Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Inowacje Morawieckiego cz.1   :lol:

http://www.rp.pl/VAT/310039900-Fiskus-bedzie-dokladnie-przeswietlal-nowe-firmy.html#ap-1 ....i zdecyduje czy nadajemy sie do bycia przedsiebiorcami. Komuna is back  :lol:

administ

Spokojnie, to tylko porządkowanie zastanego "burdelu"...  8)
ViVat PRL-PiS ;)   :?
Teraz już tylko na pewną państwową posadę, tylko gacie trza mieć odpowiednie.  :lol:

Diogenes z Synopy

Ja mam odrębne zdania. Wolałbym, aby ''przedsiębiorca'', co kasę trzepnął na vacie (np 100 baniek), nie ciągnął więcej od Reni na swój samolot.
Wyłudzenia to tyle co nasz dziura budżetowa.  Po co trwać w błędach?

Blackend

A co w tym dziwnego, zamiast dawać na cudze bachory wola kupić sobie jeta. ;)

administ

Nic, ale w komuszej głowie, w imię "sprawiedliwości społecznej" to się nie pomieści... ;)

Blackend

Oczywiście, w myśl zasady - ja nie mam, on też nie będzie miał.  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-10-05, 18:10:34
A co w tym dziwnego, zamiast dawać na cudze bachory wola kupić sobie jeta. ;)

zaraz, zaraz. To dlaczego nie chce kupić za swoje tego jeta, a za ukradzione Reni?   :shock:  :)

Blackend

Za swoje już kupił Lamborgini, a na benzynę brakło, więc kombinują jak mogą.  :lol:

Diogenes z Synopy

chyba nie tacy eksporterzy płodów z nas jak powszechnie się sądzi. Olej palmowy importujemy z Niemiec i inny szajs. Sami też im  ślemy.

Cytat11,6 mld euro wyniosła wartość polskiego eksportu żywności w I półroczu br. - to o 1,1 proc. więcej niż przed rokiem; import zaś wzrósł o 4,6 proc. do 8,1 mld euro. Po raz pierwszy od wielu lat tempo wzrostu importu przewyższało tempo wzrostu eksportu -

CytatNajwięcej importowanej żywności w pierwszej połowie tego roku pochodziło z Niemiec. Import z tego kraju w porównaniu z I półroczem 2015 r. spadł o 1,7 proc. i stanowił 20 proc. importu rolno-spożywczego ogółem. Stamtąd głównie kupowaliśmy mięso wieprzowe, czekoladę i wyrobów z kakao, karmy dla zwierząt, kawę, wyroby piekarnicze, sery oraz olej palmowy.

Eksport żywności rośnie, ale import bardziej

http://stooq.pl/n/?f=1108837&c=1&p=4+22

renia

Po co z Niemiec importują wieprzowinę? :roll:

administ

Bo jest wolny rynek unijny i jak jest taniej w Niemczech, to się opłaca tym co importują, bo sobie legalne przekręty na VAT mogą robić.  8)
I to nic nienormalnego Reniu.  :D

renia

Uspokoiłeś mnie... 8)

Diogenes z Synopy

Cytat
Bo jest wolny rynek unijny
znaczy się - nieregulowany.     :roll:   :)

administ

Regulowany dla wyłudzaczy VAT, bo dlaczego nie wyłudzić, jak można? :roll:

Diogenes z Synopy

karawana jedzie dalej.  ;-)

4.55 zł
za funta to dziś  rano - czyli docelowy poziom  4,5 zł został osiągnięty wcześniej niż myślałem.  Kto chce inwestować w inne waluty niż złoty  proponuję skupować sukcesywnie do 4 zł.
Analogicznie trzeba poczekać z frankiem na 2 zł. To tylko kwestia czasu.
Prognozy typu 10 -15 zł za franka pozostawiam bez komentarza.  ;-)

administ

Jeszcze trochę i będzie się opłacało wyskoczyć do city na zakupy, do fryzjera i skrobankę przy okazji. ;)
No chyba, że wizy wprowadzą... :(

Blackend

:lol:
Nie odważą się, bo tu będzie innowacyjna gospodarka oparta na elektrycznych samochodach i jak tylko będą fikać, to dostaną embargo. ;)

administ

Jasne, bo LG zainwestuje w baterie... ;)

Blackend

Jeszcze tylko pozostała Tesla do inwestycji i już będzie polski produkt. ;)

Diogenes z Synopy

NBP: na koniec września br. bank centralny miał 100,1 mld euro rezerw

To nic, że kartoflane. Grunt, że rosną.   :D

http://stooq.pl/n/?f=1109557