Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia

Zaczęty przez Stat, 2012-04-12, 12:55:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: MariuszM w 2012-05-11, 10:49:13
Taki "Optymalny wyjątek" ;)

Jak córki, to tylko "Optymalne"  :twisted: ;)  :lol:

Ale te od soczków owocowych, też takie fajne są...  :D

MariuszM

:D
A to już nie mezalians ;) Chodzi mi o te pobite gary (ki)  :)

Stat

Blackend

Cytat: MariuszM w 2012-05-11, 10:34:19
Załącznik można później usunąć :P, aby nie kusił :)

Wow  :shock:  :D
Na zbliżający sie sezon kapielowy jestes w sam raz ;)

MariuszM

Cytat: Stat w 2012-05-11, 10:58:13
Aleśta se czata z forum zrobili.
Wracając do meritum

Cytat: Stat w 2012-05-10, 23:55:35
oprócz właściwego BTW, wpływ także mają toksyny zawarte w pożywieniu.
Zwłaszcza w wątrobie, śmietance oraz maśle. ;) Oczywiście gratis dostaję hormony nic za nie nie płacąc :) Interes życia... :)
Jednak nie jestem pewien czy to jednak to. Mięso jadam rzadko, za to żółte sery , żóltka, jajka inne takie najbardziej mnie służą.

Stat

Jak tyje cały świat:
[/size]
[url="http://dl.dropbox.com/u/48656216/Jak%20caly%20swiat%20tyje%20-%20BMI%20kob%20vs%20BMI%20mez.jpg"]http://dl.dropbox.com/u/48656216/Jak%20caly%20swiat%20tyje%20-%20BMI%20kob%20vs%20BMI%20mez.jpg[/url]
[/u][/color][/url]
Tylko, że jedni szybciej drudzy wolniej.
[/size]

Stat

To było w okresie mniej więcej tak od momentu wprowadzenia w Polsce stanu wojennego do 2008. Jak widać okres ten światu na zdrowie nie poszedł.

wisienka

Cytat: admin w 2012-05-11, 09:58:29
Zapomniałem dodać, że "płone"="niekiełkujące".
Czyli:
wysiejesz, zbierzesz, wysiejesz na darmo, bo nie wzejdzie! Musisz kupić nowe ziarno siewne od GMO producenta!  :shock:
To jest cały wist o który toczy się GMO-gra.  :?

:shock: tego to nie wiedziałam... no to teraz juz wszystko jasne... to straszne w jakim świecie my żyjemy... nic tylko pieniądz i pieniądz... oszukać kogo się da, zarobić na czym tylko się da, wmówić ludziom wszystko co się da aby tylko zarobić...

Cytat: MariuszM w 2012-05-11, 10:34:19
Cytat: admin w 2012-05-11, 10:19:36
Obecne zaś 30-40 - latki o dożyciu siedemdziesiątki mogą sobie tylko pomarzyć.
Wypraszam sobie :)  :lol:
Załącznik można później usunąć :P, aby nie kusił :)
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?action=dlattach;topic=4651.0;id=2507;image

8) żonaty??  :mrgreen: bo mam córkę na wydaniu...  :lol:

renia

Cytat: renia w 2012-05-11, 10:34:33
Cytat: admin w 2012-05-11, 09:32:52
Dla słowiańskiej braci:
"dobry hamerykan, to tłusty hamerykan".  :D

Wcale bym się nie zdziwiła gdyby po latach się okazało, że ta propaganda antycholesterolowa była z góry ukartowana. Jak coś co od wiekow ludzie jedli (mięso i tłuszcz zwierzęcy) mogło nagle stać się szkodliwe i wywoływać choroby cywilizacyjne i otyłość? :shock: Ludzie wszytko "łykną" jak czaple. :? Gdyby naukowcy powiedzieli, że jedzenie śniegu wplywa na długowieczność, bo człowiek lodu był wyjatkowo zdrowy. To by ludzie jedli go kilogramami i latem na biegun po niego jeździli... :shock: :lol: :lol:

Wcale się nie dziwię, że ludzie tak "łykają" wszystko co powiedzą autorytety, bo ja sama tak przez okolo 20 lat robiłam.
Czytałam w jakiejś przepowiedni, że wiek XXI będzie wiekiem upadku autorytetów... :roll: może i się sprawdzi ta przepowiednia i ludzie w końcu otworzą oczy... :shock:

RafałS

Oj tam! Oj tam, zaraz!
Jak nas wpuszczą w kanał to się będziemy kręcić jak trzeba, że nawet komputer by odgadł.
http://hep.fuw.edu.pl/~kurowska/jasnowidz1.htm
:wink:

RafałS

MariuszM

Wisienko nie,ale w ten sposób to chyba nie działa...  :lol: Choć, mogłoby to być intrygujące doświadczenie. :)   :twisted:

Bałtroczyk kiedyś powiedział :
Nie ma wagonu, którego nie da się odczepić.  :lol:

wisienka

Cytat: MariuszM w 2012-05-11, 17:01:09
Wisienko nie,ale w ten sposób to chyba nie działa...  :lol: Choć, mogłoby to być intrygujące doświadczenie. :)   :twisted:

To co wcześniej napisałam to był żart oczywiście... ;) nie mam zamiaru nikogo swatać  :lol:
A co do "działania" to moja córa ze swoim obecnym chłopakiem poznali sie przez internet... ;)

renia

Cytat: RafałS w 2012-05-11, 15:04:10
Oj tam! Oj tam, zaraz!
Jak nas wpuszczą w kanał to się będziemy kręcić jak trzeba, że nawet komputer by odgadł.
http://hep.fuw.edu.pl/~kurowska/jasnowidz1.htm
:wink:

Jak to działa? :shock: Jeśli już myśli odgadują to strach myśleć w ogóle... :shock: co to będzie dalej... :roll: :lol:

renia

Cytat: wisienka w 2012-05-11, 17:30:56
Cytat: MariuszM w 2012-05-11, 17:01:09

To co wcześniej napisałam to był żart oczywiście... ;) nie mam zamiaru nikogo swatać  :lol:
A co do "działania" to moja córa ze swoim obecnym chłopakiem poznali sie przez internet... ;)

Moj syn też kiedyś przez pół roku spotykał się z dziewczyną poznaną przez internet...ale okazalo się, że to nie była ta "druga połówka"...  :lol: :lol: :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2012-05-11, 19:47:54

Jak to działa? :shock: Jeśli już myśli odgadują to strach myśleć w ogóle... :shock: co to będzie dalej... :roll: :lol:
Po mojemu to jakieś matematyczne sztuczki są  :shock: . Niby jest wybór, ale gdzie się nie ruszyć to tkwi się we wzorach i tak w koło Macieju. To tyle wyjaśnienia bo żem się rozpisał. :wink: