Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Blackend

Krach i inflacja, to przecież dobrze. ;)

Diogenes z Synopy

CytatKrach i inflacja, to przecież dobrze
  tak, ale dla opozycji totalnej.

raczej nie. Umiarkowana inflacja podobno jest zdrowa ( 3 % )  . Bo się budżet skleja  ;-)

CytatNajważniejsza jest propaganda!

Myślę, że przyciągną kilkunastu normalniejszych posłów od Platfusów (nie Niesioła) bo i tak się rozpada  -  i z Kukizem ew parę głosów z psl  zmienią konstytucję.
Wtedy dopiero będzie zmiana.   Wtedy resortowe dzieci mało do powiedzenia będą miały.   ;-)

Blackend

Wtedy już będzie "kropka nad i" w TKM.  :lol:

administ

Blackend

administ

"Przyjdzie walec i wyrówna..." ;)

Diogenes z Synopy

Kupili niedawno od Rosji broni za kilka mld dolców.  Więc nie jest chyba tak źle  :roll: ;-)  . Przynajmniej tym przy korycie .   8)

administ

A bo będą bronić "demokracji" przed swoim suwerenem... ;)  :lol:

Blackend

Najczęściej po to się rząd dozbraja... dla sprawiedliwości społecznej.  :lol:

Diogenes z Synopy

lepsze niż gotówka:

CytatOlbrzymi diament, wielkości piłeczki tenisowej, który może osiągnąć cenę ponad 70 mln dolarów, pojawi się na aukcji w domu Sotheby's w Londynie w ostatnich dniach czerwca - podał w środę dom aukcyjny.

Jest to największy diament znaleziony w przeciągu ponad stulecia. Znaleziono go w listopadzie zeszłego roku w Botswanie, w kopalni należącej do kanadyjskiej firmy Lucara Diamond Corporation.

http://stooq.pl/n/?f=1045867

renia

Ja go nie mam zamiaru kupować... :roll: 8)
Znaleziony w Afryce, ale właściciel Kanadyjczyk... :roll:
Pewnie własnymi "ręcami' go wydobył... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

na życzenie

USDPLN   USD/PLN   3.88418   +0.54%   19:21
GBPPLN   GBP/PLN   5.61346   +0.31%   19:21
CHFPLN   CHF/PLN   4.00266   +0.29%   19:21
EURPLN   EUR/PLN   4.43344   +0.64%   19:21

złotówka słaba  bo min finansów mówi że Rzepliński nie powinien nic mówić bo psuje wizerunek Polski  ;-)

rating 13 maja będzie obniżony  - następna  agencja ratingowa i dlatego słabnie zet. Obniżony z powodu TK i potencjalnych pomysłów typu przewalutowanie przymusowe frankowiczów, przez co banki dostały by za bardzo po d...pie .  Jestem oczywiście przeciw, doić ale z umiarem.

Brexit  na horyzoncie, polska pozycja w Europie by ucierpiała bo stracilibyśmy dużego, znaczącego sojusznika.

13 maja zdyskontowane będzie to wydarzenie (oczekiwane)  i powinien zet z powrotem się umacnić .

administ

Najważniejsze, że jest kogo oskarżyć o to straszne wydarzenie!  :shock: ;) 
Wina tuskowego Rzeplińskiego i konstytucji jak nic!  :shock:  :lol: :lol: :lol:

Anulka177

Wypada mi teraz funty sprzedać, póki jako tako stoją, a euro kupić w drugiej połowie maja  :roll:

administ

Ale funt znacząco zdrożeje wkrótce, jak i reszta walut.  8)
A dopiero później będzie po 50gr... ;)  :lol:

renia

A potem w ogóle pieniądze znikną... 8) :lol:

administ

Jasne, jest nawet na to stosowna "ustawa" - http://www.money.pl/banki/raporty/artykul/banki-przejma-nasze-lokaty-nowy-mechanizm,226,0,1932258.html:shock:  :(
Komisja wenecka powinna to natychmiast zawetować, ale jakoś się nie kwapi.  :?

Jarek

A fajnie się czyta ,jak  człowiek nie musi się martwić o pieniądze ,tylko potrafi o siebie   :lol:

administ