Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Nareszcie o szkodliwosci szczepien. Artykul po nimiecku z polskimi napisami

Zaczęty przez sewero, 2012-02-23, 21:06:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-02-24, 12:54:24
Jednak tupnij, bo niedosłyszę. :D
Tupanie nie wzmacnia słuchu :D
Ale na żylaki podobno dobrze robi... :lol:

Ja za to niedowidzę i niedomyślam.

Radzio

anakin

Cytat: Radzio w 2014-02-24, 12:26:52Avatar dawno zamierzałem zmienić, ale nie mogę. Jedynym. znanym mi sposobem jest usunięcie zdjęcia, jednak jest to niemożliwe, gdyż posługuję się nim jak drogowskazem w gęstwinie postów.
Szefu! Rozpatrz prośbę ciężko robiącego na boku. I nie po to, abym się z fotkami mógł zabawiać, ale żeby Użytkownicy przestali się mnie bać wreszcie, znaczy avatar'u i wnieśli swój materialny wkład w niematerialny przecież magazyn. ;) :)

Sam ostatnio postulowałem o umożliwienie użytkownikom wgrywania na serwer własnych avatarów, więc popieram prośbę.

Cytat: Radzio w 2014-02-24, 12:26:52
Wypowiedź kolegi pływaka dopełniła kielich mych myśli, wśród których jest i wspomnienie hostingu. :)

Praktycznie każdy, nieprzeciętny zjadać bajtów orientuje się jakiej pojemności potrzebuje serwer(szybkość to inny "bonus"), aby zaspokoić gadatliwość sekty, znaczy setki ochotników i jakie koszty są z tym związane. Posłużę się skrótem myślowym, aby dyskusji narobić smaku i od razu zaproponuję szkic ;) :
  • najbardziej gadatliwi płacą proporcjonalnie do gadulstwa czyli najwięcej (może być w skali ubiegłego roku i co rok), jednak:
    • już drugoroczni płacą "najwięcej x2";
    • zawoalowani drugoroczni- potrójnie (najwięcejx3), a z wielką PIT'ą ...- też potrójnie;
    • ci, którzy bezustannie gadają podczas nauki, znaczy którzy stale się uczą- podwójnie;(wyróżnienia jak najbardziej się sumują)
  • ci co są na ŻrO, ale nie mataczą proporcjonalnie;
  • ci co sobą DnO reprezentują i nie mataczą- proporcjonalnie;
  • ci co rotują przy braku innych wyróżnień- proporcjonalnie;
  • inne smaki- proporcjonalnie;
Sorry za lekką ingerencję w treść cytowanej wypowiedzi, ale czytelniej tak mi. Czy ja dobrze Cię odczytuję?... Wychodzisz z propozycją partycypacji kosztów za roczną opłatę za serwer hostujący tę witrynę? A admin napomykał gdziekolwiek, że takiego wsparcia finansowego potrzebuje?

I czy dobrze rozumiem, że forumowicze z największą średnią liczbą postów na dzień mieliby procentowo dorzucać najwięcej do puli? Im więcej na forum piszesz, tym więcej Cię to kosztuje? Czyli moja "składka członkowska" wyniosłaby tyle co nic, a Twoja wynosiłaby... najwięcej x3? Chcesz się dobrowolnie karać finansowo za aktywny udział na tymże forum dyskusyjnym?  :shock: To najpierw należałoby zrobić "listę członków" partycypujących w kosztach, coby wyliczyć Twą daninę.  :lol:

A może jednak chodzi Ci o powszechnie stosowany "system nagród" za aktywny udział w forum dyskusyjnym, hę? Typu: od xxx postów mam prawo wgrać własny avatar zamiast być skazany jedynie na te dostępne w galerii avatarów? To ja wówczas jestem jak najbardziej za. I jeszcze doproszę o opcję zmiany "nazwy wyświetlanej", bo "anakin" mi się znudził.  8)

PS A Wy, Radzio i Mariuszu, nie jesteście aby spokrewnieni? Bo posty szyfrujecie równie zawile... :|

Radzio

Zastanawiam się. 8)
Wylać ... "dzieciaka z kąpielą", czy nie. :lol: ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-02-25, 09:53:56
Zastanawiam się. 8)
Ale do ogródka, do ogródka, co się będzie azot i woda marnować! :D

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-02-25, 09:53:56
Zastanawiam się. 8)

Nie wyleję! :D
Przecież sam Go uparcie ponad rok temu broniłem- po co? :lol:

Kochana Użytkowniczko, juuż! :D
Avatar zdemontowany. Proszę, pisz z nami bez ograniczeń, gdyż- „być może, komuś pomożesz”. :)

Szefu!
A może tak, wpłacamy do jakiegoś Stowarzyszenia(nadal według autorskiego szkicu), które nas kocha lub do innych organizacji typu UKS-y na szkwał, a oni- w ramach celów statutowych- wspierają  n i e z w y k l e  pożyteczną i bezinteresowną inicjatywę kochanych Forumowiczów-  „zdrowia wszystkim”.
Stop! ... na schwał... tak miało być. :lol:

P.s.
Szefu! 8) Do końca marca da się od Ciebie coś wreszcie wyciągnąć? Może większe zakupy zrobię. :D