Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Znikająca gotówka

Zaczęty przez RafałS, 2012-03-02, 13:03:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

A to drugi sort tak ma i bardzo dobrze, bo niegodni łaski pańskiej. ;)  8)

administ

:?
Potępieńcy jacyś! ;)

Blackend

administ

Ciekawe co w lokalnej filharmonii grają... ;)

Blackend

Hymn Unii Europejskiej.  :lol:

administ

Diogenes z Synopy

Podoba mi się Wasze podejście do rzeczywistości  ;-)

Bronicie demokracji, ale jej nie akceptujecie. Demokracja ma być ściśle wg określonego scenariusza  ;-)
Po naszemu !  ;-)

Z kolei ja nie ukrywam, że nie podoba mi się w ogóle demokracja. Ale jak już jest, to ją akceptuję.
Nie obrażam się na wynikłą sytuację, jak mały chłopiec, któremu zabawę zepsuto  ;-) , bo nie tak poukładano klocki.   :cry:  ;-)

administ

To do działaczy POPiS-u? :roll:
No cóż mnie to kompletna rybka, jak oni się tam bawią...  :lol:
Ale skomentować zawsze mogą, póki jeszcze można.  8)

Diogenes z Synopy

sondaże wskazują na rosnące prawdopodobieństwo Brexitu, co osłabia Funciaka na całej linii. Chyba  pieniądze trzeba odwrotnie będzie transferować, nie od nich do nas, ino rodzinom na wyspach pomagać    :? ;-)

5,46 zł za GBP

administ

I to jest "dobra zmiana"  :shock:  :D

grenis

A nie jest?  :lol:

(....) Cameron powiedział w że nie chcą  dopuścić aby Bruksela panoszyła się w Londyńskim City, zmniejszyć biurokracje którą nakłada na firmy brytyjskie Bruksela, zwiększyć niezależność Parlamentów krajów od Brukseli ( przykładem jest ostatnia deklaracja Merkel. że każdy kraj ma brać i nie ma nić do gadania emigrantów z Syrii ).

Wielka Brytania to kraj w G7 , decydujący o podziale świata jak w sferze polityki międzynarodowej tak i ekonomicznej. Londyńska giełda, koneksje na giełdzie w Singapurze czy w Nowym Yorku, oraz ścisła współpraca z Kanadą i Australią stawia ją na 5 miejscu w najbogatszych gospodarkach świata.

Nikt w Londynie nie pozwoli sobie aby  funta zamienić na słabsze euro oraz aby ktoś z Brukseli decydował co ma się dziać w Londyńskim City. Brytania wpłaca codziennie do „garnuszka” Brukseli  50 milionów funtów. W ogóle doszło do niesamowitego przykładu o czym pisało Daily mail. W roku 2011 Brytania wpłaciła prawie 18 bilionów przy zwrocie w rożnych dotacjach 10 bilonów.(....)

administ

Jak zwykle amerykańskie biliony pomylone z europejskimi miliardami, a Wyspa będzie bardzo atrakcyjna na osiedlenie, tylko niech wreszcie wyjdą z tej Unii!  :D

Diogenes z Synopy

skład koszyka inflacyjnego

http://stooq.pl/n/?f=1028590

hiperinflacji nie ma.  .... Ale pewnie już niedługo  ;-)  - ile można czekać?  ;-)

Deflacja 0,8% w skali roku.

administ

To zależy jak 500+ będzie "rozkręcać" gospodarkę.  8)

Diogenes z Synopy

Mario Drahgi już się poddał. Stwierdził, że drukowanie ECB nie wywoła inflacji! A stóp procentowych (minusowych) nie mogą obniżać w nieskończoność bo banki cierpią. Wojenkę walutową (na osłabienie euro) prawdopodobnie przegrał .  A przecież nikt poważny nie dopuści do upadku np DB, co niewątpliwie by osłabiło euro.    8)
Deflacja ogarnęła cały świat.

administ

A to świetnie, super sprawa!  :D

Blackend

Dla banków też spoko, bo będą sobie legalnie drukować. Bogaci są za bogaci aby tak "bezkarnie" dać się obrabować biedzie. ;)  :lol:

administ

Jasne, choć kumulacja kapitału nigdy aż taka nie była!  :shock:  :?

Blackend

Dlatego inflacja prędzej czy później będzie, ale to moja prywatna opinia, której nie trzeba brać pod uwagę. ;)