Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Ale chyba jakieś opóźnienie sie wkradło ;)  :lol:

Zyon

Pewnie patentuja od razu szczepionki, utknelo w urzedach :D
Work Buy Consume Die

Dasna

Blackend

No jak patentują u nas, to im współczuję ;)

renia

Tak to jest jak załatwiają niepatentowani z patentowanymi... :? :lol:

Vikii

BYliśmy u lekarza i okazało się, że synek ma zapchane coś w nosku ( jakiś migdałek nosowy po prawej stronie, bo i oczko mu łzawiło z prawej i coś w uszku z prawej było. Dał na rozrzedzenie śluzu w nosie ( nie antybiotyk)  i rzeczywiście, spływa to cały czas, już bardzo mało, ale prawa strona była mocno zapchana, oczko też juz super. a tak poza tym czuje sie znakomicie i mamie we wszystkim pomaga ;-)))

Vikii

A chciałam wam cos opowiedzieć:
byliśmy jakos w sobotę w kauflandzie i robiłam z Alexandrem zakupy, no i oczywiście masła brałam kilka sztuk.
A, że Alex kocha masło, to sobie je wyczaił w koszu i krzyczał, żeby mu dać. ( w domu zjada kawałki, łyżeczką)
no ale, że nie miałam nic to nie chciałam mu dawać, niestety coraz głośniej krzyczał i prosił o masło.
Dałam mu je więc... i myślałam, że sobie potrzyma..  i stojac w kolejce za serem słyszę jak pan za mną się śmieje...
A to mój roczny synek rozpakowała obie troszkę pozłotko i liże masło swoimi 2 -ma zębami ;-)))))

Vikii

A jeszcze chciałam się o coś zapytać??:
a mianowicie, czasami małemu się tak odbija kwasem, tak mi się wydaje i czuje ...
czasami przy tym pokasłuje... tak jakby mu to podeszło dogardał ...
co to oznacza i czemu tak się dzieje?
czy to jakaś nietolerancja, niestrawność?
czy to może być po śmietance?

renia

Ja sadzę, że to może być ucisk na brzuszek. Np. położy się na brzuszku, albo skacze po jedzeniu i tak się może dziać...

Radzio

Cytat: Vikii w 2012-12-17, 15:12:36
A jeszcze chciałam się o coś zapytać??:
a mianowicie, czasami małemu się tak odbija kwasem, tak mi się wydaje i czuje ...
czasami przy tym pokasłuje... tak jakby mu to podeszło dogardał ...
co to oznacza i czemu tak się dzieje?
czy to jakaś nietolerancja, niestrawność?
czy to może być po śmietance?

Mnie by też się odbiło, gdybym się masła w nadmiarze nażarł, a nie miał jak tego spożytkować. :) Ale tylko tak gdybam, bo dzieci nie rodziłem, więc mogę się mylić. :D

friga

A może Viki po-prostu się przejada. Za duża porcja naraz?
Nie daj Boże nie idź z tym do lekarza bo Ci przepisze debridat w syropie i dopiero będzie dziecko chore.

Spróbuj możne poobserwować czy to po jakiś konkretnych posilkach?

Vikii

ha ha no to przejada się ;-)
nie , chociaż może ??? ;-) jak nie chce to wypluwa i już nie je, a masło kocha i sam wola ;-)

Vikii

ale jest jeszcze coś, zrobiłam sama Małemu badania moczu, bo wydawał mi się, że jakoś dziwnie pachnie...
i wszystko jest w normie oprócz ciał ketonowych... to znaczy na ciałach ketonowych jest + , powinno byc nie stwierdza się, czyli, że są tak?
co to oznacza???
i co mam teraz zrobić???

friga

Dr Kwaśniewski pisał ze dzieci potrzebują więcej węglowodanów!
Musisz je poprostu zwiększyć.
Gdzieś na forum Admin podawał przepisy dla dzieci na slodko to takie przyrządzaj.

zeto555

Witam wszystkich.
Właśnie urodził mi się syn. 2850g, 53 cm - mały , ale mam nadzieję, że optymalny.

renia

Będziecie razem obchodzić urodziny? Zgadza się? :roll: :D To by było optymalnie... :D

administ

Świetna wiadomość, bo to kolejny płatnik ZUS-u przyszedł na świat!  :wink: :D
I spadkobierca dziury budżetowej!  :D

renia

Chociaż to prawda, to nie brzmi to ładnie... :?

administ

Prawda bywa bolesna niestety!  :?