Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Jestem przeciw frankowiczom. Petru im doradzał to niech im oddaje  ;-)

Dlaczego?

Zgadzam się, że zostali oszukani (gdy stopy pójdą w górę to i może złotówkowicze zostaną ''oszukani '' ;-) )
Ale, idąc tym tokiem rozumowania, że mamy MY im zapłacić odszkodowanie dochodzimy do :

podobnej sytuacji w służbie zdrowia '' załatwionych na amen '' przez oną , gdzie jeszcze bardziej odszkodowania dotyczące  oszukanych pacjentów (lekami które powodują odwrotny skutek od ich zamierzonych)  są zasadne!

Dajmy wszystkim oszukanym ;-)  i ofiarom Jarosza też się należy    8) ;-)

http://stooq.pl/n/?f=1028358

"Stop Bankowemu Bezprawiu" obawia się o wyliczenia KNF nt. ustawy frankowej

Blackend

Ale na tym właśnie polega Sprawiedliwość Społeczna i paragrafowe państwo aby nie trzeba było mysleć i być odpowiedzialnym za siebie.  8)
A więc jeżeli ma być komunia z 500+, pozamykane sklepy w niedziele itd., to należy też sfinansować frankowiczów i oddać ludziom pieniądze z Amber Gold.  8)
Proponowałbym jeszcze podwyżkę podatków najlepiej do 100% i przywrócenie bonów towarowych - Należymisie będą szczęśliwe.  :lol:

renia

Dobrze, że nie jesteś w rządzie.  8)

Blackend

A ja mam wrażenie, że byłabyś zadowolona. ;)  :D

renia

Może nie wszystkie swoje postulaty byś realizował... :lol: :roll: Ja za kartkami nie tęsknię, za wyższym podatkiem też nie (jedynie za równym procentowo dla wszystkich podmiotów).

Blackend

A więc 100% dla każdego byłby najbardziej sprawiedliwy. ;)  :lol:

renia

100% dochodu oddawać? :shock:

administ

I prywaciarzom sklepy odebrać i dać pracownikom - to jest "dobra zmiana", bo wreszcie wyzysku w Polsce nie będzie. ;)

administ

Zakaz pracy w nieparzyste by się przydał jeszcze.  8)

grenis

I tak jak u Makreli placic bankom za przechowywanie gotowki  :lol:

renia

Wolę tak jak jest... 8)

administ

Trudno, ale "dobra zmiana" wszystko podliczy... ;)

renia

A my ich rozliczymy, ale na razie jest na to za szybko. :roll: Jeszcze nawet poprzedni rząd nie rozliczono... :?

administ

No właśnie! Ale sprawnie w kwartał państwo rozłożyli i zdegradowali międzynarodowo do poziomu Białorusi...  8)
Strach pomyśleć co będzie dalej!  :shock:

renia

Propagandą "brukowców" się przejmujesz? :roll: :?

renia

Cytat: admin w 2016-03-14, 17:30:12
No właśnie! Ale sprawnie w kwartał państwo rozłożyli i zdegradowali międzynarodowo do poziomu Białorusi...  8)
Strach pomyśleć co będzie dalej!  :shock:

Negatywne myślenie powoduje negatywną kreację... :? 8)

administ

Cytat: renia w 2016-03-14, 17:31:24

Wcale, a wcale.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-03-14, 16:41:35
Dobrze, że nie jesteś w rządzie.  8)

właśnie. Stwórzmy swój gabinet cieni! ;-)   ( Admin by musiał tylko ogładzić się z radykalizmu ;-) )

Przecież jest 3 mln zwolenników  :shock:  ;-)  Toż to siła 25 % w Sejmie.

Ja bym się nadał na ministra zdrowia. Oj bym porządek zrobił  ;-) (albo oni ze mną). Tylko z uprawnieniami pana Zbyszka!
Im nie trza ministra lekarza. Im trzeba dobrego menadżera. Mógłbym tez zająć się węgłem w wolnych chwilach,  ale ochronę BORu musiałbym mieć wzmocnioną ;-)

renia

Cytat: admin w 2016-03-14, 17:35:00
Cytat: renia w 2016-03-14, 17:31:24

Wcale, a wcale.  8)

To dobrze, chociaż wrażenie robisz odmienne... :roll: