Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

JEDZ OPTYMALNIE - Bądź zdrów!

Zaczęty przez kristan, 2012-05-18, 05:35:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

kristan

Wiem , wiem.
Kiedyś ks. prof. Wł. Sedlak napisał:
"Jeśli miłosierdzia szukasz , kościół jest ostatnią instytucją do której należy się zwrócić" :shock:
Jeśli... :?

Radzio

Cytat: kristan w 2012-09-19, 09:45:29
Wiem , wiem.
Kiedyś ks. prof. Wł. Sedlak napisał:
"Jeśli miłosierdzia szukasz , kościół jest ostatnią instytucją do której należy się zwrócić" :shock:
Jeśli... :?

Profesor tak napisał? Widocznie znał powód, ale to nie jest powód "jeśli" ktoś ... Ty ...  :lol:

Radzio

Cytat: kristan w 2010-05-09, 09:40:08
W każdym domu , nie tylko optymalnym    http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=241    http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=243

I co z tego, że korytko. Ważne żeby było w każdym domu. ;) :D
Jesienią jabłka smakują najbardziej, a przecież wkrótce jesień. :)
Jestem przekonany, że książka zawiera tak cenną pozycję. :D

"..."DUMNA KRYSIA\" NA WASZYCH STOŁACH!!!..." - pycha.  :lol:

piosza

Mam nadzieję, że jest tam też jakiś przepis na zdrowy i pyszny "ryż optymalny"  :lol:

zeto555

Kristan, gratuluje ksiazki.
Jasny i czytelny przekaz, az milo sie czyta. Jesli celem byla zacheta do stosowania DO to odniosles sukces.

Radzio

Cytat: piosza w 2012-09-21, 08:26:01
Mam nadzieję, że jest tam też jakiś przepis na zdrowy i pyszny "ryż optymalny"  :lol:

Ci co kupili, wiedzą, ale ... nie powiedzą, bo plan pomocy w promocji może zostać zachwiany. A tego należy uniknąć. :)
Tego typu żywność ma sporo zwolenników, skoro nie dementują.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4277.msg97920#msg97920

kristan

Cytat: zeto555 w 2012-09-21, 20:27:13
Jasny i czytelny przekaz, az milo sie czyta. Jesli celem byla zacheta do stosowania DO to odniosles sukces.

Dziękuję.
To nie ja odniosłem sukces - to WIEDZA DOKTORA KWAŚNIEWSKIEGO zatacza coraz większe kręgi.
Taki był cel , takie przesłanie.
Pozdrawiam.

Radzio

To świetny sposób- rozmienić wiedzę na drobne, a potem grosik do groszku.
Żeby dla wszystkich starczyło, aż po ... wnuków lata. I to pod mego Przyjaciela "szyldem"- innowacyjne. :D

Zamiast groszku może być cieciorka.  :? W każdym domu.

Radzio

Cytat: zeto555 w 2012-09-21, 20:27:13

Nie sądziłem, że ta książka rozpala takie emocje. :shock:  W tak krótkim czasie. :)
Dobry powód abyś ją zaproponował każdemu nowo przybyłemu- z pełną współodpowiedzialnością, mój Ty propagatorze. :D

Radzio

Tu też zaniedbane. :)

Cytat: Zyon w 2012-11-07, 10:37:28
Moim zdaniem w kazdej, nawet najglupszej czy pozornie bezwartosciowej mozna znalezc cos ciekawego i z czego warto wyciagnac wnioski i nauke. Ot chocby np to, ze nie warto isc ta droga, ktora proponuje autor :D Dlatego naewt, jak znajde w cenie jednocyfrowej jakas ksiazke guru piotrusia obserwatora to no omieszkam nabyc :D

I znalazlem taki cytat, ktory swiadczy o tym, ze zakwasic sie da?
Cytat: toan w 2007-09-21, 12:25:00
Cytat: kristan w 2007-09-21, 11:20:23
„Jest tylko jedna choroba – nadmierne zakwaszenie organizmu"...

To uproszczenie jest w pewnym sensie słuszne - popieram dlatego w pewnym sensie  poglądy dr-a Roberta O. Yunga, bo doprowadzenie organizmu do zakwaszenia, przez własne błędy żywieniowe skraca życie. :(
Nieumiejętna "walka" z tym niefizjologicznym stanem - również.

Jeżeli "jest tylko jedna choroba", to szamaństwo powinno wkrótce paść, a nie pada. :D
Ale żeby za głupotkę wywalać tyle kasy, to głupotka. Coś na wzór "Idź złoto do złota, ...". ;)

Radzio

Ja tylko niosę pomoc.  :)

Cytat: kristan w 2012-11-30, 06:40:36
...

Dodam tylko , że jeśli ktoś mówi , ze DIETA OPTYMALNA jest przyczyną ostrej białaczki szpikowej jest ostatnim głupcem.
Śmiem twierdzić , ze w przypadku podobnych i innych chorób  jest podobnie , lecz wtedy ten ktoś jest
przed ostatnim... :)
...

Wpakować kogoś w chorobę, żeby potem z niej "cudownie" wywlec- dziwna jakaś ta "POWYŻSZA DIETA"- eksperymentalna.
Obym był tym ostatnim głupcem, bo przedostatnim to mi ambicja nie pozwala. :D

renia

Kristan, przeczytałam Twój wpis w "Złotej Księdze" i tak do końca go nie zrozumiałam. Piszesz, że usunęliście przyczynę zachorowania na białaczkę i chora zaczęła zdrowieć. A co było tą przyczyną zachorowania? Można wiedzieć?

Dasna

"Codzienne dostawy optymalnych potraw(dzięki za Wiedzę D-rze Janie Kwaśniewski) , nieco zmodyfikowanych(dzięki Dr Ewo Bednarczyk-Witoszek) i zastosowanie "schematu kristana 3x42 , oraz 1x21"(tak postanowił Przekaz) spowodowało to , o czym mowa.' cyt z Kristana.
A co to jest "schemat kristana " ? :roll:

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-20, 19:33:51
Kristan, przeczytałam Twój wpis w "Złotej Księdze" i tak do końca go nie zrozumiałam. Piszesz, że usunęliście przyczynę zachorowania na białaczkę i chora zaczęła zdrowieć. A co było tą przyczyną zachorowania? Można wiedzieć?
Mam identyczne obiekcje i pytania
Work Buy Consume Die

MariuszM

Nie wiecie ?? NIA(nia) dra Ashkara się nie spisała awaryjnie,rotacyjnie oczyszczając z toksyn. Jak wiecie,gdy człowiek nie choruje, to go wirusy i inne zjadają od środka :)

MariuszM

P.S Rąbnęli się w wynikach i ze zdrowej zrobili chorą :P  :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2012-12-20, 21:59:11
P.S Rąbnęli się w wynikach i ze zdrowej zrobili chorą :P  :lol:
Pani Szpinakowa?

MariuszM

Radzio

To co? Po szarlotce na śniadanko, podobno już "jest w każdym domu". :)

renia

Cytat: renia w 2012-12-20, 19:33:51

Kristan, odpowiesz? Z taką informacją moglibyśmy chorującym pomóc... :roll: