Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Nadmiar bialka a wypadanie wlosow

Zaczęty przez Szara, 2010-10-25, 15:40:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

zeto555

Dr. Kwasniewki mowil o ilosci 30-50g najwartosciowszego bialka z zoltek, przy mieszaniu lub zjadaniu gorszych ta ilosc sie zwieksza.

zeto555

Wlasnie Pala mowi, ze to jest MiNiMALNA ilosc bialka - pojmujesz co znaczy minimalna?

zeto555

Wlasnie. Ta ilosc wystarczy jak mowilem do np pisania postow na forum :) A tak powaznie to np ja musze miec tego bialka z zoltek minimum 50g , a poza zoltkami ok 70. W laczeniu zoltek z np miesem wyczodzi ok 60g.

renia

50g białka z żółtek, to jest prawie 17 żółtek.. :shock: tyle Ty zjadasz?

adampio

No wlasnie. Nie kloccie sie prosze Was, bo zjadlem tak malo bialka, ze nie mam ochoty sie wlaczyc do dyskusji.
Szkoda, ze Admina/Toana tu nie ma. To jest "lebski" facet i brakuje mi jego tu wsparcia. Niemniej jednak cos w tym bialku jest :D :shock: :lol:

adampio

Poza tym, koncze diete optymalna. :shock:
Farvel.

WojciechS

Cytat: adampio w 2010-10-26, 18:21:12
koncze diete optymalna.

Najwyższa pora, bo Dieta Optymalna jest dla chorych!
Normalny zdrowy facet w kwiecie wieku zażywa Żywienia Optymalnego...  :D

adampio

No wlasnie "WojciechS", teraz przechodze na diete AGP. Nie reformowalna, bez rotacji,nie betonowa i dopasowana dokladnie do mnie, bazowana na zasadach ZO, czyli .....nic dodac nic ujac.

renia

Cytat: adampio w 2010-10-26, 18:36:01
No wlasnie "WojciechS", teraz przechodze na diete AGP.

Na czym ona polega?

adampio

Nie moge Ci powiedziec, poniewaz nie znam Twojego adresu. Jak Ci powiem to musze Cie zabic. :lol:

Ale tak w skrocie, jest to dieta Adama Galicy-Piotrowskiego dopasowana dokladnie do moich potrzeb :lol:

BTW 1:2,5-3,5 a nawet do 5-ciu : paski decyduja.

I co, i zdrow. ( mam nadzieje)

Iga

Cytat: adampio w 2010-10-26, 18:50:28

Adam,a gdyby tak pominąć te paski,to skąd byś wiedział? Masz jakieś inne objawy prócz ketonów?

adampio

Otoz, najdziwniejszy chyba jest fakt, ze od dnia kiedy kupilem paski ketonow nie mialem :lol:
Pomijajac juz ta kwestie mozna tylko stwierdzic, ze paski przdaly sie do stwierdzenia, ze ketonow nie mialem. :lol:

Poza tym, jeszcze moge tylko dodac, ze zjadajac okolo 0,8 x waga ciala, ketonow nie ma albo sa sladowe. Ta pozycje najbardziej lubie, poniewaz kiedy sa sladowe to wiesz , ze masz troche ketonow i za malo weglowodanow. W momencie kiedy masz negatywne to nie wiesz ile "za duzo" weglowoadanow zjadlas. Ale to takie goralskie myslenie. Nic nie sugeruje.  :lol: Chyba :lol: Nie :lol:

Iga

Cytat: adampio w 2010-10-26, 19:09:19
Otoz, najdziwniejszy chyba jest fakt....
To zwykle tak bywa,że jak coś jest,to staje się niepotrzebne.Może leżeć latami i nic z tego nie ma.  :lol:

renia

Nie moge Ci powiedziec, poniewaz nie znam Twojego adresu. Jak Ci powiem to musze Cie zabic. :lol:

Ale tak w skrocie, jest to dieta Adama Galicy-Piotrowskiego dopasowana dokladnie do moich potrzeb :lol:

Adampio Ty byś mnie zabił? :shock: Chyba te paski Ci nie pomogły, tutaj potrzeba porządnego pasa.. 8) :lol:

Gwidon

Cytat: renia w 2010-10-26, 19:42:12

Adampio Ty byś mnie zabił? :shock: Chyba te paski Ci nie pomogły, tutaj potrzeba porządnego pasa.. 8) :lol:

...albo witki :lol:...

[załącznik usunięty przez administratora]

renia

Do tego to Ty Gwidon jesteś szybki.. :lol:

Iga

Dajta ludzie spokój.Albo przemoc,albo nadużywanie alkoholu. :P  :lol:

renia

Gwidon

Cytat: Iga w 2010-10-26, 20:04:52
Dajta ludzie spokój.Albo przemoc,albo nadużywanie alkoholu. :P  :lol:

...a to wszystko przez Renie,tylko podjudza :x :lol: :lol: :lol: 8)...