Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Cytatkonia z rzedem temu,kto przekona nieoptymalnego do ZO,DO

A co to za nagroda "Gwidon"?

Bo ja przekonalem 2 osoby do ZO

adampio

Przekonalem nie = namawialem :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2011-12-30, 10:15:16
Cytat: Gwidon w 2011-12-30, 10:04:32
konia z rzedem temu,kto przekona nieoptymalnego do ZO,DO :(

No ja jeszcze nikogo nie przekonałem, ale fakt faktem, że za bardzo sie nie wysilam ;)

Tych co przekonywałam i przeszli na DO, rodziny i lekarze przestawili z powrotem "na właściwe tory". Ale kobieta, która u mnie pracowała w domu i widziała jak ja się żywię, sama bez namawiania przeszła na DO i namowiła jeszcze innych z rodziny...nieraz (może i częściej) przykład daje więcej niż mowa...

Gwidon

Cytat: adampio w 2011-12-30, 10:40:30
Cytatkonia z rzedem temu,kto przekona nieoptymalnego do ZO,DO

A co to za nagroda "Gwidon"?

Bo ja przekonalem 2 osoby do ZO

to wlasnie ci nieliczni :lol:  masz szczescie adampio , w moim srodowisku i rodzinie nie ma NIKOGO optymalnego,wiec czuje sie troche osamotniony zywieniowo :P , moja ciocia od ktorej sie dowiedzialem o ZO, juz dawno tego zaprzestala stosowania,nie wiadomo czy wogole to ´dobrze zrozumiala,od jakiegos czasu lezy w domu starcow prawie jak roslinka podobno ze 100 procentowa miazdzyca mozgu :( w towarzystwie nie warto poruszac tego tematu,bo ma sie tylko nieprzyjemnosci i tzw. ciezkie powietrze :lol:
nagroda jest oczywiscie zdrowie adamie :P

Blackend

Cytat: Gwidon w 2011-12-30, 11:17:03
nagroda jest oczywiscie zdrowie adamie :P

To najwspanialsza nagroda pod naszym słońcem  8) tylko dlaczego tak mało po nia sięga? :(

administ

Nagroda bezcenna, a mało po nię sięga, bo niezasługują!
Złe geny, czy jakoś tak.  :wink:

Blackend

"kurna" to takie proste, że aż boli  :? wystarczy jeść jak człowiek i tylko tyle!

Blackend

Nawet mysleć nie trzeba ;)

adampio

CytatZłe geny, czy jakoś tak.

Gdzies juz to czytalem. Tylko gdzie? :lol:

A jezeli nagroda jest bezcenna to sie ciesze :D :D :D

adampio

Cytatwystarczy jeść jak człowiek i tylko tyle!

Najzabawniejsze i tragiczne w skutkach jest to, ze wiekszosc wierzy w to, ze je jak "ludzie" jesc powinni. :lol:

Niestety to tylko wiara a nie wiedza. Choc tu zapewne sie myle, bo jak zapytasz takiego delikwenta czy on wie, jak powinien jesc, to odpowiada, ze wie i zjada 6 owocow dziennie i szesc warzywek dziennie, 5 zimniakow do obiadu i bez tluszczu bo to nie jest zdrowe.

Czyli tu nalezalo by powtorzyc po madrym autorze wypowiedzi: " lepiej nie widziec niz wiedziec zle" i zastosowac sie do tego co juz udowodnione :lol:

renia

Właśnie. Zła wiedza jest gorsza od jej braku...Najzdrowiej jedzą te ludy, które nie wiedzą jak należy jeść "zdrowo".

adampio

A to teraz maja "ludzie" dylemat :lol:

Krystyna

http://www.ajcn.org/content/86/2/276.full
Badania o wpływie diet niskowęglowodanowych na cukrzycę typu II oraz na otyłość.

Pozdrawiam Krystyna

administ

Cytat: Krystyna w 2011-12-30, 15:18:13
http://www.ajcn.org/content/86/2/276.full
Badania o wpływie diet niskowęglowodanowych na cukrzycę typu II oraz na otyłość.

Pozdrawiam Krystyna

Nie, nie!
To nie jest "badanie o wpływie diet niskowęglowodanowych..."
To jest potwierdzenie Wiedzy Dr-a Kwaśniewskiego!

Blackend

A jest tam coś o proporcjach czy walą chybił-trafił? Bo nie mogę sie z moim ułomnym angielskim połapać ;)

Krystyna

Całkowicie się zgadzam , że jest to potwierdzenie wiedzy dr J.Kwaśniewskiego

administ

Cytat: Blackend w 2011-12-30, 16:10:48
A jest tam coś o proporcjach czy walą chybił-trafił? Bo nie mogę sie z moim ułomnym angielskim połapać ;)

Walą procentowo aż miło. Ale na gramy łatwo przeliczyć.  :wink:

MariuszM

Na szczurach też działają razem z obrazem genów,znaczy pokazują jakie cuda się dzieją :) :) w porównaniu do high fat z 40% Ww
A KD consisting of 78.9% fat, 9.5% protein, and 0.76% carbohydrate (0% sucrose),Fiber 5.0
3.8

http://ajpendo.physiology.org/content/292/6/E1724/T1.expansion.html
http://ajpendo.physiology.org/content/292/6/E1724.full

Blackend

Cytat: admin w 2011-12-30, 17:02:16
Walą procentowo aż miło. Ale na gramy łatwo przeliczyć.  :wink:

A, to jestem spokojny ;) zanim to obliczą i odkryją "hameryke" od nowa, zdążymy przypomnieć skąd wiedza pochodzi  :D

administ

Oj żeby ten Kwaśniewski był "ich", to już dawno problem prawidłowej diety byłby ogłoszony.  :wink: