kroki prawne, bo Wiedza Dr-a Kwaśniewskiego stawia dietetykę polską na samym szczycie osiągmnięć naukowych w tej dziedzinie i zasługuje ze wszech miar na propagowanie dla dobra chorych ludzi.

PS
Szkoda, że nie macie swojego Posła w Sejmie, ale Demokracja rządzi się własnymi prawami.

renia

Szkoda... :( zaraz prześlę to pismo do biura OSO.
Zrobiłam zdjęcie monitora, może coś da się odszyfrować... :roll:

[załącznik usunięty przez administratora]

administ

Da się odszyfrować, ale czy musisz tę Panią kompromitować tu publicznie?  :shock: :lol: :lol: :lol:

PS
wielce zasłużony dla pomnażania chorób Instytut powinien być rozwiązany w trybie natychmiastowym!
Dałoby to ogromne oszczędności budżetowe!

administ

Ups!
nie widać na szczęście jej nazwiska.  :D

PS
A dieta korytkowa zaproponowana "naukowo" w leczenu cukrzycy utrwala ten syndrom metaboliczny!

renia

Cytat: admin w 2012-04-18, 20:11:45
Da się odszyfrować, ale czy musisz tę Panią kompromitować tu publicznie?  :shock: :lol: :lol: :lol:

PS
wielce zasłużony dla pomnażania chorób Instytut powinien być rozwiązany w trybie natychniastowym!
Dałoby to ogromne oszczędności budżetowe!

Podpisuję się pod powyższym.  :D Też im pisałam o oszczędnościach, bo myślałam, że jeśli nie można do rozumu, albo sumienia przemówić, to może chociaż do kieszeni się da... :?

administ

Ale tu nie chodzi właśnie o oszczędności, bo jak widać im drożej tym lepiej, ale nie dla chorych!

MariuszM

Proporcje im się pozmieniały?
Nie zalecali B:T:W
B 15-20%
T maks 30% lepiej mniej
Ww 55 i więcej

administ

Najważniejsze, że czarno na białym widać "stanowisko"  :D

renia

Cytat: admin w 2012-04-18, 20:33:52
Ale tu nie chodzi właśnie o oszczędności, bo jak widać im drożej tym lepiej, ale nie dla chorych!

Od chorych ważniejsze są koncerny farmaceutyczne... :?

MariuszM

Proponuję uhonorować "Złotą Maliną" z dietetyki Panią Dyrektor :)  :lol: Oczywiście za wybitne osiągnięcia i bystry umysł ;)

RafałS

Takie zalecenia to nie dla mnie. Niemógłbym tak jadać jak zaleca IŻiŻ. Organizm by mi się kategorycznie przed glukozą bronił, w metabolizmie zaczęłoby dymić.  :?

administ

DOSKONAŁE PISMO!
Ale postęp jest, bo się pisze cyt: "Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego", a nie jak dawniej "dieta Kwaśniewskiego", albo "dieta optymalna".  :D
Najwyższa pora zacząć szanować to, co się ma najlepszego i na światowym poziomie w dietetyce

PS
dla formalności przypominam, że Tata jest lekarzem medycyny, specjalizacją II-go stopnia.
"Panie Doktorze" zwracają się do niego wszystkie osoby grzecznościowo i zwyczajowo.

renia

Dobrze, że w ogóle cokolwiek odpisują. Z początku (jeszcze 2 lata temu) tylko przychodziło elektroniczne powiadomienie o otrzymaniu przez nich wiadomości i więcej ani a ani be... :? ... ani me ani kukuryku... :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2012-04-19, 08:21:38
Dobrze, że w ogóle cokolwiek odpisują. Z początku (jeszcze 2 lata temu) tylko przychodziło elektroniczne powiadomienie o otrzymaniu przez nich wiadomości i więcej ani a ani be... :? ... ani me ani kukuryku... :lol:
A jak odpowiadają na listy osób, które stosując Dietę Optymalną dr Kwaśniewskiego przez np.10 lat wyleczyły się z cukrzycy?