Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Dziwne mięso

Zaczęty przez wisienka, 2012-09-05, 10:31:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: renia w 2016-01-23, 16:21:45
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-23, 12:31:09
.

http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/ile-kosztuje-nas-tanie-mieso-gotujemy-sobie-farmagedon,23,525

Dla producentów niewiedza konsumentów jest wygodna. Nie zależy im, aby zmieniać obecny stan rzeczy. Dlatego – jak wynika z badania Linking Environment and Farming

Jedną z nich jest sztuczne przyśpieszanie wzrostu zwierząt poprzez stosowanie ogromnych ilości antybiotyków.

Dlatego znajomy TIR-em wozi polską wieprzowinę na zachód (co pisałam), a w drodze powrotnej - zachodnią do nas... :?
A Wy to świństwo kupujecie w Biedronkach... :P :lol:
Ale żywą wieprzowinę tak wozi? :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-23, 16:28:00
Dlatego znajomy TIR-em wozi polską wieprzowinę na zachód (co pisałam), a w drodze powrotnej - zachodnią do nas... :?

dokładnie.

Cytat: renia w 2016-01-23, 16:16:53
Piszesz o tym w plastiku czy w słoiku? :roll:

http://metrocafe.pl/metrocafe/1,145523,15492036,Co_dobry_ketchup_miec_powinien__a_czego_nie_.html

Ale tutaj nie pisze czy to szkło czy plastik. W słoiczkach są lepsze (tylko te kupuję, ale wolimy łagodny) - bo pasteryzowane, a w plastiki muszą sporo konserwantów wrzucić, aby jakoś ten ketchup nie pleśniał na tych ciepłych półkach w sklepie...

renia

Cytat: Gavroche w 2016-01-23, 16:42:38
.

http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/ile-kosztuje-nas-tanie-mieso-gotujemy-sobie-farmagedon,23,525

Dla producentów niewiedza konsumentów jest wygodna. Nie zależy im, aby zmieniać obecny stan rzeczy. Dlatego – jak wynika z badania Linking Environment and Farming

Jedną z nich jest sztuczne przyśpieszanie wzrostu zwierząt poprzez stosowanie ogromnych ilości antybiotyków.

Tak, na holu je ciągnie... 8) czasami przed samochodem te świnie biegają, wtedy klaksonem je pogania... 8)
Jak przekroczą prędkość, to świnia dostaje mandat... 8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-01-23, 16:43:49
a w plastiki muszą sporo konserwantów wrzucić, aby jakoś ten ketchup nie pleśniał na tych ciepłych półkach w sklepie...
już sam plastik sprawia, że się nie psuje  ;-)

Półtusze do nas wożą  świeże i mrożone (na wyroby)

renia

Dlatego "moja pani" mówiła, że mięso u nas lepiej smakuje niż u niej (to kupowane z marketów)...

Jarek

Cytat: renia w 2016-01-23, 16:50:10
Dlatego "moja pani" mówiła, że mięso u nas lepiej smakuje niż u niej (to kupowane z marketów)...
Może ,ale nie zawsze . :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2016-01-23, 16:44:51
Cytat: Gavroche w 2016-01-23, 16:42:38
.

Tak, na holu je ciągnie... 8) czasami przed samochodem te świnie biegają, wtedy klaksonem je pogania... 8)
Jak przekroczą prędkość, to świnia dostaje mandat... 8)
:lol: :lol: :lol:

Blackend

Diogenes z Synopy

:shock:

Warszawa (PAP/PAP Legislacja) - Zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, od 25 lutego br. każdy rolnik utrzymujący świnie, nawet jedną sztukę na własne potrzeby, ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada oraz prowadzić księgę rejestracji świń - poinformował w piątek resort rolnictwa.

http://stooq.pl/n/?f=1026850

Zyon

No to sobie przesrali u rolnikow
Work Buy Consume Die

Anulka177

Uuuu, to teraz sobie nikt świnki na balkonie czy w łazience nie wyhoduje, jak to dawnymi czasy bywało  :( :wink:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-04, 19:26:38
:shock:

Warszawa (PAP/PAP Legislacja) - Zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, od 25 lutego br. każdy rolnik utrzymujący świnie, nawet jedną sztukę na własne potrzeby, ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada oraz prowadzić księgę rejestracji świń - poinformował w piątek resort rolnictwa.

http://stooq.pl/n/?f=1026850

To jest świństwo... :shock: Jak w czasie wojny... :?

renia

Teraz z pewnością zacznie się "partyzantka". Jak coś jest zabronione, to dopiero nabiera rozmachu... 8) :lol:

Zyon

Partyzantka jest od dawna, ale tym wymogiem, beda mieli podstawy do czestszych kontroli i mozliwosci karania. Do tej pory na uzytek wlasny nie trzeba bylo rejestrowac. No i wiadomo, ze horda nowych urzedasow sie przyda, bo wiadomo, petentow przybedzie.
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

już opowiadałem  :roll: , że znajomy rolnik zamknął świński interes, gdy przyszli do niego na kontrolę i zabawek dla świń nie miał. Miał 6 świń i już nie ma.   W bidronce pewnie kupi schab w promocji.

Zyon

To robota unii, wymyslaja bat w postaci choroby jakichs dzikow a potem jak z platka. Biurokracja i gaszcz przepisow to jest to o co im chodzi, latwiej kontrolowac.
Work Buy Consume Die

renia

Wszystko oczywiście dla naszego dobra... 8)

Blackend

Oczywiście, wszystko dla Waszego dobra, bo dla mojego nie, jakby co. ;)  :lol:

Anulka177

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-04, 20:47:39
już opowiadałem  :roll: , że znajomy rolnik zamknął świński interes, gdy przyszli do niego na kontrolę i zabawek dla świń nie miał. Miał 6 świń i już nie ma.   W bidronce pewnie kupi schab w promocji.

A świnie to czym zazwyczaj się bawią?  :roll:

vvv

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-04, 20:47:39
zabawek dla świń nie miał
Jak PiS zechce utrzymać się przy władzy to powinien kretyństwom wypowiedzieć wojnę. To już może lepiej mieszkać w kraju jednopartyjnym gdzie wszystko wolno poza publicznym manifestowaniem religii i publicznym manifestowaniem niechęci do jedynej partii niż w kraju gdzie trzeba kupować zabawki dla zarejestrowanej świni.

Chiny są takie właśnie pełne wolności praktycznych, a nie pozornych i kwitną.
8)