Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

przysmak orzechowo-migdalowy nr607

Zaczęty przez zofijeczka, 2011-10-08, 13:25:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

I jak to na foruma zaserwować?  :shock:  :wink: :mrgreen:

zofijeczka

Masę trzeba w waleczek uformować i pokroic. Lub może w baloniki.

renia

Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... :roll:

Dasna

Cytat: renia w 2011-10-10, 07:39:35
Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... :roll:
No to ja, mam tylko ochotę , zjeść taki przysmak. :P

renia

Jeśli zrobię, to na pewno wstawię zdjęcie, a smak  :roll: to już tylko będzie sobie można wyobrazić... :wink: :lol:

WojciechS

Cytat: renia w 2011-10-10, 07:39:35
Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... :roll:
Cytat: renia w 2011-10-09, 20:13:45
Ale chyba zamieścisz to na Forum, a nie w ramki i nad łóżko... 8) :roll:

No właśnie, trzymam za słowo...  :D :mrgreen:
Misiem nie chce marnować miejsca we własnym żolądku na takie rarytasy.  8)

renia

Czasami urozmaicenie jest wskazane... :mrgreen:

WojciechS

No to podstawa...  :D
Czasami dobrze jest urozmaicić sobie życie...  :wink:

zofijeczka

Czy wyszło gotowanie przysmaku?

Ją czekam z połową już tylko orzechów.
Czy komuś ta potrawa się udała.?

renia

Przykro mi  :( ale nie zrobiłam jej. Całkiem o niej zapomniałam... Dzisiaj będą u nas pączki wyśmienite, według spawdzxonego przepisu (http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97) ale nie w moim wykonaniu.
W przyszłą sobotę postaram się ten przysmak zrobić (jeśli nie zapomnę 8))

Gwidon

Cytat: zofijeczka w 2011-10-21, 22:46:53
Czy wyszło gotowanie przysmaku?

Ją czekam z połową już tylko orzechów.
Czy komuś ta potrawa się udała.?


...kiedys robilem ten przysmak,to tak jak u ciebie bylo to bardzo suche i chyba pochlo do MÜLL-a zdaje sie,ale mozna bylo z tego zrobic jakies orzechowe ciasto,zeby sie nie zmarnowalo,z tym rzepisem jest cos chyba nie tak,trzeba tam wlac z litr miodu,zeby to sie kupy trzymalo, albo 3 kg czekolady :lol: pozdro...

administ

Wychodzi brak umiejętności kulinarnych, dlatego albo zrezygnować, albo wykonywać dokładnie za przepisem aż wyjdzie.

Gwidon

Cytat: admin w 2011-10-22, 09:00:36
Wychodzi brak umiejętności kulinarnych, dlatego albo zrezygnować, albo wykonywać dokładnie za przepisem aż wyjdzie.

...totez zrezygnowalem :(...

zofijeczka

Annie na pewno James. Robiłam to dwa razy I mi nie wyszło. Po postawieniu na "ogień" trzeba grzac na full ? I ile czasu trzeba tak grzac. Oczywiście mam w pamięci mieszanie. Nie poddaje się bo mam na to wielką ochotę.
Pozdrawiam

A poza tym ją raczej słodkości przed przejściem na dietę nie Gotowalam. Więc brak mi w tej kwestii doświadczenia. Mięsa wyc
hodzą znakomicie

Gwidon

...gdzies byl przepis na trufle optymalne,to duzo szybsze i latwiejsze i tansze do zrobienia bylo,moze ktos pamieta to wrzuci ten przepis albo linka 8)...

administ

Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.
Wezmę w nich pod uwagę przepis nr 607.
Niezrozumiała jest widzę fraza "...smażyć, mieszając, aż masa zgęstnieje"
Czyli: posmażyć z 2-5 min. tak, aby perliło, zestawić z ognia do schłodzenia w temetaturze pokojowej, gdy osiągnie stosowną konsystencję, uformować i do lodówki.
Pokroić i wszysto.

zofijeczka

Ale smazylam godzinę i mieszalam by się nie przypalilo (by rozprowadzać równomiernie dostarczane ciepło) i było dalej sypkie. No nic czekam na programy z niecierpliwością ;)

Ps. To że mi coś nie wychodzi nie oznacza że nie umiem czytać. :(
Może moja maszynka źle mieli orzechy np za grubo...
Jest wiele zmiennych w procesie.

Tak czy inaczej to co powstaje jest pyszne.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za program.

administ

Cytat: zofijeczka w 2011-10-22, 13:36:04
To że mi coś nie wychodzi nie oznacza że nie umiem czytać.

Oczywiście, że nie!
Kuroń był noga z deserów i jemu też by nie wyszło, ale w mięsach i zupach był super.
A Anna Olson natomiast z przepisem nr 607 by sobie pewnie poradziła bez problemu.

kristan

Cytat: admin w 2011-10-22, 11:21:52
Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.
Wezmę w nich pod uwagę przepis nr 607.
Niezrozumiała jest widzę fraza "...smażyć, mieszając, aż masa zgęstnieje"
Czyli: posmażyć z 2-5 min. tak, aby perliło, zestawić z ognia do schłodzenia w temetaturze pokojowej, gdy osiągnie stosowną konsystencję, uformować i do lodówki.
Pokroić i wszysto.

Telewizja ogólnopolska - to jest dopiero informacja.
Oczekuję z niecierpliwością.
Lepszy start z "pole position" ,  niż z 22 pozycji SLD.
Gratuluję

renia

Cytat: admin w 2011-10-22, 11:21:52
Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.


Coraz lepiej... :D lepiej niż śmiałam marzyć... :D "Rozkręcasz" się coraz bardziej...
W końcu ta Dieta Optymalna musi stać się popularną. Zasługuje na to... :D