Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

A co z zakupami przez internet np. Allegro, eBay i jak rozwiązać płatnosci duzych sum?

RafałS

Ale zakupy przez internet jeszcze sprawdzają się, jeszcze jest wybór, co do dużych sum i małych.

Jadarek

Cytat: Blackend w 2012-03-02, 18:29:46
Tak daleko?  :shock: Wystarczy w nasze Bieszczady ;)

Zapraszam na Mazury !  :)

Woda, powietrze są w miarę czyste (na promieniowanie po Czernobylu nie zwracam uwagi  :?).
Jajka "swojskie" są łatwo dostępne. Nawet zdarzyło mi się zauczestniczyć w uboju świnki, którą następnie spożyłem...
Biedni rolnicy nie mają pieniędzy na pasze i karmią zwierzynę tym co sami na polach wyhodują.

Pozdrawiam

"Jadarek" -Darek K. (co to się teleportował na Mazury sześć lat temu  8) a... i "opty" od 12-tu lat)

renia

Witaj Darku... :D Dziękuję za zaproszenie. Lubię Mazury... :D

Diogenes z Synopy

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlaczego-gotowka-musi-zostac-7277761.html

CytatMałymi kroczkami zbliża się społeczeństwo bez gotówki – wizja, której realizacja staje się możliwa dzięki rozwojowi technologii i wsparciu gospodarczych decydentów

Blackend

Nie ma szans, powstanie realny czarny rynek. Wszelkie odgórne regulacje zawsze zostaną ominięte przez przedsiębiorczych ludzi.  8)

Diogenes z Synopy

FATCA

:shock:

http://pulsinwestora.pb.pl/4366438,32419,milionom-kont-grozi-blokada

Miliony Polaków otrzymają z banków, TFI i biur maklerskich osobliwe pytanie. Jeśli je zlekceważą, sektor finansowy odetnie ich od pieniędzy.

Blackend

Bo Opalony bardzo nie lubi jak mu kasa przepływa między palcami.  :D

Diogenes z Synopy

Chodzą słuchy że na wewnętrznych spotkaniach EBC była  poruszana kwestia kupowania pakietów tzw. złych kredytów od banków komercyjnych, co będzie dość radykalnym posunięciem i pokazującym, że sytuacja jest bardzo kiepska.
Po chłopsku - umarzamy długi te ktoore chcemy i uważamy za niebezpieczne i dodrukowujemy euro. A euro do dolara coraz słabsze, i złotówka też ( jako beneficjent eurogospodarki )

administ

A bo i na złych kredytach można zarobić... ;)

Blackend

Jeszcze jak można zarobić, tylko wcześniej trzeba wiedzieć gdzie na mieście dobrze jeść dają, bo na głodno to się źle pracuje. ;)

Diogenes z Synopy

inflacja doda stabilności.... w wydatkach państwa ?

deflacja zła.

http://stooq.pl/n/?f=1011015&c=1&p=4+22

Blackend

Inflacja to genialny wynalazek, ale jeszcze genialniejsza jest ciemnota większości wyborczej, która sama domaga się kradzieży własnych pieniędzy.  :lol:
Ale skoro pieniądze szczęścia nie dają, to może dlatego tak chętnie się ich pozbywają?  :shock:  :lol:

administ

Lud demokratyczny tak lubi, bo zawsze więcej wydaje niż zarabia, więc sami szczęśliwi powinni być, a zdolność kredytowa jedynym ogranicznikiem... ;)  :lol:

Blackend

Znam takich, co kredyt biorą choć nie muszą żeby zdolności kredytowej nie utracić.  :lol:
Normalnie aż się zakrztusiłem jak to usłyszałem, ale szybko zwaliłem na orzeszki żeby jakoś wybrnąć.  :lol:

administ

Jarek

Znam takich co inaczej żyć nie potrafią ,stali sie maszynkami obrotowo emocjonalnymi ,a myślą że się wzbogacają .Rachunek zdrowia przyjdzie niebawem  8)

administ

Ale długów się nie dziedziczy... ;)

Blackend

Chyba że państwowe, ale to co innego, bo dobre długi są. ;)  :lol:

administ

Póki paszportów nie odbiorą, to państwowych spłacać nie trzeba... ;)