Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Akcja Protestacyjna Kierowców - PRZYŁĄCZMY SIĘ

Zaczęty przez Zonia, 2011-06-11, 22:57:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-27, 19:32:48
no, żeby nie było jak w Wenezueli, bo kto zarobi na pincet plus  ;-) ?

Caracas (PAP/Reuters) - Wenezuela tymczasowo wprowadziła w sektorze publicznym dwudniowy tydzień pracy. Decyzja, którą podjęto ze względu na nękający kraj kryzys energetyczny

Cytat, środa, czwartek i piątek będą dniami wolnymi dla większości pracowników sektora publicznego; płace mają pozostać bez zmian.

raj  :)

http://stooq.pl/n/?f=1041295&c=3&p=4+22

Krótszy tydzień pracy tylko dla budżetówy?  :?
Nawet tam nie ma sprawiedliwości społecznej. ;)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-27, 11:01:19
Renia?   ;-)

Aż taką "patriotką" to ja nie jestem... 8) Skąd to brać? Mąż by musiał chyba zarabiać jak górnik... :shock: :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-04-27, 11:04:29
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-27, 11:01:19
Renia?   ;-)

Z czego, jak u Reni w niedzielę i święta pozamykane na cztery spusty? :roll: ;)

Ano tak. Nie mamy takich towarów, po które trzeba biegać w niedzielę (wódki i papierosów nie mamy 8)). Jak jeszcze mieliśmy w niedziele czynne, to największym wzięciem cieszyły się ziemniaki... 8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-04-27, 11:15:20
A nadgodziny? :roll:
Renia pewnie woli dać wolne pracownikom! ;)

Tyle mnie obgadywaliście, a ja tego nawet nie zauważyłam.  :roll: Oj, nieładnie, nieładnie... 8) :lol:
Pewnie było szeptem... 8) :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2016-04-27, 11:34:25
W święta o ile wiem można samemu stanąć za ladą, tylko pracownicy są ustawowo chronieni.  8)

Umiem się powstrzymać od pracy. Lata praktyki... 8)

Blackend

Diogenes z Synopy

CytatMitsubishi Motors. Oszustwa w branży motoryzacyjnej nie są rzadkością. Niemniej jednak, mimo wielu szkodliwych konsekwencji, producenci samochodów nadal decydują się na nieczyste zagrywki względem swoich konkurentów

CytatKoncern Mitsubishi Motors przyznał się do fałszowania danych, dotyczących pomiaru poziomu spalania. Według przedstawicieli japońskiej firmy proceder może dotyczyć nawet 625 tysięcy samochodów, lecz zaledwie dwóch modeli, które były sprzedawane głównie na rynku japońskim. Zgodnie z najnowszymi informacjami, nie wydaje się, aby afera mogła mieć zasięg międzynarodowy. Z drugiej strony, nikt jeszcze oficjalnie nie potwierdził niniejszej tezy. Ujawnione machlojki mogą istotnie uderzyć w cały konglomerat. Można przypuszczać, że po zbadaniu sprawy przez niezależne komisje spółka poniesie dotkliwe kary finansowe oraz będzie zmuszona do usunięcia nieprawidłowości, bądź wypłaty odszkodowań. Co więcej, przekręt został ujawniony przez Nissana, który jest odbiorcą obu modeli samochodów produkowanych przez Mitsubishi Motors

CytatFaktem jest, że podobnych oszustw było naprawdę wiele. Dwa lata temu Hyundai Motor oraz Kia Motors musiały zapłacić karę w wysokości 350 mln USD za fałszowanie danych o zużyciu paliwa. Natomiast w afery dotyczące emisji spalin zamieszane były niegdyś takie koncerny jak: General Motors, Ford Motor Company, Chrysler, czy też Honda Motor Company.

http://stooq.pl/n/?f=1041868

pole do popisu, panowie jest w branży farmaceutycznej.  8)  . Tam jadą na wydrę.

Anulka177

Diogenes, co z ciebie za szowinista! :x Dlaczego to jest apel do panów tylko?  :? :wink: :lol:

administ

Bo panowie najwyraźniej mają większe doświadczenie w tej materii... ;)

Diogenes z Synopy

nie da się ukryć.   :(   8)   Chyba wyssałem ten szowinizm z mlekiem matki.   Pracuję na tym .   Tak jakoś ten samochód skojarzył mi się z mechanikiem, a ten z kolei skojarzył mi się z mężczyzną, niepotrzebnie  :(  ;-)   .     Farmacja to nawet może być domena   pań - oszustek  ;-)  . Oczywiście masz rację, Anulka.

Anulka177

Fakt, częściej widywałam kobiety- akwizytorki farmaceutyczne  :lol: :wink: Choć z książki "Skutek uboczny- śmierć" wynika, że jednak mężczyzn tam więcej  :roll:

renia

Bo to trzeba być człowiekiem bez sumienia, a wśród kobiet to się rzadko zdarza... 8) :lol:

Jarek

Właśnie ,kobiety  były przeznaczone do czego innego ,a teraz robią rzeczy wbrew sobie  :lol:

Diogenes z Synopy

niestety ropa odbiła.   Kosztowała 27 dolców już nawet.

CytatW czwartek cena ropy naftowej Brent na azjatyckim rynku wzrosła o 0,8 proc. do poziomu 50,13 dolara za baryłkę. Identyczny wzrost odnotowano na rynku w Stanach Zjednoczonych, gdzie za baryłkę surowca trzeba było zapłacić 49,93 dolara.
ale to nie 140.

administ

Jasne, bo ileż można czekać na "wykończenie" Putina. Czas znosić sankcje, aby Ruś rosła w siłę... ;)

Blackend

To już nie ta Rosja zarządzana przez zdziadziałych zapijaczonych kacyków, tylko przez bystrego i wysportowanego Włodzimierza I. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

duszącego tygrysy i wężami gołymi ręcami  ;-) . To karzeł gospodarczy i militarny.

administ

Jasne, kacapy jedne... ;)
Nic nie potrafią zrobić, ani myśliwców piątej generacji, ani pancerza ceramicznego, ani żadnej inteligentnej broni... ;)  :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=9r51727vqqM - i spoczko.  8)