Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

kalkulator optymalny

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-10-25, 18:34:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

nowicjuszka

Witam wszystkich  :) mam pytanie odnośnie kalkulatora optymalnego, mianowicie z jakiej strony korzystacie?Bede wdzieczna za odpowiedz.

administ

A po co ci "kalkulator"?

nowicjuszka

myślałam że to własnie na nim sie zlicza dzienne btw

Teresa Stachurska

Dzień dobry :)  Ja liczę "na piechotę". Wydrukowałam sobie Tabele i z nich korzystam. Staram się w każdym posiłku mieć potrzebne mi B : T : W. 

Powodzenia  życzę!

nowicjuszka

jeszcze jedna prośba :Pczy mógłby ktos sprawdzic czy dobrze wyliczyłam sobie BTW?
mam 170cm
       B-70 T-100 W-40

nowicjuszka

Teresa dziekuje za odpowiedz :) pewnie bede pytan miala wiele bo jestem naq początku wybranej drogi :D

adampio

Cytat: nowicjuszka w 2011-10-25, 19:42:34
jeszcze jedna prośba :Pczy mógłby ktos sprawdzic czy dobrze wyliczyłam sobie BTW?
mam 170cm
       B-70 T-100 W-40

hahahahahaha, swietne!!! sorry. Rozbawilo mnie to troche. :lol:

Czy czytalas troche na temat DO/ZO?

nowicjuszka

Adampio dla Ciebie to jest śmieszne? Ty od początku wszystko wiedziales? Jesli chodzi o ksiązki to właśnie w nich wyczytałam ze białka powinno byc 1g na kg wagi należnej!! to jesli moja waga nalezna jest 70kg to dfaje mi b-70 i

nowicjuszka

adampio za pomoc z Twojej strony ja bardzo dziekuje ale nie skorzystam,mam nadzieje ze zrozumiales

adampio

Cytat: nowicjuszka w 2011-10-25, 20:26:18
Adampio dla Ciebie to jest śmieszne? Ty od początku wszystko wiedziales? Jesli chodzi o ksiązki to właśnie w nich wyczytałam ze białka powinno byc 1g na kg wagi należnej!! to jesli moja waga nalezna jest 70kg to dfaje mi b-70 i

Tylko, ze Ty piszesz, ze masz 170 cm wzrostu :lol:

A ja pomagac na sile nikomu nie chce.  :D

renia

mam 170cm
       B-70 T-100 W-40

Zależy czy jesteś chora czy zdrowa i czy chcesz schudnąć... :roll:

nowicjuszka

renia bardzo dziekuje za pomoc.Jestem zdrowa,chce a raczej musze schudnąc i to jakies 30kg :( bo waze 99kg,zapomniałabym dodac ze okresowo mam zapalenie błony śluzowej żołądka.nie pracuje

nowicjuszka

w przeszłosci mialam wrzody żołądka i dwunastnicy,jesli to istotne?

renia

Cytat: nowicjuszka w 2011-10-25, 20:41:46
renia bardzo dziekuje za pomoc.Jestem zdrowa,chce a raczej musze schudnąc i to jakies 30kg :( bo waze 99kg,zapomniałabym dodac ze okresowo mam zapalenie błony śluzowej żołądka.nie pracuje

Nie czuję się kompetentna, żeby doradzać przy takich dolegliwościach. Gdybym miała w tym schorzeniu jakieś doświadczenie, to bym mogła się nim podzielić (doświadczeniem, nie schorzeniem :wink:), ale nie mam...

Może masz możliwość odwiedzenia lekarza optymalnego?

Na początek najlepsze jest chyba ABC Żywienia Optymalnego...

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80

nowicjuszka

Renia i tak pomogłas :)wezmę sie za czytanie tego co poleciłas.

renia

Ja ten artykuł, na początku DO, czytałam kilka razy. Tam jest wszystko praktycznie co na starcie trzeba wiedzieć. Powodzenia... :D

administ

mam 170cm
       B-70 T-100 W-40

Stosujesz dietę średniobiałkową, średniotłuszczową, niskowęglowodanową, niskokaloryczną. 1300kcal nie starczy na leżenie przez cały dzień.
Ponieważ nic ci nie jest z wyjątkiem otyłości i ewentualnie jej powikłań, to zmień dietę na niskobiałkową, wysokotłuszczową, niskowęglowodanową, niskokaloryczną wg linku podanego przez "renia".
I zapomnij o "kalkulatorach", bo sobie krzywdy narobisz!
Dobrze jest spalić w twoim przypadku, dziennie około 500-800kcal najlepiej w śmietance 30%, bo śmietanka ma wyjątkowo dobre właściwości przyspieszające chudnięcie na diecie pasterskiej, a tycie i inne niedogodności na innych niskowęglowodanówkach, opartych na białkach purynowo-pirymidynowych.

Ami

I zapomnij o "kalkulatorach", bo sobie krzywdy narobisz!

Ojej, a co w kalkulatorze jest złego ?
Ja stosuję Liczydło Optymalne i ono bardzo mi pomaga w obliczeniach dziennego BTW.

nowicjuszka

admin dziekuje za odpowiedz ale sie zagubiłam  :( chyba bede musiala poczytac to kilka razy :shock:

nowicjuszka

admin mam pytanie odnosnie BTW,w linku który podała renia wyczytałam ze w początkowej fazie ŻO stosunek białka do tłuszczy i wegli 1:2,5-3,5:0,5. ale u ludzi otyłych czyli takich jak ja :( tłuszczu powinno przypadac 1-2g na 1g białka.Jesli zle to zrozumialam to prosze mnie poprawic.Jak wiec ma wyglądac moje BTW?